ponedeljek

20

marec 2017

0

koment.

LEPOTA: Kako se izogniti izpadanju las

Avtor , Objavljeno v Lepota

Do svojih las nisem bila vedno tako prijazna in nežna, priznam, da še danes nisem povsem milostna. V manekenskih časih so jih kar velikokrat matrali, ne da bi sama sploh vedela, da frizerji z njimi grdo ravnajo. A z leti sem se marsikaj naučila, sprejela svoje lase, takšne kot jih imam, zato sem še povsem ponosna, da sem postala ambasadorska znamke Philips in njihovih izdelkov za nego in styling las s kampanijo LEPA KOT SI.

Skoraj vsako žensko nekaj moti pri njenih laseh – poznamo to, da bi kodrolaske imele raje ravne lase in obratno. Tudi sama imam še kdaj dneve, ko pričeska ne stoji, ko imam slab dan za frizuro, ko bi si želela imeti daljše lase, a sem se z leti naučila sprejeti sebe in svoje lase takšne kot so. Seveda pa naredim veliko, da moji lasje in lasišče ostanejo zdravi in zato so tudi lepši, dnevov slabih frizur pa je zato vedno manj.

Screen Shot 2017-03-18 at 12.51.10

Ali veš, da ima povprečen človek na glavi od 100 do 150 tisoč las, dnevno pa nam jih izpade do 150. Vzroki za izpadanje so lahko različni: od hormonskih, do kemičnih kot je na primer uporaba napačnega šampona, vzroki, povezani s stresom in tudi mehanskih kot je preagresivno sušenje las.

To, kako vzdržujemo zdravje lasišča je relativno enostavno – poleg tega, da izbiramo takšne izdelke, ki na laseh in lasišču pri umivanju ne delajo sloja, kar lahko privede do zamašenih lasnih mešičkov, ampak lase dejansko umijejo in očistijo umazanije, lahko veliko naredimo tudi z masažo lasišča. Pametno je tudi uporabljati UV izdelke za zaščito lasišča pred sončnimi opeklinami, biti dovolj hidrirani in jesti zdravo ter uravnoteženo prehrano, ki vključuje živila z vitaminom A, E, nenasičene maščobne kisline, antioksidante, omega 3 in 6 maščobne kisline.

Zelo pa je tudi pomembno, da svoje lase in lasišče ne pregreješ. Všeč mi je, da Philips DryCare Prestige sušilnik za lase ohranja naravno hidracijo las s senzorjem z infrardečo tehnologijo, ionskim oblikovanjem s protistatičnim delovanjem in zaščito pred pregretjem. Posebna tehnologija MoistureProtect preverja stanje las in temperaturo prilagaja tako, da ohranja njihovo naravno hidracijo za zdrave in sijoče lase.

Da so zdravi lasje lepi lasje ve vsaka ženska. Kako pa poskrbimo, da se naši lasje s postopki pri oblikovanju pričeške ne uničujejo in ostajajo zdravi, pa si lahko pogledaš v nasvetih, ki smo jih zate pripravili s  Philipsom.