sreda

19

april 2017

0

koment.

LEPOTA: Kako zmanjšati lomljenje las?

Avtor , Objavljeno v Lepota

Čeprav je lase najlažje razčesati takrat, ko so še mokri, se takrat tudi najbolj lomijo. Zato je pametno, da jih najprej nežno osušimo z brisačo, jih malce osušimo s sušilcem za lase in šele nato razčešemo. Sledi nekaj nasvetov, kako zmanjšati lomljenje las.

  1. Lasje morajo biti pred sušenjem dobro osušeni z brisačoZelo preprosto je: če so tvoji lasje premokri, jih boš dlje sušila. Predolgo izpostavljanje las vročini sušilca za lase, pa lahko tvoje lase tudi uničuje. A tudi sušenje z brisačo mora biti zelo nežno, saj kadar so lasje mokri, jih lahko zelo hitro zlomiš, razcepiš in drugače poškoduješ. Če imaš trde brisače, si lahko pomagaš z navadno t-majico, ki je veliko mehkejša od brisače.
  2. Uporabljaj nizko temperaturo na sušilcu in ne drži ga preblizuEna zelo dobra metoda, da ne scvreš svojih las je, da ne nastaviš sušilca na previsoko temperaturo. Najvišja temperatura je primerna za močne, debele, zdrave in goste lase, zato zmanjšaj temperaturo, če imaš tanke, že malce uničene in kratke lase. Ko se ti zdi, da so tvoji lasje že suhi, nastavi sušilec, da piha samo hladen zrak, ki bo tvoje lase lepo ohladil.

    Screen Shot 2017-04-18 at 06.12.34

    Če sušilec držiš preblizu, lahko lase še bolj uničiš, jih celo zažgeš ali si opečeš lasišče. Sušilec se seveda las ne sme dotikati in pa zelo uporaben nasvet, sušilec ves čas premikaj, da ne sušiš le ne enem mestu in tako ne dovoliš, da se na laseh razvije visoka temperatura.

  3. Prava krtača za laseKovinska krtača za lase je velik NE. Poizkusi krtače ali glavnike z naravnimi ščetinami, ki tvojim lasem dajo sijaj.Za razčeševanje las uporabi priljubljeno krtačo Tangle Teezer, ki ti zagotavlja enostavno česanje las. Omogoča mokro ter suho česanje brez stresa in preprečuje lomljenje las ter cepljenje konic in lasem vrača naravno elastičnost in lesk.

 

Poglej si še VIDEO z mojimi nasveti: