petek

1

marec 2019

0

koment.

DIY: Last minute pustna maska Čarobni samorog

Avtor , Objavljeno v DIY

Najboljša sodelovanja se ne planirajo, najboljša sodelovanja se preprosto zgodijo! In tako se je zgodilo še eno sodelovanje s Katjo, s katero si deliva navdušenje do kostumov in maskiranja. Ona je kot izjemna ustvarjalka prevzela del, ki se je vezal na kostum, jaz pa del o maski. Ideja pa je bila enotna: narediti enostavno, a kjut masko.

Njen del si lahko pogledaš na tej povezavi, moj del pa bo bolj opisni.

Najboljši del najinih sodelovanj je vedno ta, da se jih lotiva dokaj pozno in s stvarmi, ki jih imava v večini že doma. Tako se namreč velikokrat zgodi tudi s pustno masko, je tako? Velikokrat se odločamo zadnji trenutek, pa tudi če se ne, je to, da v večini sam izdelaš ali ustvariš pustno masko veliko več od tega, da jo kupiš.

dav

Pustno masko se vselej lotim delati najprej s pregledom mojega dejanskega stanja glede založenosti z ličili. S Katjo sva se odločili, da bo letošnja maska samorog in ko sem šla malce pregledati, kakšni lepotni videzi sodijo k samorogom, sem se odločila, da bo prevladovala roza barva, mešana z odtenki, ki jih je Katja uporabila pri svojih kreacijah. Moj mejkap sem kombinirala z odtenki breskve, Katjinega pa z vijoličnimi toni.

Samega postopka nisem uspela fotografirati, ker sem mejkap delala pred zoro, ko sta punci še spali in sem imela mir. Je pa sila preprost. Začnemo z običajno podlago, obraz sem si po nanosu tekočega pudra, korektorja in pudra v kamnu ali fiksatorja še malce zasenčila, na lička nanesla rdečilo in pretiravala pri osvetljevalcu. Če se le da, uporabite srebrn osvetljevalec in ne tak, ki se sveti na zlate tone.

Oči nisem senčila prav posebno, pomembna mi je bila kombinacija izbranih barv, najsvetlejšo (v barvi breskve) sem nanesla na celo veko, v kotičke oči in tik pod obrvjo pa dodala še nekaj osvetljevalca. Nato pa gradila na rožnatih tonih.

V očesno gubo sem dala malce svetle roza sence, nato pa sem postopno temnila. Senco sem še razširila na zunanjo stran na sence, kot zaključek pa izbrala eyeliner in umetne trepalnice. Do sem je mejkap izgledal precej normalno.

Čarobnega ga po mojem mnenju naredijo kamenčki in bleščice, ki se jih kupila v lokalni drogeriji. Večje sem nanesla nad obrvi, za pod oči pa sem izbrala manjše kamenčke in srebrne bleščice in jih fiksirala s fiksatorjem.

Za ustnice sem ostala pri roza tonih in to je vsa umetnost tega mejkapa. Kako ti je všeč najina maska? Meni je predvsem všeč kreacija, ki jo bom z veseljem nosila tudi kakšen drug dan, ne samo za pust. Zakaj pa ne? 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.