petek

26

oktober 2018

0

koment.

LEPOTA: Punce, gremo me po svoje!

Avtor , Objavljeno v Lepota

Ne, tokrat nisem šla z mojima mini puncama, za njiju je poskrbel očka, s katerim so uživali in se imenitno imeli. Do mojega počutja in občutij, kako je bilo biti prvo noč stran od mojih dvojčic še pridemo, tokrat je bila v ospredju ‘mama’. In njeni dve prijateljici.

V resnici ne maram, da me ljudje kličejo mami. Seksi mamita še gre, ne, hecam se (!!!!), ampak v resnici nisem njihova mama, ampak sem mamica dveh deklic. Seveda vem, da s tem ne mislijo nič slabega, tudi jaz sem se že ujela in rekla novopečeni mamici ‘mami’, ker je to tako ljubko in je to njena nova vloga, ampak seveda z rojstvom dvojčic nisem samo mama. Sem še vedno žena (čeprav včasih utrujena), prijateljica (čeprav je časa za kofetkanje zdaj manj), hčerka (ki ceni nasvete svoje mame in se včasih nad njimi tudi razburja), ljubiteljica lepega, strastna zapravljivka, skratka saj vam je jasno. Hočem reči, da nisem samo mama, ampak je mama prišla v družbo ostalim besedam, vlogam, ki jih vseeno zaradi te novejše vloge postavljam na stranski tir.

Svojega zasebnega življenja ne objavljam, ali pa ga objavljam zelo malo, zato si morda lahko nekdo ustvari vtis, da imam doma varuško za punci, kuharico, perico, gospodinjo in še koga, ker večinoma objavljam utrinke, ko se kam odpravim, vsa zrihtana. To, kako gradim stolpe iz lesenih kock, kako se s puncama igram kot da sem najboljša košarkarica in zabijam mini žogo v mini koš, ob tem pa huronsko vriskam in jima ‘podajam žogo’, kako ju poizkušim učiti novih ‘veščin’, tega vi ne vidite. Vi vidite trenutno 5% mojega realnega življenja, ker je ostali del posvečen družinskemu. No, ampak vse zgoraj naštete osebe se združijo v eno samo in to sem jaz. Skrbim za naš dom, ob tem, da imam krasnega moža, ki ob obilici dela vseeno ne pozabi name in na to, da se kdaj spravim iz kolesja življenja s puncama ter se odpravim v svet, hehe. Pa tudi dedek in babica postajala vse bolj samozavestna pri skrbi za punci in priskočita na pomoč. Ponavadi so te epizode nekaj urne, tako da se malo počutim kot da imam spet delček stare Tjaše, ko obiščem novinarsko konferenco in podobno.

Že nekaj časa pa sem se poigravala z mislijo, da si zaslužim neko ornk razvajanje. Ko sta bili dvojčici še manjši, sem si privoščila masažo sem in tja, ampak bolj iz terapevtskega stališča, ker me je hrbet ob hranjenju strašno bolel, nato pa se je telo kar malce navadilo, se okrepilo in nase sem malce pozabila, oziroma sem prosti čas izkoristila raje za kakšno kavico s prijateljico, šoping, ali pa fotografiranje, kar je bilo po eni strani tudi terapija.

Pa smo šle! Po svoje!

A vseeno sem se že nekaj časa poigravala z mislijo, da bi se šla malce porazvajati in to sem začela ob nekako podobnem času govoriti mojima prijateljicama, Poloni in Katji. Z obema sem imela ločene plane, kako se bomo šle razvajati, nato pa je prišlo prijazno povabilo Term Krka in njihovega Wellness centra Balnea in odločitev je padla!

Odločile smo se za paket Punce, gremo me po svoje (vse, kar ta vključuje, si lahko prebereš tukaj) in že pri naslovu paketa je bilo jasno, da nam je pisan na kožo. Privoščile smo si oddih v Termah Dolenjske Toplice, ki stojijo ob čudovitem parku z mogočnimi stoletnimi drevesi. Tukaj, v Dolenjskih Toplicah, ki so del slikovite gričevnate pokrajine, prepredene z rekami in gozdovi ter zanimivimi izletniškimi točkami, smo bile vabljene v objem narave.

Masaža Življenje je lepo je vključena v ceno paketa Punce, gremo me po svoje in je sestavljena iz več masažnih tehnik, s posebnim oljem za čutno sprostitev.

Paket sicer vključuje 2 nočitvi, ampak za prvič sem bila ziheraška in izbrala bivanje le za eno noč. A v tem dnevu in pol smo doživele res veliko. Imele smo kar 3 lepotne tretmaje vsaka (poleg masaže Življenje je lepo, ki je v ceni paketa Punce, gremo me po svoje, smo si izbrale še nege obraza in antistresno masažo glave, ki jo toplo priporočam), skoraj polnočno kopanje s kozarčkom penine, veliko časa smo preživele v savnah na strehi hotela Balnea**** superior, kjer se odpira prelep razgled po okoliških hribih in gozdovih. Sprostile smo se v turški in finski savni, ki blagodejno delujeta na telo, vmes pa malce počivale in klepetale.

In res, klepetale smo prav po žensko. Bil je čudovit vikend, prepreden s smehom in sprostitvijo. Polepšale so mi ga tudi fotografije od doma in mirne novice, da se moji trije, oziroma mojih pet (še dva kosmatinca) imajo prav tako odlično in da je ‘ati’ prav tako dober kot mami. Včasih morda celo boljši, sta le atijevi punčki 😉

Paket priporočam vsaki, ki jo vsakdanje življenje, obveznosti, služba potegnejo vase, da si ne zna odtrgati časa zase. Moramo si ga. Tudi če je to samo večerna kopel, kava s prijateljico, šoping za dušo, ali pa nekaj večjega in bolj zapomljivega kot je paket Punce, gremo me po svoje. Za takšne sem pripravila tudi 5% popust s kodo TJASA5. Pejte po svoje, pejte uživati!

Foto: Danilo Kesič/Terme Krka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.