sobota

17

februar 2018

2

koment.

LEPOTA: Prava pot k bolj aktivnemu in zdravemu življenjskemu slogu

Avtor , Objavljeno v Lepota

Počasi bo treba iti nazaj na to pot, res je. Ko sem zanosila, z miganjem nisem prenehala, ko pa sem zaradi nizke lege ene izmed mojih dvojčic pristala na bolniški in strogem ležanju, pa je bil čas za stop. In ta stop gumb zdržim zdaj že od avgusta, kar se seveda pozna tudi na moji postavi, ampak še bolj pa na mojem počutju. Zato je čas, da spet pritisnem gumb za play.

Priznam, težko se je vrniti nazaj v neko rutino vadbe. Je pa nujno potrebno, kar mi je začelo govoriti tudi moje telo. ‘Šibka si’, mi je povedalo kaj kmalu potem, ko smo prišli domov in me je zaradi hranjenja začel hrbet tako boleti, da nisem več vedela, kaj narediti. In telo ni utihnilo, ampak samo še stopnjevalo glas bolečine in njeno intenzivnost. Čas je bil torej, da zopet okrepim svoje telo, tudi zaradi svojih punčk.

In ker mi zaenkrat še ni, da bi se odpravila v telovadnico ali na kakšno skupno vadbo, to delam kar doma. Dopoldan najprej pomigamo s puncama, nato pa je čas za mami.   IMG_6706

Ko sta punci torej utrujeni od svoji mini telovadbice, previti in nahranjeni, si vzamem čas zase. Na začetku sem bila kar disciplinirana, ampak potem, ko začetna vnema ponikne, sem se tudi sama vrnila v bolj lenobno stanje. Zato je bilo povabilo k projektu Varuh zdravja zavarovalnice Vzajemna zame kot naročeno.

IMG_6695

IMG_6697

Gre za spletno telovadnico, z več kot stotimi vadbami v živo vsak mesec in to brezplačno. Spletna telovadnica Varuh zdravja je odprta za vse, ki želimo narediti nekaj dobrega zase. V njej lahko s profesionalnimi trenerji dosežemo svoje vadbene cilje in brez stroškov poskrbimo za svoje počutje in zdravje.

Poleg vadb za različne okuse in tudi različne želje, kaj želimo z vadbo doseči (sama želim učvrsiti in okrepiti svoje telo), so na voljo tudi razni nasveti za zdravo in aktivno življenje, pa zdravstvene informacije o pravicah iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ugodnosti pri nakupih opreme za šport, pri prijavninah na rekreativne dogodke, pri smučarskih vozovnicah in tako naprej.

Sama prijava je zelo enostavna, z njo pa dobite:

  • Vsak dan veliko izbiro vrhunskih spletnih vadb: od aerobike in vadb za hujšanje do joge in pilatesa.
  • Neomejen dostop do knjižnice vseh preteklih vadb.
  • Brezplačen vadbeni program, prilagojen vašim potrebam in vadbenim ciljem.
  • Nasvete in strokovno podporo naših vrhunskih trenerjev.

Sama sem že začela s pilates vajami za vitalost telesa, razteznimi vajami, vajami za hrbtenico in tako dalje. Vadbe so 15-minutne, izbirate lahko med splošno vadbo, pilatesom, jogo ali aerobiko, vaje so v 3 različnih itenzitetah, všeč mi je, da pod vsako vadbo tudi piše, koliko kalorij pokurim in da poznam nekatere trenerje kot je Nives Orešnik, bivšo gimnastičarko, atletinjo ter športno odvisnico.

In vse skupaj je nadvse enostavno – poleg sebe potrebuješ samo mehko podlago, napravo, ki je povezana z internetom in bo predvajala videe na spletni strani www.varuhzdravja.si in dobro voljo 😉

Gremo telovadit skupaj? Jaz obljubljam, da vam bom obveščala, kako sem pridna 😉

2 komentarja

  1. Urška Božič