ponedeljek

4

februar 2019

0

koment.

LEPOTA: Kako do popolnega videza urejenih obrvi

Avtor , Objavljeno v Lepota

Dandanes se zdi, da se vse vrti okrog obrvi. Ampak na nek način, se je že od nekdaj vrtelo vse okrog njih.
Stari Egipčani so se ličili, ker so menda verjeli, da tako dobijo neko supermoč. Center vsega, so bile oči, ki so bile močno poudarjene, zato tudi obrvi niso smele zaostajati. Lep primer tega je bila Kleopatra, pionirka poudarjenih obrvi.
Skozi leta, desetletja in stoletja so se obrvi in trendi urejevanja spreminjala, od tankih črt, do zelo košatih. Sama sem si obrvi začela urejati v najstniških letih, ko je bil trend zelo populjenih obrvi (stil Pamele Anderson inDrew Barrymore). To puljenje me je včasih tako obremenjevalo, da sem jih ‘urejala’ kar z britvico. Včasih sem pobrila še malce več kot sem hotela, ampak se nisem ustavljala in britvici dodala še depilacijsko kremo, dokler mi ni mamina prijateljica, kozmetičarka, svetovala, naj si pulim le spodnje dlačice in si pustim čim bolj naravni lok obrvi. In tako pridemo do danes.
Danes so moderne kar precej debele, močne, poudarjene obrvi. Urejene, ampak močne.
Številne ženske si jih zato dorisujejo, večina pa si jih poudarja, kar pomeni, da si jih malce potemnimo. Zaenkrat pinceta sameva na polički v kopalnici, a samo vprašanje časa je, kdaj bo spet kakšen veliki trend zatresel urejanje obrvi.

Do takrat pa ostajam zvesta močno poudarjenim, a še vedno urejenim obrvem, v katere sem se ponovno zaljubila tudi zaradi mojstrice urejanja obrvi, Viki Leški, lastnice lepotnega salona Viki’s Place in prvega bara za obrvi Viki’s Bar, kamor sem se podala tudi sama na urejanje obrvi. Viki mi je razložila tehniko, ki jo sedaj pridno uporabljam tudi doma z izdelki Artdeco. Mojai favoriti so Senčilo za obrvi in svinčnik za obrvi Duo powder & liner, maskara za obrvi Brow Filler ter fiksator za obrvi v obliki maskareki ga lahko najdete tudi v Vikijinem novem sodelovanju z znamko Artdeco, ARTDECO X VIKI. Na Artdecovi spletni strani vam predstavljajo Vikine najljubše ARTDECO izdelke, s katerimi boste najhitreje prišle do obrvi, ki ste si jih vedno želele. Z Viki sem ob prijetnem in čisto nič bolečem urejanju obrvi tudi malce poklepetala o obrveh in jo poprosila za kakšen nasvet ali mini trik.

Veljate za mojstrico oblikovanja obrvi. Kako se je začela vaša zgodba in kako to, da so vas obrvi tako pritegnile?
Moja zgodba se je začela pred 10 leti. Navdušila me je Anastasia Soare mojstrica za obrvi. Takrat sem jo spoznala in se naučila tehnike. Skozi vsa ta leta sem pilila tehniko učila od najboljših mojstrov in danes se lahko pohvalim, da tudi jaz slovim za mojstrico. Zakaj ravno obrvi? Vedno so mi obrvi na obrazu največ pomenile. Niso samo obrvi, to je strast. Vedno se rada zabavam, kako bi lahko spremenila izgled obraza s popolnimi obrvmi. Vedno znova me navdušijo, ne morem se jih naveličat. Najbolj nor občutek, da me delo osrečuje in moje obrvi moje stranke, ki jih ponosno nosijo.
Za mnoge obrvi pomenijo okvir oči, kako vi gledate na urejene obrvi in kaj za vas urejene obrvi sploh pomenijo?
Absolutno so okvir, pa naj se še sliši tako stereotipno. Meni pomenijo v prvi vrsti kot neke vrste higiena, ki jih nosi vsaka urejena ženska. So moj podpis na obrazu, ki izžareva karakter osebe, ki jih ponosno nosi urejena ženska.
Imate kakšna pravila, ali majhne trike pri obrveh, ki bi se jih morala držati vsaka ženska?
Seveda jih imam. Vedno uporabljam male trike, ki me enostavno razlikujejo od ostalih oblikovalcev. To odkriješ skozi izkušnje, nešteto strank, odkriješ kaj te dela drugačno od drugih oblikovalcev in kaj je tisto, po čem prepoznajo moje obrvi. Moj individualen pristop do stranke je ključ do popolnih obrvi in kako jih pričarat. Pokažem ji trike, ki jih bo sama lahko vsakodnevno pričarala s pravimi produkti popolne obrvi. Kaj lahko doma počne in česa ne priporočam.

V svojem salonu Viki’s Place in v Viki’s Baru urejate ženske, skrbite za naše lepe obrvi, kako pa je z urejanjem obrvi doma? Kaj svetujete svojim strankam, kako se lotiti urejanja in skrbi za obrvi?
Tako je. Ponosna sem, da sta že dve lokaciji kjer ponujamo poleg najbolj znanih obrvi še ostale lepotne storitve. Najbolj pa sem ponosna na, da smo v decembru razširili Viki’s bar in dodali prvi Brow bar v Sloveniji. V Brow baru se posvečamo samo oblikovanju in svetovanju samo za obrvi.
V ta namen je nastalo tudi lepotni sodelovanje ARTDECO X VIKI. Nam zaupate vaš top izbor izdelkov za popolne obrvi?
Brow bar je ideja, ki se mi je končno uresničila. Uresničila se mi je želja, da imam čudovite izdelke s katerimi lahko ustvarjam in ponudim tudi stranki. Počaščena sem, da mi je Artdeco zaupal široko paleto čudovitih produktov za obrvi. Res so vsi izjemni in vedno kaj novega odkrijem. Rada z njimi ustvarjam, delam različne kombinacije, trike … No, imam pa seveda tudi svoje favorite in to so:
– na 1. mestu Gel krema za obrvi (kremni puder), čudovit za nanašat in najljubša barva 24, Driftwood
– na 2. mestu Ultra fine brow liner (svinčnik) ravno pravšnja mehkoba, enostaven nanos in čudoviti odtenki, moj najljubši 21 za blondinko  in TOP ash barva za temnlasko št. 11
– na 3. mestu fiksator za obrvi v obliki maskare (ukroti dlačice in obarva sive dlačice)
– na 4. mestu so senčke (prednost pred ostalimi blagovnimi znamkami, da imajo prisrčne dozice za dve senčki, ki jih jaz določim in sestavim glede na barvo obrvi)

Imate tudi kakšen trik, kako najti popoln odtenek za obrvi, na kaj moramo biti ženske pri izboru pozorne? 
Vsekakor. Jaz in Artdeco smo najboljša kombinacija do pravega odtenka. Predlagam, da nas spremljate, obiščete. Vedno sem vam na voljo za nasvet brez kakšnih obveznosti. To delam z največjim veseljem za vas. Če pa se boste sprehajale po poličkah Artdeco znamke, pa si blondinka ne sme izbrati pretemne barve. Rjavolaske morajo bkti pozorne, da vaša barvica nima rdečega podtona.
In pa še en mini nasvet: v kolikor zamenjate barvo las, ni nujno, da tudi zamenjate barve senčk za urejanje obrvi, še zaključi Viki, ki pravi, da se danes nosijo veliko močnejši odtenki kar se tiče obrvi kot nekdaj. Kaj bo prihodnost in lepotni trendi ob tem prinesli, bomo pa videli.

Foto: Marja Bizjak Ažman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.