nedelja

16

junij 2019

0

koment.

LEPOTA: Mini triki velikih mojstrov ličenja

Avtor , Objavljeno v Lepota

Vsak mojster ima svoje majhne skrivnosti, mini trike, ki se jih poslužuje in če imaš srečo, ti katero od njih mimogrede tudi zaupa. 20. aprila je minilo 12 let odkar sem postala miss Universe Slovenije in tako vstopila v slovenski medijski svet, v katerem sem delala z izjemnimi ljudmi, mojstri svoje stroke. Čeprav sem 12 let nazaj, pri svojih 21 letih pomojem poznala nič kaj več kot le korektor, puder, maskaro in imela eno senčko, me je lepotni svet vedno intrigiral. Z vsakim novim fotografiranjem, snemanjem sem se učila novih veščin in tako sem ‘kradla’ tudi umetnikom ličenja. Rada sem jih opazovala in prepoznavala gibe, ki so jih risali na mojem obrazu ter si jih poizkušala zapomniti. Marsikdo izmed njih mi je prijazno zaupal kakšen svoj nasvet in sklenila sem, da jih nekaj delim tudi z vami.

Moram pa poudariti, da je to moj spomin, ki me včasih želi tudi ukaniti in sem morda kakšen nasvet pripisala nekomu drugemu, za kar se opravičujem tako samemu umetniku ličenja kot tudi vam, ampak osnova ostaja enaka. Njihove trike in nasvete uporabljam še danes. In to je moj spomin na njih, zame izjemne umetnike ličenja. Morda sem tudi koga pozabila in se bom čez 3 dni tepla po glavi, kako sem lahko na to osebo pozabila, a na naslednje mojstre svoje profesije je moj spomin najprej pomislil.

Tina Fabjan

Tino poznam že od leta 2007, s svojo ekipo nas je ličila na lepotnem tekmovanju in bila je tudi prva, ki mi je predstavila malce bolj pravo, profesionalno ličenje. Izjemna poslovna ženska, mojstrica v ličenju, hkrati pa tako topla oseba, da si ne bi morala želeti nekoga boljšega za predstavitev dobre prakse ličenja.

Ko sem postala miss Universe Slovenije 2007 in sem v desetih dneh morala spakirati v Mehiko, so mi organizatorji pri njej ponudili tečaj ličenja. Z mano je začela od začetka, iz osnove in vsak njen nasvet sem pila kot goba. Najbolj pa mi je ostalo v spominu, ko sem si nanašala maskaro in nanašalno palčko večkrat na hitro potunkala v produkt, mi je Tina prijazno svetovala, naj tega ne počnem, saj se izdelek tako hitreje posuši, ker s tem vanj dovedem zrak.

Špela Ema Veble

Špelo sem vedno gledala in občudovala kot eterično lepotico s popolno kožo, na njenem brezhibnem obrazu ponavadi ni bilo ne duha ne sluha od ličil. S čudovito energijo mi je bilo vedno krasno, ko me je vzela v roke. In pri njej sem spoznala primerje, kremice in pomade, s katerimi je pripravila mojo kožo.

V tistem obdobju krem za obraz sploh nisem uporabljala, zato je moja koža kar pila vse, kar je dobila, tudi tekoče pudre. Naučila me je, kako dobro pripraviti kožo pred nanosom ličil in tako si je tudi moja koža opomogla in zasijala. Za nanos primerja pa se še danes tako kot ona vzamem čas in si naredim še kratki masažo.

Empera3zz

Projekti, fotografiranja z Empero so bili vedno nekaj posebnega. Lepotni editoriali, ki smo jih občudovali, so vedno presegli pričakovanja in tako je bilo tudi pri meni. Ko sem se prepustila njegovim rokam, sem vedela, da bo z ekipo nastal top izdelek, ki bi ga zlahkoto videli tudi v tujini. In ličenja se je vedno lotil s predanostjo in natančnostjo. Tudi tako, da mi je najprej po svojem okusu in estetiki oblikoval obrvi. To se je sicer zgodilo le enkrat na fotkanju, ampak še zdaj si oblikujem obrvi po njegovih navodilih.

Obrv se začne z linijo, kjer se konica nosu konča in potem se dviga do linije zadnje tretjine očesa, ko se začne spuščati.

Empi prav tako naredi najboljšo nego obraza pred in po fotografiranju in me je naučil o pomembnosti vitamina C, ki izenačuje neenakomeren ten kože, razkriva bolj sijočo polt, hkrati pa izboljšuje videz gub in drobnih linij.

Martina Vrhovnik

Tudi z Martino sva svoj čas veliko delali, se videvali na raznoraznih snemanjih, modnih revijah. Velikokrat me je tudi ličila za prireditve, saj Martina obvlada večerni videz. Enkrat, ne spomnim se kdaj točno mi je zaupala naslednji lepotni nasvet, ki se ga še zdaj držim.

Če rdečilo za lica nanesemo preveč na spodnji del ličnice, nam ta avtomatsko ‘povesi’ obraz. Če ga nanesemo v zgornjem delu in z nekaj previdnosti, pa da obrazu tisto svežino, ki sko jo iskali.

Luka Mirjan Simšič

Luka je prav tako mojster svojega dela. Loti se ga s preciznostjo in perfekcijo. Luka sem velikokrat izbrala za svoje videze za na rdečo preprogo, saj je delal krasne zadimljene oči. In zraven zadimljenih oči in večernega videza ponavadi pristojijo umetne trepalnice. Luka me je naučil prepoznati prave za pravi videz. In skozi njegova ličenja sem se naučila, kako jih pravilno nalepiti.

Seveda si najprej namažem svoje trepalnice in potem, jo se maskara posuši, nanesem lepilo na obe umetni trepalnici in začnem s tisto, kjer se je lepilo že malce začelo sušiti. Nato poizkušam ciljati na linijo, čim bližje mojih trepalnic. Namestim sredino, nato pa s pinceto  malc zašilim robove navzdol in prilepim se robove.

Maja Šušnjara

Maji sem zaupala tudi svoj poročni mejkap in če to ne govori o temu, kakšna mojstrica je, ne vem kaj bi še lahko močneje in glasneje govorilo. Maja je carica mnogih različnih videzov, zna pa pričarati tudi krasen večerni videz brez da bi izgledal premočno in preveč ‘narisano’.

Skrivnost? Senčenje, senčenje, senčenje.

Bojana Zmazek

Z Bojano sva eno obdobje veliko delali in sodelovali. Pri njej me je navdušila njena hitrost, ne da bi za to kakovost plačala ceno. Pokazala mi je, da se z nekaj spretnimi gibi lahko naredi večerni mejkap skoraj polovico hitreje. Pri njej sem prav tako zapazila, da senco na očeh nanaša v obliki meseca ali črke C.

V njenem kovčku sem prav tako odkrila ikonični YSL Beauty korektor, ki ga uporabljam še danes.

Zgornji nasveti so kot sem že poudarila kamenčki v moji zbirki, ki sem jo gradila toliko let in imela čast spoznati. Pred kratkim pa sem  bila na prvem masterclassu, ki ga je pri nas že 2. organizirala lepotna znamka Artdeco. Povabili so me kot model znanemu umetniku ličenja, energičnemu Brazilcu, ki dela za znamko Ardeco, Macedoniu Bazzeri.

Med svojim predavanjem nam je zaupal nemalo število svojih trikov in neprecenljivih nasvetov in to jih je le nekaj, ki sem si jih najbolj zapomnila.

Sprej za fiksiranje – vsestranski izdelek, za Macedonia neprecenljiv, uporabimo ga lahko za bazo, za fiksiranje mejkapa, za to, da si osvežimo obraz, zasenčimo podlago)

Macedonio rad uporablja izdelke na več načinov kot je na primer rdečilo za lica kot senco za oči in podobno.

Svetoval nam je, da si nujno vsaka najde svoj popoln odtenek rdeče šminke, ki je nepogrešljiva in je rešiteljica vsake lepotne zagate.

Prav tako nam je položil na srce, da nepravilnosti na obrazu vedno popravljamo s korektorjem (na primer z zelenim rdečico in tako naprej). Njegov izbor ličil pa si lahko pogledaš tudi tukaj: klik!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.