sreda

28

oktober 2015

0

koment.

LEPOTA: BB linija HYPOAllergenic

Avtor , Objavljeno v Lepota

BB izdelki, nasploh kreme so zadnja leta pravi hit. BB krema je pravzaprav postala takšen hit, da zaseda celo svoje mesto v Wikipedii. Kaj pa je pravzaprav BB krema oziroma kaj sploh so BB izdelki?

Pa pričnimo najprej z imenom.  BB je kratica za angleški besedi beauty balm, blemish balm, blemish base, blemish balzam. Po naše bi lahko rekli, da je to lepotilni balzam.  Gre za multifunkcijski izdelek, ki v enem združuje več kozmetičnih izdelkov. Tako na primer BB krema hkrati predstavlja vlažilno in negovalno sredstvo, serum, puder oziroma podlago, korektor, zaščitno sredstvo, anti-aging sredstvo. Prvi začetki BB kreme segajo kar daleč nazaj v zgodovino, saj je le ta obstajala že v 60-ih letih. V tistem času  je to čudežno lepotilo ustvarila nemška dermatologinja dr. Christine Schrammek in sicer z namenom, da svojim pacientom pomaga prikriti razne brazgotine, hkrati pa pomaga še pri zdravljenju in zaščiti kože. Skozi leta se je BB krema razvila v danes nepogrešljiv kozmetični pripomoček.

Bell Cosmetics v svojem asortimanu predstavlja BB linijo Hypoallergenic – BB kremoBB Mousse ali penasto podlago in BB puder v kamnu. Ker imajo izdelki anti-aging efekt, jih priporočam tudi starejšim uporabnicam, saj v trenutku ustvarijo mlajši videz. BB krema in BB penasta podlaga učinkovito zapolnita gubice, zgladita kožo, prikrijeta nepravilnosti, kožo rahlo osvetlita in ji dasta naraven videz. Razliko boste opazile takoj po uporabi. Hvaležne ji boste tudi pri podočnjakih.

BB kremo lahko uporabljate kot samostojno obarvano kremo, kot podlago ali kot puder. Ali vam bolj paše krema ali penasta podlaga pa je stvar vaših preferenc glede na teksturo, želje in navade ličenja.