sreda

18

april 2018

0

koment.

LEPOTA: Nega kože v obliki koncentriranih dermoaktivnih kapljic

Avtor , Objavljeno v Lepota

Vsi želimo poiskati pravo nego in pravi tretma, ki bo našo kožo nahranil in ohranil mladostno. Staranja kože namreč ne moremo ustaviti, lahko pa ga upočasnimo.

Ko govotimo o staranju kože, govorimo o zmanjšanju tonusa, prožnosti kože in napetosti. Staranje kože je genetsko določen in zelo kompleksen proces, ki ga povzročajo številni faktorji, tako telesni kot okoljski in bistvenega pomena je razumeti, v kateri fazi so te spremembe pri določeni vrsti kože, da lahko pravilno in učinkovito izberemo pripomočke za nego. Strokovnjaki v raziskovalnih laboratorijih VITALPLUS so prav na osnovi teh parametrov razvili lastno kozmetiko.

Za ohranjanje zdravja kože je treba uporabiti negovalne funkcionalne izdelke, ki omogočajo ohranjanje aktivne obnove celic, pravilno vlaženje in hranjenje usnjice ter učinkovito zaščito. Ti prihajajo v obliki koncentriranih kapljic, ki prodrejo globoko v kožo in ohranjajo pravilno kožno trofiko, pri tem pa dovajajo funkcionalne snovi, ki podpirajo normalno fiziološko dejavnost v sloju kože.

3 bistvene funkcije, ki jih koža zahteva:

  • hranljivost,
  • zaščita in
  • obnova.

Ti trije pogoji omogočajo koži potrebno delovanje, ki je bistveno za zaščito vseh njenih funkcij s časom.

a28766fffb_61927023

nega v obliki koncentriranih dermoaktivnih kapljic VITAL PLUS ACTIVE

Z uporabo Vital Plus Active izdelkov sem pričela minuli teden, tako da jih danes bolj kot ne le predstavljam, v kakšen mesecu pa bodo predstavljeni tudi rezultati in moji vtisi. Prvotno mnenje lahko že sedaj podam, a to je zgolj tisto ‘povšinsko’, prvi občutki glede ‘obnašanja’ pri nanašanju samih izdelkov.

Hranljivost in zaščita

Svojo nego zjutraj začnem s kapljicami COL, ki so za hranljivost in zaščito kože. Gre za nego v obliki kapljic na osnovi morskega kolagena. Morski kolagen je funkcionalna snov, bogata z maščobnimi kislinami kot so omega 3 in s proteini, kar kožo hrani, ščiti in jo naredi prožnejšo. Kapljice so idealne za nego kože, ki potrebuje zaščito, blaženje, zaustavlja rdečine in ustvarja zaščitni sloj. Oljnata tekstura takoj prodre v kožo. Na to podlago, ko jo enkrat dobro vmasiram v kožo lahko nanesem kremo in pa potem tudi ličila.

Zvečer je moja nega kože bogatejša.

Čiščenje kože

Temeljito dnevno čiščenje je bistvenega pomena, kajti smog in prah dušita našo kožo. Obraz je potrebno očistiti tudi zjutraj, in sicer zelo nežno, da se ne poškoduje hidrolipidni sloj. Dober izdelek za čiščenje kože mora imeti mehčalni učinek, ki zagotovi temeljito čiščenje kože in pri tem kože ne draži ali izsuši in spoštuje hidrolipidni sloj, ki služi kot zaščita in obramba pred agresivnimi zunanjimi dejavniki.

Negovalna tekoča krema za čiščenje SAP učinkovito in nežno odstranjuje celice, ki se luščijo, prah, smog ter ličila, zaradi česar je koža čista, navlažena in sijoča. Je lipotopen (raztopi maščobe) in je vodotopen (se odstrani z vodo). Izdelek je posebej zasnovan za jutranje in večerno čiščenje kože, ter je odličen odstranjevalec ličil, sama ga zaenkrat uporabljam samo zvečer, nato pa nadaljujem s kapljicami JAL za vlažilnost in hranilnost kože, ki so primerne za normalno, meščano ali izsušeno kožo.

Vlažilnost in hranljivost

Kapljice JAL so narejene na osnovi hialuronske kisline, ki je ena od temeljnih sestavin kože, ki ju nudi odpornost in ohranja njen videz. Z leti se koncentracija hialuronske kisline zmanjšuje in zato nastajajo guve in koža začne t.i. popuščati. Sama jih uporabim zvečer pred spanjem, hialuronska kislina pa učinkuje kot tanka plast, ki kožo globinsko hrani in vlaži, pri tem pa prodre vse do celic trnaste plasti s podaljšanim učinkom od 6 do 8 ur.

Obnova in vlažilnost

Nega Vital Plus Active sestoji tudi iz obnove in vlažilnosti, to so kapljice GLY na osnovi glikolične kisline in so primerne za nečisto, mešano in zrelo kožo. Te zaenkrat uporabljam bolj poredko, tudi sicer se na začetku svetuje uporaba največ trikrat na teden. Glikolična kislina deluje na celice v roženi plasti povrhnjice, tako da nežno odstranjuje površinske plasti. Na ta način dobimo nežen piling, ki omogoča obnovo površine kože. Glikolična kislina povzroča fiziološko povečanje sinteze kolagena in elastina in s tem poveča stopnjo vlaženja kože. Pri mastni in aknasti koži glikolična kislina z gladilnim učinkom izboljša tiste spremenjene higienske pogoje, ki spodbujajo nastajanje aken. Odstranjuje tako imenovani keratinski tampon, ki maši pore in normalizira nastajanje sebuma.

Raziskovalni laboratoriji podjetja Vitalplus so z analizo različnih lastnosti glikolične kisline oblikovali posebno nego v obliki koncentriranih kapljic s trojnim delovanjem na koži. Na ravni povrhnjice vzpodbuja celično obnovo z razbijanjem vezi med celicami. Rezultat je tanjša površina roženice in zmanjšanje gub. Z odstranjevanjem starih agregatov roženastih celic se odstranijo tudi bolj površinske temne lise in s tem se pridobi boljšo barvno enotnost. S spodbujanjem fibroplastov k tvorbi kolagena in elastina, usnjica privablja vodo in s tem vlaži vse kožno tkivo, ki postane bolj napeto in kompaktno.

Vse skupaj se sliši zelo obetavno, moram priznati, da tudi sama že po le parih dneh opažam, da je moja koža bolj prožna, deluje nahranjeno in sveže. To so opazili tudi ostali, kar je že samo po sebi rezultat. Za kaj bolj oprijemljivega bomo morali počakati nekaj tednosv, ampak zaenkrat sem navdušena!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.