ponedeljek

22

julij 2019

0

koment.

LEPOTA: Poletna nega las

Avtor , Objavljeno v Lepota

V poletnih mesecih, ki so eno bolj brezskrbnih obdobij v letu, velikokrat zanemarimo ali pa pozabimo na nego las, ki pa so v teh mesecih najbolj na udaru. Sonce, veter, slana ali klorirana voda jih izsušujeta in povzročata poškodbe. Zato je pametno, da poskrbimo za preventivo in ne samo kurativo po poletju, ko je lahko morda že prepozno in se bomo na račun naše brezskrbnosti morali posloviti od nekaj centimetrov. Kako torej poleti skrbimo za naše lase, da ob koncu poletnih mesecev ne bomo plačali preveč davka?

Zaščiti lase pred sončnimi žarki

Tako kot tvoja koža, tudi lasje potrebujejo zaščito pred škodljivimi UV žarki. Če se želiš izogniti poškodbam, ki vodijo v krhke, lomljive in izsušene lase, zaščiti svoje lase. To lahko narediš mehanski s slamiki s širokimi krajci, ali pa v obliki sprejev in pršil za lase, ki ščitijo pred UV žarki. Sama prisegam na Moroccanoil Protect & Prevent sprej, ki deluje kot balzam, ki ga ne spiramo, in ustvarja zaščitno plast za nevtralizacijo prostih radikalov, ki nastajajo zaradi onesnaženja in okoliških dejavnikov, ter hkrati absorbira škodljive žarke UV.

Ključna je vlaga!

Sonce, morska voda in vročina tvoje lase še dodatno izsušijo. Zato poskrbi za dodatno vlaženje z ustreznimi šamponi in balzami, ki vsebujejo vitamine in minerale za dodatno vlaženje in hranjenje las.

V morje z mokrimi lasmi

Pred skokom v morje ali bazen zmoči svoje lase z navadno vodo. Lasje namreč delujejo kot spužva in če jih boš najprej zmočila s sladko vodo, bodo vase posrkali manj slane ali klorirane vode. Tako jih boš zaščitila pred dodatno izsušitvijo in drugimi nevšečnostmi, kot sta recimo izpiranje in bledenje barve ter celo zeleno obarvanje posvetljenih las. Prav tako ne pozabi las sprati takoj, ko stopiš iz vode.

Ne pretiravaj z umivanjem

Poletna vročina vpliva na pospešeno potenje, zaradi česar se tudi lasje hitreje mastijo. Čeprav bi si želela vsak dan sveže umite lase, poskusi omejiti umivanje s šamponom na največ trikrat tedensko. Šampon namreč izpira tudi naravne maščobe las, kar naredi las še bolj krhek in izpostavljen zunanjim dejavnikom. Če se vsak dan potiš ali namakaš v morju pa vmesne dni lase temeljito speri s tekočo vodo. Svoje lase umivam največkrat dvakrat na teden. Že nekaj časa uporabljam linijo Moroccanoil Color Complete, ki predstavlja revolucionarni vsestranski pristop k negi barvanih las – celovit režim izdelkov za frizerske salone in domačo nego, ki naslavlja vse vidike problema degradacije, spreminjanja in bledenja barve. Prelomna kolekcija, ki deluje kot holistični režim nege za barvane lase, vsebuje edinstveno patentirano tehnologijo, ki se bori proti vsem vsakodnevnim razlogom za bledenje barv, vključno s kemičnimi in mehanskimi poškodbami las, oksidacijo in vročim urejanjem pričeske, ki povzročijo, da barva postane manj bogata in živa.

Poskrbi za zdrave konice

Poškodbe las se najprej kažejo na konicah. Da bi preprečila lomljenje ali cepljenje zaradi poletnih dejavnikov, jih redno neguj s hranilnim balzamom, negovalnimi olji ali jim večkrat privošči masko. Sama najbolj prisegam na olja in si vsaj enkrat na mesec naredim kuro z negovalnim oljem za lase Moroccanoil. Tega uporabljam sicer na dnevni bazi, enkrat na mesec pa ga nanesem precej izdatno na svoje lase in pustim čez noč. Sredstvo za nego Moroccanoil popolnoma spremeni lase zaradi svoje formule, ki obnavlja beljakovine za moč, maščobne kisline, omega-3 kisline in vitamine za sijaj ter antioksidante za zaščito. Lasje se iz krhkih in poškodovanih pretvorijo v močne in voljne. Od poškodovanih in neukrotljivih las do sijočih, gladkih in vodljivih – izdelek, ki ga moraš imeti letošnje poletje!

Foto: Marja Bizjak Ažman

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.