sreda

28

julij 2021

0

koment.

LEPOTA: Kako sem preoblikovala svoje telo*

Avtor , Objavljeno v Lepota

Predno se spustim v zgornjo trditev, en disclaimer, pa čeprav bi rekla, da so ti sedaj že popolnoma nepotrebni, pa vendar. Vsak ima drugačna pričakovanja do svojega telesa, svojega izgleda, vsakemu je všeč nekaj svojega, prednosti in poudarek dajemo različnim delom telesa in to je okej. Predstava o tem, kaj nam je lepo, je popolnoma naša, a to ne pomeni, da ne sprejemamo drugačnih pogledov. Meni je všeč to, tebi tisto, ti si športnik, jaz nisem. Jaz recimo rada ubiram bližnjice, kdaj kje pokompenziram in to mi je dovolj. Morda tebi ni in to je okej, ampak jaz sprejemam tvoj pogled, zato daj tudi ti mojega.

In naj povem, da bom pred vadbo, prej sprejela oziroma probala vse drugo, ker sem verjetno en lenuhec. A na to se še vrnem. Želela sem narediti uvod, da prej izberem nek tretma kot pa da se lotim telovadbe. In lotila sem se že kar nekaj telovadb in tudi že kar nekaj tretmajev. Zato zase lahko rečem, da sem precej kredibilna na področju tretmajev za izoblikovanje telesa. Vedno prej kot dejanski kupec in ti tretmaji niti slučajno niso bili poceni. Pa sem si rekla, da se to naložba vase in da mi ni škoda dati denarja. Res je naložba, če stvar deluje. Meni največjkrat ni, oziroma je stanje – predvsem izgled celulita – le še poslabšala. In to konkretno. Ko zapraviš več kot tisoč evrov za tretmaje, ki naj bi menda bili bajni, en mesec kasneje pa nisi prav nič drugačen, si rečeš ‘nikoli več’.

Pa res nikoli več? Iz DM STUDIA je letos spomladi prišla ponudba, da preizkusim njihove programe in personaliziran program za izoblikovanje telesa. Kljub temu, da bi šlo za sodelovanje, sem bila skeptična. Preizkusila sem že toliko tretmajev, kaj imajo oni, česar nisem jaz že preizkusila? Njihov odgovor se je glasil, da bi delali hladni ali topli bodywrapping in LPG personaliziran tretma. Z LPG-jem sem se sedaj srečala že tretjič in mi je bil dejansko zelo dober tretma, ampak precej boleč, že na meji mučenja. Sprejmem bolečino, ampak ne za vsako ceno. Njihovi programi obljubljajo rezultate, ki jih lahko izmerimo, ne samo vidimo in to me je prepričalo. Pa sem rekla, dobro, grem v še eno zgodbo s tretmaji.

DM STUDIO v Kranju sem že poznala in ne samo, da je sinonim dobrega okusa, je tudi zame sinonim dobrega počutja, visoke kakovosti in usposobljenosti. Na vseh teh točkah do sedaj resnično ni razočaral, saj se tam nikoli nisem počutila le kot številka, vedno so si vzeli čas zame, še preveč časa (smeh), salon vsakič izgleda enako dobro in enako lepo urejeno, čist in brezhiben in tako so izgledali tudi moji tretmaji.

Na prvem smo opravili pogovor o pričakovanjih, meritve in terapevtka je naredila personaliziran tretma. Začeli sva s toplim bodywrappingom z intenzivnim lipolitičnim učinkom, ki je ena redkih anticelulitnih metod, s katero se zmanjšuje pojavnost celulita in hkrati oblikuje telo. Rezultati pa se merijo v centimetrih! Z ovijanjem telesa v specialno folijo in izbranimi izdelki Afrodita professional se omili pojavnost celulita in strij, zmanjša obseg telesa ter učvrsti koža. Rezultate sem lahko odčitala že po prvem tretmaju, kjer sem na nekaterih mestih izgubila do centimeter in pol. Ugotovili smo, da je verjetno šlo za vodo, ki se je odplaknila iz telesa, 30-minutna masaža po koncu wrappinga pa je poskrbela za večjo stimulacijo tretiranega področja in še izboljšala učinkovitost postopka. Z masažo se pospeši mikrocirkulacijo in sestavine se bolje absorbirajo. To je bil nekako moj primaren tretma, ki sem ga občasno zamenjala s hladnim wrappingom.

Popolnoma pa me je presenetil LPG tretma, za katerega sem bila prepričana, da bo enako neprijeten kot vsi prejšnji v drugih salonih. LPG tretma mi je sicer zelo všeč, ker se mi zdi, da lepo napne kožo in izboljša tonus. Minus zame je bila bolečina, ki pa je pri novem aparatu, ki ga imajo v DM STUDIU popolnoma zanemarljiva, rezultati pa so boljši. Nobenih ali zelo malo modric po tretmaju, učinek pa resnično še boljši – koža je bolj napeta, tonus je izboljšan.

V povezavi z bodywrappingom je kombinacija popolna. Vmes se stanje kože malce poslabša, celulit lahko pride še bolj na površje kože in s tem posledično do izraza, a to je okej, samo nadaljevati je potrebno in ne obupati. Med tretmaji sem po celotnem telesu izgubila več kot 10 centimetrov, kar sicer ni bilo primarnega pomena, ampak veliko od tega je bila zabasana limfa, ki smo jo sprostili in očistili toksinov. Dvojna zmaga, torej! Morda celo trojna, ker sem vseeno na poti do izoblikovanja postave spoznala, da so podporni elementi kot pretežno zdrava in uravnotežena prehrana pomemba, telovadba pa postavi piko na i dodatnemu izoblikovanju in da se stvari postavijo na svoje mesto. Še vedno nisem nek hud fan, ampak zdržim 30 minut dnevno, da jih posvetim telovadbi.

Tretmaje za preoblikovanje telesa si lahko pogledaš tukaj in upam, da ti je bila moja zgodba ter izkušnja v pomoč.

Moji nasveti ob izboru tretmajev:

  • bodi realna pri pričakovanjih
  • dober podporni model je nujen – zdrava prehrana in telovadba, tudi če je minimalna, naredi veliko razliko
  • poizkusi imeti vedno isto terapevtko – lahko bosta skupaj spremljali potek tretmajev, dobro boš poznala njeno delo, način dela, da ne bo prišlo do kakšnih vmesnih neprijetnih presenečenj

*fotografije so obdelane le v smislu svetlobne obdelave (ki je včasih že tudi dovolj, kajti to, kako pada svetloba, včasih dela čudeže in to vemo predvsem mi, ki delamo v lepotno-modni industriji), na koži ni nobenih popravkov v smislu fotošopa, brisanja, ožanja ipd.

Foto: Marja Bizjak Ažman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.