petek

24

februar 2017

0

koment.

LEPOTA: Čudežna moč aktivnega ogljika za zdrave in bele zobe

Avtor , Objavljeno v Lepota

Curaprox Hydrosonic BIW239 Black is White, 199 eur

Vsa navdušena vam predstavljam popolno kombinacijo za zdrav in bel nasmeh: električno zobno ščetko Curaprox Hydrosonic BIW239, ki je hidrodinamična sonična zobna ščetka z več kot 32.000 gibi na minuto. Hidrodinamični učinek pomeni, da ne čistijo zgolj ščetine, ampak tudi mešanica sline, vode in zobne paste, ki je v ustih med ščetkanjem. To je mogoče zaradi posebne strukture in postavitve vlaken CUREN® ter jakosti in hitrosti gibanja ščetin. Zaradi hidrodinamičnega delovanja sonična zobna ščetka Hydrosonic Black is White zobe in dlesen očisti izjemno natančno. V kombinaciji z novo zobno pasto črne barve pa sta popoln par.  Belilna zobna pasta Curaprox Black is White s pomočjo aktivnega ogljika varno odstrani zabarvanje zob. Encimi v zobni pasti povečajo antibakterijsko in protivirusno delovanje sline. Zobna pasta z mineralom hidroksilapatitom, ki je osnovna sestavina zobne sklenine, na zobeh tvori zaščitni sloj in jih remineralizira. Nanohidroksilapatit je v zobni pasti kot zaščitna plast na zobeh in ima podobno strukturo kot zobna sklenina. Učinkovina Prestige Sparkling Blue® na zobeh naredi prosojen filter, ki zmanjša rumeno zabarvanje in naredi zobe bolj bele brez uporabe kemičnih snovi.

Zobno ščeto Black is White sedaj preizkušam že nekaj časa v kombinaciji z zobno pasto, ki vsebuje aktvni ogljik. Ta je trenutno v lepotni industriji doživel pravi preporod, uporabljajo ga v maskah, sedaj pa tudi kot sestavino v zobnih pastah.

Uporaba belilnih zobnih past je sicer ena najbolj priljubljenih domačih metod za beljenje zob, vendar ima vsaj dve slabosti. Te paste so običajno visokoabrazivne, zato lahko poškodujejo zobno sklenino, ali pa vsebujejo belila, ki vplivajo na naravno ravnovesje v ustih. Redkeje se za beljenje zob uporabljajo zobne paste z dodanim aktivnim ogljikom. Takrat zabarvanje zob namesto abrazivnih delcev ali kemičnega beljenja odstrani aktivni ogljik, ta pa zobni pasti daje tudi posebno črno barvo.

Uporaba aktivnega ogljika je stara in že dokazana metoda, ki zabarvanje zob nežno odstrani, ne da bi pri tem poškodovala zobno sklenino. Dokaz, kako deluje belilna zobna pasta brez belila in abrazivnih delcev, je nova črna zobna pasta »Black is White« blagovne znamke Curaprox. Združuje vse lastnosti zobnih past Enzycal, belilno moč pa ji dajeta aktivni ogljik in dodan optični učinek: na zobeh se naredi prosojen filter, ki zmanjša rumeno zabarvanje, kar naredi zobe bolj bele brez uporabe kemičnih snovi.

Zobna pasta ne vsebuje škodljivih sestavin, kot so agresivno penilo natrijev lavrilsulfat (SLS), triklosan ali plastični delci. Zato je ob njeni uporabi ustna sluznica zaščitena pred draženjem, posledično pa je zmanjšana možnost za razjede v ustih (afte).

Zobno pasto »Black is White« odlikujejo naslednje lastnosti:

  • Nižji faktor abrazivnosti (okoli 50 RDA) kot pri večini zobnih past, ki velikokrat vsebujejo abrazivne delce, kot so kreda, silikati, plovec ali bentonit. Ti so v zobni pasti neželeni zato, ker ob tem, da odstranijo zabarvanje, tudi načenjajo zobno sklenino. Rezultat so abrazije – poškodbe na zobni sklenini.
  • Brez penila SLS, ki je pogosto prisotno v čistilih, šamponih, gelih za prhanje in zobnih pastah ter suši ustno sluznico in škodi njeni membrani. Zato se poveča tveganje za razjede (afte) v ustih.
  • Malo eteričnih olj – prevelike količine dražijo ustno sluznico.
  • Dodani so encimi, ki povečajo antibakterijsko in antivirusno delovanje sline. Dodatno ščitijo pred nastankom zobne gnilobe in pomagajo pri odpravljanju občutka suhih ust.
  • Dodan nanohidroksilapatit služi kot zaščitna plast na zobu, ker ima podobno strukturo kot zobna sklenina.