torek

15

maj 2018

0

koment.

LEPOTA: Lepotna zapoved številka ena!

Avtor , Objavljeno v Lepota

V svetu lepote se ves čas dogajajo zanimive reči – vse od novih trendov in tehnik ličenja, razvijanja novih tehnologij pa do inovativnih receptur dekorativnih in negovalnih izdelkov. Ves čas pa je v lepotni bibliji nasvet številka ena čiščenje kože.
Na lepo, negovano in čisto kožo se ličila lažje nanašajo, poleg tega pa lahko uporabljate »lažje« v teksturi izdelke in koža tako bolj diha tudi pod ličili. V svoji rutini torej nikar ne pozabite na učinkovito, a nežno čiščenje kože, ki ga prilagodite vašim potrebam in tipu.
Odstranjevanje ličil
Vse lepotne gurujke pravijo, da je zagotovo ena pomembnejših lepotnih reči to, da nikoli ne greste spat z naličenim obrazom. Koža se med spanjem obnavlja, zato ji je potrebno omogočiti, da je pri tem kar najbolj učinkovita.
Temeljito čiščenje je bistvenega pomena, kajti smog in prah dušita našo kožo. Obraz je potrebno očistiti tudi zjutraj, ne samo zvečer in sicer zelo nežno, da se ne poškoduje hidrolipidni sloj.
Hidrolipidni kožni sloj služi zaščiti rožene plasti in je neke vrste lipotopna folija, ki jo sestavljajo predvsem sebum in epidermalni lipidi, ki jih proizvajajo keratinociti.
Hidrolipidni sloj ohranja vlažnost rožene plasti, poleg tega ima še antimikrobni učinek. Kisli Ph predstavlja dodatno zaščito pred patogenimi mikroorganizmi. Funkcija kože je vezana na njeno celovitost, predvsem na celovitost zunanje površinske plasti, in sicer rožene plasti in hidrolipidnega sloja, ki jo prekriva. Čiščenje kože predstavlja zelo običajno dejanje in je pogosto zelo podcenjeno. Vedno moramo upoštevati, da če se čiščenje izvaja nepravilno, na primer z uporabo precej agresivnih izdelkov, lahko s tem odstranimo površinski hidrolipidni sloj. Dober izdelek za čiščenje kože mora imeti mehčalni učinek, ki zagotovi temeljito čiščenje kože in pri tem kože ne draži ali izsuši in spoštuje hidrolipidni sloj, ki služi kot zaščita in obramba pred agresivnimi zunanjimi dejavniki.
Na čiščenje kože ne smemo nikoli pozabiti. Sama že nekaj časa uporabljam Vital Plus SAP negovalno tekočo kremo za čiščenje in vlaženje.
vital-plus-sap-negovalno-ciscenje-in-vlazenje
tekoča krema VITAL PLUS SAP, 12,20 eur
Funkcija 
Učinkovito in nežno odstranjuje celice v fazi luščenja, prah, smog ter ličila, zaradi česar je koža čista, navlažena in sijoča. Izdelek je bogat z ekstraktom ovsa in aktivnimi mehčalnimi in vlažilnimi snovmi, kot so: olje sladkih mandljev, ekstrakt belega sleza in hamamelisa. Je lipotopen (raztopi maščobe) in je vodotopen (se odstrani z vodo). Izdelek je posebej zasnovan za jutranje in večerno čiščenje kože ter je odličen odstranjevalec ličil.
Uporaba
Uporabi se manjša količina izdelka na predhodno navlaženi koži. Nežno masiramo obraz, vrat in dekolte, dokler se ne pojavi bela pena. Speremo z mlačno vodo in nadaljujemo z primernim tretmajem. Mleko za čiščenje in tonik nista potrebna.
V kolikor pa se kakšen večer počutim izjemno leno, pa za čiščenje kože uporabim micelarno vodo, ki jo nanesem na bombažne vatke in si tako ličila odstranim kar v postelji. Psssst, pa nikomur povedati!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.