petek

19

oktober 2018

0

koment.

LEPOTA: En shot na dan za lepšo kožo, nohte in lase

Avtor , Objavljeno v Lepota

Jutranji shot kolagena je moja stalnica že več kot en mesec. V nadaljevanju ti povem svojo izkušnjo z izdelkom Kolagen Shot prav tako pa odgovorim na vprašanja kot so kaj pravzaprav je kolagen in zakaj ga potrebujemo še dodatno vnašati v svoje telo? Je to zgolj marketinška modna muha ali snov, ki jo naše telo res potrebuje? Za koga je primeren kolagen in kdaj ga je najbolje uživati? Z odgovori mi je na pomoč priskočila Anja Bordon, univerzitetna diplomirana živilska tehnologinja, po duši in v srcu pa večna raziskovalka življenja in novih možnosti ter lastnica blagovne znamke Gaia Naturelle, ki je na tržišče postavila Kolagen Shot, visoko koncentrirano anti-aging prehransko dopolnilo s kolagenom, MSMjem, hialuronsko kislino, vitamini in cinkom za celovito nego kože od znotraj, za mladosten videz, ohranjanje lepih las in čvrstih nohtov.

Kolagen je najbolj pogosto zastopana beljakovina v našem telesu, predstavlja približno 30 % skupnih beljakovin, ki se nahajajo v telesu. Je del vezivnega tkiva in sodeluje pri funkcijah vseh telesnih struktur. Nahaja se v mišicah, jetrih, laseh, nohtih, hrustancu, vezeh, sklepih, arterijah, možganih, vranici, ledvicah, pljučih in tudi v srcu. Sliši se pomembno in tudi je. Kolagen je že več kot desetletje najbolj učinkovito antiaging prehransko dopolnilo, v zadnjem času pa je veliko vrednost v lepotni industriji prehranskih dopolnil dobil tudi MSM. “Sama sem želela drugačen izdelek. Izdelek, ki vključuje več aktivnih učinkovin in tako je nastal Kolagen shot,” pove Anja, s katero sva spregovorili kar nekaj besed o njenem izdelku, ki ga bo to NEDELJO, 21. 10. predstavila tudi v priljubljeni oddaji za podjetnike, Štartaj Slovenija, ki bo na sporedu ob 18.10 uri, s ponovitvijo ob 21.45.

Kakšna je vaša zgodba? Kako se je rodila Gaia Naturelle?

V času, ko sem morala zaradi bulimije preusmerjati misli iz destruktivnih v konstruktivne, sem si našla hobi, izdelovanje kozmetike. Zaradi motnje hranjenja, treh nosečnosti in mnogo neprespranih noči tudi zelo dobro vem, kako izgleda, ko je telo podhranjeno hranil, zato sem že več let uživala tudi različna prehranska dopolnila in hitro opazila njihove pozitivne učinke na moje telo. Zato lahko rečem, da v prehranska dopolnila »verjamem«. 7 let sem bila zaposlena kot razvojni tehnolog prehranskih dopolnil, po končanem porodniškem dopustu po rojstvu 3. otroka pa sem ostala brez zaposlitve. Moj tretji otrok je bil dokaj nezahteven, tako sem imela že v času porodniškega dopusta dovolj časa, da svoj hobi spremenim v posel. Sama sem si dolgo časa vsako jutro mešala kolagen in MSM, uživala kapsule vitaminov in mineralov, potem pa mi je nekega dne na misel prišlo, da bi bilo super imeti prehransko dopolnilo vse v enem. Na trgu obstaja kar nekaj prehranskih dopolnil s kolagenom, sama pa sem želela nadgradnjo podobnih produktov, zato so v Kolagen shotu združene vse sestavine, ki kakorkoli pripomorejo k bolj mladostnemu in vitalnemu videzu celotnega telesa. Kolagen je najbolj “zastopana” beljakovina v človeškem telesu in predstavlja 30% vseh beljakovin, ki so prisotne v organizmu in kar 70% beljakovin, ki sestavljajo kožo. Zame je dovolj zgovorno dejstvo, da naše telo po 20.letu samo ne proizvaja več toliko kolagena kot v mladosti in ga je zato dobro nadomeščati, sicer nam vidni (in na zunaj nevidni) znaki staranja ne uidejo. Poleg tega sem po 30. letu tudi sama začela opažati spremembe na svojem telesu, zato je bil “anti-aging” produkt zelo na mestu tudi zame. 

Anja Bordon (foto: Aljoša Kravanja)

Najprej sem želela združiti 2 sestavini, ki dokazano vplivata na stanje kože, las in nohtov, to sta kolagen in MSM. Dodali pa smo jim še vitamine in minerale, ki pripomorejo k temu, da telo samo tvori več kolagena kot sicer. Pri recepturi in realizaciji moje ideje, mi je pomagal brat, saj je zaposlen kot direktor in tehnolog proizvodnje pri proizvajalcu prehranskih dopolnil. Uroš je tehnološko bolj podkovan kot jaz. Sama rada raziskujem, prebiram razne študije, bolj me zanima nutricionistika, on pa je v tej zgodbi tehnolog, ki zamisli realizira v proizvodnji.

Komu je namenjen Kolagen Shot, glede na to, da ne vsebuje le kolagena, ampak tudi MSM – mineral lepote, vitamine, cink?
Za ženske in moške po 20. letu starosti, saj telo samo po 20. letu vsako leto proizvede približno 1,5 % manj kolagena. Naše telo je sicer sposobno sintetizirati kolagen iz aminokislin, ki jih zaužijemo, vendar se naravna produkcija kolagena v našem organizmu z leti zmanjšuje. Če organizem nima na voljo dovolj gradnikov za sintezo kolagena, se sčasoma to začne poznati na našem telesu v obliki znakov staranja na koži, poškodb, bolečin v sklepih, težav s prebavo. Kolagen lahko nadomeščamo s prehranskim dopolnilom, lahko poskrbimo, da ga dovolj zaužijemo z vsakodnevno uravnoteženo prehrano, lahko pa se s tem enostavne ne ubadamo in zunanje znake staranja sprejmemo, takšne kot so.
Kolagen shot lahko uživajo tudi najstniki za namen izboljšanja stanja problematične kože.
Koliko časa bi ga morali jemati, da se pokaže rezultat?
Kdaj se pojavijo učinki uživanja Kolagen shota, je odvisno od več dejavnikov, najbolj od vaše starosti, načina življenja (stres, kajenje, alkohol, dalj časa trajajoče izpostavljanje sončnim žarkom) in prehranjevanja. Prej kot boste začeli z nadomeščanjem izgubljenega kolagena in njegovih gradnikov, prej se bodo poznali rezultati in lažje boste vzdrževali trenutno stanje vaše kože, las in nohtov. Sicer pa uporabnice in uporabniki večinoma poročajo, da se učinki uživanja Kolagen shota pojavijo že po prvi popiti plastenki. Spremembe boste najverjetneje najprej opazili na vaših nohtih in bolj sveži koži obraza.
_____
Anjino izjavo lahko potrrdim tudi sama, saj sem pravkar zaključila s svojo prvo plastenko in lahko rečem, da so se rezultati začeli pozati že po približno 10 dneh na nohtih. Zgodba z mojimi nohti pa je prav posebna. Vsi vemo, da so nohti nekako zrcalo urejenosti osebe in mene pestijo že od zmeraj. Z nohti imam vzpone in padce, slednje predvsem zato, ker sem nohte včasih grizla inn me ta razvada včasih še vedno popade. Med nosečnostjo so bili moji nohti čudoviti, tudi zaradi folne kisline, po rojstvu mojih dvojčic pa sem kot marsikatera mlada mamica opazila izgubo las, slabšo kakovost nohtov ipd. Ko sem prenehala z dojenjem oziroma izbrizgavanjem mleka, sem se tudi oborožila s prehranskimi dopolnili, ki so zboostali moje telo, tako da sem bila pred poletjem nad situacijo s svojo kožo, lasmi in nohti kar zadovoljna.
Potem pa smo v začetku julija s puncama zbolele za otroško boleznijo, ki se imenuje bolezen rok, nog in ust. Punci sta jo odnesli kar v redu, mene pa je popolnoma sesulo. Po približno 2 tednih sem začela izgubljati nohte, enega za drugim, nohti so se mi slojili, cepili, bili so v katastrofalnem stanju. To je trajalo slaba dva meseca, potem pa sem imela možnost prizkusiti Kolagen Shot Gaia Naturelle in moji nohti so se hitro začeli pobirati. Seveda morajo sedaj še malce zrasti, ampak postajajo vedno močnejši, trdnejši, razlika je očitna. Sama tu zaznam največjo razliko, glede na to, da dam nekaj poudarka na nego obraza. Prav tako bi rekla, da se pozitiven učinek jemanja kolagen shota pozna tudi na mojih laseh, do katerih nisem najbolj prizaneljiva (barvanje, urejanje pričeske z likalnikom, kodralnikom) in še kar ‘vztrajajo’ z mano in to v zelo dobri in kakovostni zasedbi.
Jemanje Kolagen Shota se mi zdi zelo enostavno, zjutraj ga popijem na tešče še pred prvo kavico, imam ga zraven kavnega avtomata, da ga res ne pozabim vzeti in to je vsa umetnost. Pri izdelku mi je  všeč tudi to, da vsebuje t.i. mineral lepote MSM, ki pa je zelo neprijetnega okusa in se ga v kolagen shotu praktično ne okuša.
Anja je sicer na najbolj pogosta vprašanja o njenem izdelku odgovorila tudi na svojem blogu (klik!), če te zanima še kaj več, česar jaz nisem napisala. Če pa želiš sprobati Kolagen Shot in s tem podpreti Anjo, njeno zgodbo ter njeno blagovno znamko Gaia Naturelle, pa je njen izdelek na voljo v 13 megamarketih Interspar za 29,90 eur.
Foto: Marja Bizjak Ažman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.