torek

25

julij 2017

8

koment.

KUHARIJA: Jutranji smuti z mineralom lepote MSM (GOODYBAG za enega izmed vas)

Avtor , Objavljeno v Kuharija

Smutije naravnost obožujem in si jih zjutraj velikokrat pripravim, ko hitim od doma in nimam časa, da bi se usedla za mizo in pojedla normalen zajtrk. Bolj kot samo sadne smutije, v katerih se (dajmo si priznati!) skrivajo predvsem sladkorji, obožujem zelenjavne ali zelenjavno-sadne. In enega takšnih pijem tudi zadnje čase vsako jutro.

Za velik kozarec POTREBUJEMO:

FullSizeRender

 • pol avokada
 • 1 banano
 • pest mlade špinače
 • žlica ali dve zamrznjenega jagodičevja
 • mandljevo mleko
 • 2 datlja
 • 1 čajno žličko MSM – mineral lepote (Zdrav obrok)*
 • FRUŠTEK ZDRAV OBROK domačo granolo ananas kokos (Dobite jo v spletni trgovini Zdrav obrok, ki je mlado podjetje in velik ljubitelj zdrave prehrane, zato boste v njihovi ponudbi našli le zdrave izdelke. Trudijo se, da je večina njihovih izdelkov ekološke pridelave, slovenskega porekla in primerna tudi za alergike. S kodo TKSWAT imate v spletni trgovini 10% popusta na vaš nakup! ;))

Vse naštete sestavine damo v mešalnik in zmiksamo. Napitek takoj popijemo.

*kaj je MSM?

MSM (Methylsulfonylmethane) je oblika naravnega organskega žvepla. Le-ta predstavlja pomemben element v človekovem telesu, saj je tudi gradnik beljakovin. Pomemben je pri nastajanju tkiv kakršna so rdeče krvničke, mišice, koža in lasje. MSM je dodatek k prehrani, ki telo oskrbi z biološko aktivnim žveplom v hranilni obliki različnim sistemom v telesu. Čeprav ga je v naravi sicer veliko, se hitro uniči s toploto, sušenjem in pri obdelavi hrane. MSM lahko pomaga k lepši, mehkejši koži, gostim lasem in tršim nohtom, pri alergijah na cvetni prah, pri glavobolu in zobobolu, pri astmi, pri bolečinah v hrbtu, pri osteoporozi, pri prekomernemu izločanju želodčne kisline, pri zaprtosti, pri bolečinah v mišicah (predvsem za športnike), pri zgagi, pri vnetju mehurja in pri blaženju vnetij.

Nekdo izmed vas pa bo mineral lepote – MSM lahko sprobal tudi doma. Vse, kar moraš narediti je, da všečkš FB stran Zdrav obrok in se pofočkaš v komentar pod to objavo.

 

 

 

8 komentarjev

 1. Lara
 2. Tina Kreslin
 3. Marjetka
 4. Sandra Krepek
 5. Alenka Znidaric
 6. Katja Gradišnik
 7. Nataša Pahić