torek

28

marec 2017

0

koment.

LEPOTA: 7 lepotnih trikov, ki jih moraš preizkusiti!

Avtor , Objavljeno v Lepota

Zadnje čase lahko vsepovsod zasledimo nešteto takih in drugačnih – lepotnih trikov, namreč. Z ekipo BodiŽenska smo najboljše tudi preizkusile, zato ti zdaj serviram le najboljše in najbolj uporabne, ki ti bodo prihranili čas in denar.

1. POPOLN NANOS SENČILA V ZUNANJEM KOTIČKU OČESA
Vsak ima doma selotejp, ki ti bo v ta namen odlično služil. Da boš s senčili pričarala popoln videz v zunanjem delu očesa, si od zunanjega dela spodnje veke proti zunanjemu kotu obrvi nalepi selotejp. Ko bo enkrat nameščen, lahko mirne vesti zabrisuješ še tako temno senčilo proti selotejpu, pa ne boš ničesar zamočila. Ko pa boš enkrat zadovoljna z nanosom, lepilni trak le še odstrani in dobila boš popoln videz, kakršnega vidiš od profesionalih umetnikov ličenja.

2. KAKO PREPREČIŠ VIDEZ PANDE PRI LIČENJU VEK S SENČILI
Naj se sliši še tako nenavadno, ampak s ščitniki perila, toaletnim papirjem ali bančno kartico se lahko posloviš od oči pande! Pande so sicer silno prikupne živali, ampak nobena od nas pa ne želi, da po ličenju izgleda kot ena izmed njih, kajne? Za preprečitev odpadanja senčila na lička med ličenjem priporočam nekaj preprostih trikov:

– tekom ličenja vek si pod spodnje trepalnice pridrži plastično kartico. Sedaj, ko si vse lahko shraniš na mobilni aplikaciji, boš zagotovo z lahkoto eno prepustia v kozmetične namene ;). Enako lahko storiš s kosom toaletnega papirja

– če se ti zdi preveč komplicirano z eno roko nanašati senčila, priporočam, da na pol razrežeš najcenejše damske ščitnike perila in si vsako polovico s sredinskim delom navzgor nalepiš pod spodnjo veko. To bo odlično zaščitilo tako predel pod veko kot tudi celotna lička.

– odločiš se lahko še za tehniko »baking«, kar pomeni, da po nanosu tekočega pudra na predel pod očmi naneseš zajetno količino transparentnega pudra v prahu s pomočjo gobice za nanos ličil z zašiljenim delom. Vmes vse skupaj izgleda malce hecno, ampak zaradi učinka mislimo, da se tehniki sčasoma ne boš mogla več upreti! Ko končaš z nanosom senčil, ostanke senčil, ki so ti padli na lica, preprosto obrišeš z velikim čopičem skupaj s pudrom v prahu, ki bo poleg zaščite pred zabrisom senčil poskrbel tudi za to, da se ti korektor ali puder ne bo več nabiral v gubice pod očmi.

3. MASKARA NA ZGORNJI VEKI BO LE ŠE PRETEKLOST
Ti je znan problem, ko se že 10 minut mučiš s popolnim nanosom senčila, potem pa si na trepalnice naneseš še maskaro in si jo medtem popackaš po celi veki? Tudi za to bo odlično služila plastična kartica, ki si jo med mazanjem pridrži na zgornjo veko.

4. KAKO SPREMENIŠ KATEROKOLI ŠMINKO V MAT ŠMINKO?
Glede na to, kako priljubljene so v zadnjem času postale mat šminke, ti v primeru, da ne želiš spet nakupiti cele barvne palete, priporočamo trik s transparetnim pudrom. Na šminko preprosto s čopičem nanesi čisto tanko plast transparentnega pudra v prahu. Priporočam Bell Hypoallergenic transparentni MAT puder v prahu za obraz.

5. NAMIG ZA ČIŠČENJE ČOPIČEV
Ni ti potrebno kupovati dragih čistil za čiščenje čopičev, enako dobro bo nalogo opravilo katerokoli ugodno trdo toaletno milo. Čopič in milo zmoči z vodo, s čopičem nekajkrat podrgni po milu, speri pod tekočo vodo, po potrebi postopek ponovi in čopič bo očiščen hitro, ugodno in izredno učinkovito.

6. KO PRI ROKI NIMAŠ OSVETLJEVALCA OBRAZA…
Če si doma pozabila osvetljevalec obraza, polt pa vseeno želiš spremeniti v svežo in sijočo, se posluži preprostega trika s senčilom. Osvetljevalec obraza našo kožo in obraz v trenutku naredi mladostnega in žarečega in prav zato je postalo osvetljevanje tako priljubljeno. Če ga ravno nimaš pri roki, lahko namesto tega brez slabe vesti uporabiš senčilo za veke, ki je svetlejšega nude ali rahlo rožnatega odtenka in vsebuje mini bleščice ali pa je satenastega videza (priporočam Bell Hypoallergenic senčilo za vek SHIMMERING 01 ).

7. POLNE USTNICE BREZ OBISKA KIRURGA
Vsaka si kdaj pa kdaj želi svoje ustnice poudariti, jih narediti še sočnejše in bolj privlačne. To ni nobena težava, za to pa ti ni potrebno obiskati kirurga ali pretiravati z obrisovanjem ustnic! Dovolj bo način ličenja, s katerim bodo ustnice v trenutku polne.

Postopek: Ustnice si po zunanjem kotičku obrobi s črtalom za ustnice, nato po celotnih ustnicah nanesi svojo priljubljeno šminko, le na sredino nanesi še malo glosalahko malo svetljšega od šminke, kar bo tvoje ustnice na videz občutno povečalo.