sreda

14

april 2021

0

koment.

LEPOTA: Popoln ten kože kar iz “tube”

Avtor , Objavljeno v Lepota

Z lahkoto trdim, da so naslednji trije izdelki hitro skočili med mojih TOP 5 pri znamki Butters. Danes ti predstavljam dopolnitev poletne linije Tropical ride, tris za popolno zagorelo polt, ki me je popolnoma navdušil in prevzel. Tropical ride by Butters predstavlja samoporjavitvene losjone za vsak tip kože, losjone, ki negujejo, ki ustvarijo resnično lep ten kože in ki – ne boš verjela – nimajo tistega prepoznavnega, malce neprijetnega vonja po samoporjavitvenem sredstvu.

Ta linija ali dodatek k liniji me je kot fenico sredstev za samoporjavitev resnično sezul. Sem zvesta uporabnica, saj se v zadnjih letih ne sončnim, svojo kožo želim pred soncem karseda najbolje zaščititi, a še vedno želim in včasih za potrebe kakšnega snemanja potrebujem imeti malce bolj zagorelo, enakomerno polt.

Lansko leto sem postopek nanašanja sredstva za samoporjavitev kar precej izpopolnila in ti pripravila tudi objavo z vsemi svojimi nasveti in triki, kako nanesti sredstvo za samoporjavitev kot profesionalka in tudi, kako podaljšati svojo ‘lažno’ zagorelost. Za namen te objave in lansiranja novih Butters izdelkov, sem jo prva želela le pretopiti, a sem se raje odločila, da pripravim intervju z vodjo linije Tropical ride, osebo, ki sodeluje v procesu rojstva novega izdelka od začetka do konca, zato izdelke zelo dobro pozna, ki je perfekcionist in ki je prava zakladnica znanja in nasvetov, Ano Michelle Stipič, direktorico podjetja Kinezika, ki stoji za znamko Butters.

Njeni nasveti so resnično neprecenjivi pri tako občutljivem izdelku kot je sredstvo za samoporjavitev in vse to, kar je povedala Ana Michelle tudi jaz prakticiram pri vsakem postopku nanašanja sredstva za samoporjavitev, zato objavljam najin intervju v celoti, vmes pa ti predstavim torej 3 nove izdelke Butters Tropical ride:

Kakšen je najbolj optimalen postopek za nanos samoporjavitvenega sredstva?

Pri uporabi samoporjavitevnih izdelkov je najbolj pomembno, da kožo pred čisto prvo uporabo kožo najprej osvobodimo odmrlih kožnih celic, ki se dnevno nalagajo na povrhnjici kože. Po telesu to najbolj učinkovito storimo z lahkotnim pilingom. Pri Butters je to vlažilni solni piling, medtem ko uporaba sladkornega hranilnega pilinga ni najbolj primerna. Ta namreč za seboj na koži pusti zaščitni sloj, kar lahko zmanjša delovanje samoporjavitvenih izdelkov. Piling kože je zelo pomemben, da izravnamo mikrorelief, zato bo tudi učinek intenzivnejši, trajnejši in predvsem bolj enakomeren (brez madežev). Uporaba pilinga med posameznimi nanosi samoporjavitvenega losjona ima učinek manj intenzivnega izgleda zagorelosti. Za piling obraza se priporočajo čimbolj nežni pilingi, lahko tudi kislinski. Uporaba pilinga je torej priporočljiva pred čisto prvim nanosom samoporjavitvenega izdelka, sočasna uporaba pilinga in samoporjavitvenih izdelkov pa lahko zmanjša učinek obarvanja na koži.

V naslednjem koraku je zelo pomembno, da izdelek nanašamo postopoma, saj tako lažje zagotovimo enakomeren nanos. Še posebej se posvetimo predelom okoli sklepov, kosti oz. ostrih linij, saj se tam losjon najraje zadržuje, posledica pa je neenakomerno potemnela koža. Prav tak je na teh predelih (komolci, gležnji, kolena) koža bolj suha, zaradi česa je možnost temnejšega obarvanja večja. Za želene rezultate je vseeno potrebno nanesti ustrezno (zadostno) količino izdelka. Svetujem torej tanek nanos, ki se ga večkrat ponovi.

In še, preden se oblečemo se mora izdelek popolnoma vpiti v kožo.

Ali je pred nanosom dobro ali slabo se kopati v vroči kadi? (koža je po kopeli razgreta, bolj se potiš …)

Vroč tuš oz. kopel pred prvim nanosom nima praktično nobenega posebnega učinka na delovanje aktivne sestavine DHA (iz naravnih virov). Za razliko od običajnih losjonov, ki jih je zaradi vlažilnih in hranilnih učinkov priporočljivo uporabiti takoj po prhanju, še na vlažni koži, za samoporjavitvene losjone velja ravno nasprotno. Nanašamo jih na suho kožo.

Naj pa opozorim, da vroč tuš in (pre)dolgo namakanje v kopeli lahko pospeši spiranje pridobljene barve, kakor tudi drgnjene kože, potenje in uporaba kozmetičnih izdelkov z eksfolianti.

Kako se izogniti madežem okrog gležnjev, zapestja, dlaneh?

Predvsem je potrebna velika mera natančnosti, da izdelek nanesemo in razmažemo res vsepovsod. Pomembno je tudi, da izdelek nanašamo v tankem sloju in postopoma. Raje večkrat po malo kot enkrat veliki količini. Na splošno je v izogib madežem na koži priporočljiv že prej omenjen piling in da kožo prej navlažimo. Torej, da na teh predelih uporabimo lažji, hitro vpojni losjon, kot sta Butters losjona z vonjem mandelj & neroli ali jagoda & vanilija. Tudi Butters balzam po sončenju se odlično obnese.

Kako to, da ste razvili dva tena za telo, light in medium?

Samoporjavitveni izdelki so lahko zelo delikatna zadeva, sploh pri predstavnicah s svetlejšim tipom polti. Izdelek smo želeli približati uporabnicam vseh polti, saj je jasno, da dekleta s svetlo kožo ne morejo uporabljati enak odtenek kot dekleta s temnejšim tipom. Tudi želje uporabnic so, kar se tiče učinkov samoporjavitvenih losjonov na koži, zelo različne. Posebej všeč pa mi je to, da že imam informacije, da svetlejša dekleta, ki si nikoli prej niso drznile uporabljati samoporjavitvene izdelke, naš »light« losjon in kremo za obraz brez strahu uporabljajo.

samoporjavitvena krema za obraz s sokom aloe vere in vitaminom B5, BUTTERS, 26,50 EUR

Kako bi opisali ten ali barvo, ki se razvije pri kremi za obraz?

Nežen, subtilen. Za močnejši in bolj viden učinek obarvanosti kože povečamo število nanosov, tako je krema povsem primerna za uporabo vsak dan. Če bi katera želela močnejšo zagorelost kože obraza, lahko uporabi tudi samoporjavitveni losjon »light« ali »medium«, vendar je v teh izdelkih aktivna sestavina precej bolj skoncentrirana, oba pa vsebujeta tudi dišavo, kar pa krema za obraz ne.

Na kaj ste bili pri razvoju najbolj pozorni?

Na splošno smo bili pri razvoju vseh treh izdelkov najbolj pozorni, da so izdelki čimbolj elegantni za uporabo (dobra mazljivost), dovolj lahkotni, a še vedno hranilni, negovalni, da se čimbolj izognemo neprijetnemu vonju in madežem na koži ter da uporaba rokavice ni potrebna. Barva se na koži razvije namreč šele 6-8 ur po nanosu.

Pri kremi za obraz smo bili najbolj pozorni, da učinek ni preveč izrazit ob prvi uporabi. Predstavljajte si povprečno uporabnico, ki si želi le manj bled izgled kože na obrazu, po nanosu pa je videti »zažgano« in kot da je ravno prišla iz tropov. Menimo, da je takšna sprememba tena kože z danes na jutri pretirana, zato je krema zelo primerna za dnevno uporabo, hkrati pa se elegantno obnese v vseh mesecih, ne le poletnih.

Samoporjavitveni losjon za telo – light, BUTTERS, 34,90 EUR

Samoporjavitveni losjon za telo – medium, BUTTERS, 34,90 EUR

Pravite, da imajo samoporjavitveni izdelki Butters tudi negovalne lastnosti?

Vsekakor. Butters še vedno v prvi vrsti razvaja z negovalnimi kozmetičnimi izdelki. V samoporjavitvene izdelke smo vključili visok delež vlažilnih sestavin kot so provitamin B5 (pantenol), rastlinski glicerin in sok aloe vere. Slednji ima poleg vlažilnih tudi pomiritvene lastnosti na kožo. Vso vlago, ki jo omenjene sestavine dovajajo koži pa vanjo zelo dobro »zaklenejo« organska olja (ricinusovo, riževo in sezamovo), ki kožo ne obtežijo, odlično negujejo in zaščitijo pred izsušitvijo. V izdelkih se najde tudi vitamin E, zelo močan antioksidant, ki ščiti kožo pred oksidativnim stresom in podpira njeno regeneracijo.

Na koliko časa svetujete, da se nanos ponavlja?

Zgornje omejitve kar se tiče frekvence nanosov načeloma ni. Povsem je odvisno kakšne zagorelosti si uporabnica želi. Če je želja intenzivnejša obarvanost, je priporočljivo uporabljati samoporjavitveni losjon in kremo vsak dan, lahko zjutraj in zvečer. Za bolj blag učinek naj se izdelka uporabljajta manj pogosto. Vseeno po naših izkušnjah priporočamo, da se izdelek nanaša 3 zaporedne dni, potem naredi kakšen dan premora, po potrebi celo piling. Na ta način bomo ohranjali lepo zagorelost in se izognili oranžnim odtenkom.

Koliko časa bi rekli, da zdrži en izdelek? Za koliko nanosov?

Odgovor se navezuje na prejšnjega. Odvisno od pogostosti uporabe in tudi na katerem predelu se npr. losjon uporablja. Če se izključno na predelu nog bo »zdržal« dlje kot, če se ga denimo po celem telesu. Uporaba losjona izključno po nogah zadošča za cca. 20-30 nanosov.

Kako to, da Butters izdelek nima tistega neposrečenega vonja po samoporjavitveni kremi?

Skrivnost je v dodobra preučeni formulaciji.

Na kateri izdelek v liniji ste še posebno ponosni?

V samoporjavitveni liniji izdelkov smo ponosni kar na vse tri. Že kar nekaj časa smo si želeli atraktivnih poletnih izdelkov, ki bi bili poleg tega še negovalni in visokem deležu naravni. Sedaj nam je to uspelo in še brez neprijetnega vonja so.

____________________________________________________

KAJ JE MENE NAJBOLJ NAVDUŠILO PRI IZDELKIH ZA SAMOPORJAVITEV BUTTERS?

  • enostaven nanos – zelo lahkotna tekstura, dobra mazljivost, hitro se vpijejo, neobarvanost izdelka
  • subtilen ten kože pri kremi za obraz in losjonu za telo v odtenku light
  • izdelki nimajo neprijetnega vonja kot ga imajo ponavadi samoporjavitvene kreme (prisežem!)

Ponavadi lepotne izdelke preizkušam kar nekaj časa predno podam oceno, saj je za prave rezultate pri na primer serumu za učvrstitev kože potrebno počakati vsaj kakšen mesec. Pri izdelkih za samoporjavitev je zadeva dokaj hitro jasna. Seveda je pomembno vedeti, kako bledijo (postopno in ne na posameznih predelih, ampak enakomerno), kako se prenašajo na oblačila (na bela minimalno, malce na mestih, kjer te oblačilo stisne z elastiko) in kako dobro se ten z njimi gradi (pri kremi za obraz in losjonu za telo – light zelo dobro, ker sta izdelka dokaj subtilna, medium odtenek pa skoraj ne potrebuje grajenja tena).

Pri slednjih odgovorih potrebuješ malce več testiranja, a v resnici zelo hitro prepoznaš dober izdelek za samoporjavitev in to vsekakor so dobri izdelki. Sama jih najraje uporabim zvečer, prej naredim dober piling, nato po tuširanju ali kopeli počakam, da se telo ohladi (se oblečem in se namažem kasneje) in da se ne potim. Pomembno je počakati, da se izdelek vpije, zato izdelka ne uporabim preveč naenkrat, ampak ga lahko zato, ker kožo tudi neguje, uporabljam dan za dnem (subtilna odtenka za obraz in light losjon). Oblečem lahkotno pižamo, ki je brez patentov in se zjutraj nato stuširam. Tudi pri potenju in telovadbi ni prišlo do večjih prenosov na oblačila, ni bilo smrdečega občutka po sredstvu za samoporjavitev in ni bilo hitrejšega bledenja barve. Definitivno izdelki za samoporjavitev, ki jih priporočam tako začetnicam kot tudi tistim, ki sredstva za samoporjavitev že dobro poznate in uporabljate.

 

foto: Marja Bizjak Ažman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.