torek

26

februar 2019

13

koment.

LEPOTA: Revolucionarna dvojna moč v boju proti staranju kože

Avtor , Objavljeno v Lepota

Znamka Eucerin je iz svojih laboratorijev postavila na tržišče izjemen izdelek za učinkovit boj proti staranju kože iz linije Hyaluron-Filler, to je Eucerin Hyaluron-Filler nočni piling in serum, ki ima dvojni učinek: anti-age piling in vlažilni serum za vse tipe kože. Izdelek uporabljam in testiram že od konca lanskega leta in povedati moram, da v trenutku navduši, saj postreže s takojšnjimi rezultati.

Kot že zgoraj omenjeno, je izdelek lepotni hibrid, ki vsebuje anti-age piling in hialuronski serum, ki vlaži. Nahajata se v lično dizajnirani embalaži v ločenih komorah. Ti zagotavljata, da sta formulaciji vedno sveži in stabilni ter zagotavljata maksimalno učinkovitost aktivnih sestavin. Ko pritisnete sredino vrhnjega dela doze, se emulzija in gel združita ter ustvarita teksturo, ki je kremasta, osvežujoča in rahlo odišavljena ter vaši koži zagotovi več učinkov, povezanih s staranjem kože.

Zmagovalna kombinacija

Kremasta emulzija vsebuje učinkovit kompleks AHA (alfa-hidroksi kislin) in bioaktivni glicin(saponin). Alfa-hidroksi kisline, mnoge znane tudi kot sadne kisline, odstranijo odmrle kožne celice, medtem ko glicin saponin spodbuja tvorbo hialuronske kisline v usnjici, kjer nastajajo globlje gube. Bioaktivni glicin saponin, pridobljen iz soje, je dokazano ena najbolj učinkovitih snovi, ki stimulira naravno tvorbo hialuronske kisline v koži. Deluje tako, da spodbudi fibroblaste, kožne celice, ki tvorijo hialuronsko kislino v koži, da povečajo tvorbo nove hialuronske kisline za do 256 % (in vitro).

Prozorni gel združuje koncentrirani visoko- in nizkomolekularno hialuronsko kislino. Visokomolekularna hialuronska kislina zgladi zunanje plasti kože, medtem ko nizkomolekularna hialuronska kislina, ki je 40-krat manjša, prodre globlje v plasti povrhnjice, kjer nastajajo globlje gube.

Hialuronsko kislino poznamo v lepotnem svetu že nekaj časa kot učinkovito sestavino v boju proti staranju. Tvorijo jo kožne celice in predstavlja del vezivnega tkiva v koži. Ena od njenih ključnih nalog je zadrževanje vlage. Ima sposobnost vezanja od tisočkrat do desettisočkrat toliko vode, kot je njena masa (tj. en gram lahko veže od enega do deset litrov vode). S staranjem naravna sposobnost kože za tvorbo hialuronske kisline upada in pojavijo se gube, obstoječe pa se poglobijo.

Poznate sadne kisline?

Medtem pa so kisline dokaj nove na tem področju, a hitro pridobivajo na svoji popularnosti. V ospredju so sadne kisline, katerih učinkovine je poznala že Kleopatra, ki je bila znana po svoji lepoti in se je kopala v kislem mleku, ki je bogato z mlečno kislino. Sadne kisline ali AHA kisline odstranijo odmrle kožne celice, saj delujejo kot luščilci. Povzročijo luščenje celic povrhnjice, s čimer se odstranijo odmrle celice in zraste nova koža. AHA tudi stimulirajo proizvodnjo kolagena in elastina. AHA izboljšajo videz gub, omilijo hrapavost kože, neenakomerno pigmentiranost ter foto poškodbe kože po nekaj mesecih dnevne uporabe. 

Jesen in zima sta najprimernejša letna časa za uporabo AHA, saj te povečujejo občutljivost kože na sonce, ki pa ga je v hladnejših letnih časih najmanj, tudi sicer pa morate tudi teden dni po uporabi izdelka Hyaluron-Fillerja nočnega pilinga in seruma še vedno uporabljati kremo z zaščitnim faktorjem 30.

Sicer pa je izdelek povsem varen za uporabo, saj ga koža dobro prenaša. 

Meni osebno zelo ustreza sama enostavnost nanosa ter učinkovitost, ki jo izdelek zagotavlja, zato ga vsekakor priporočam v boju proti staranju kože. Ob nanosu občutimo malce hladilni učinek in potem, ko ga imamo že nekaj časa na obrazu, občutek rahlega ščemenja. Uporabim ga po nanosu tonika in pred nočno kremo, to, da se ga da uporabljati v kombinaciji z mojo stalno večerno lepotno rutino mu štejem kot velik plus, vedno pa rada naredim še malce obrazne masaže, da izdelek še bolj aktiviram, da prodre globlje. 

Ker Eucerin Hyaluron-Filler nočni piling in serum vsebuje sadne kisline, ga ne uporabljam konstantno. Začela sem počasi s 3-dnevno kuro, nato sem imela par dni pavze, potem pa nadaljevala z enotedensko uporabo, ker ga uporabljam bolj kot preventivo in ne kurativo. Obenem pa ob sami uporabi poskrbim za to, da poleg tega, da kožo dobro zaščitim, jo še dobro nahranim. In to je vsa umetnost, saj ostalo naredi ta revolucionarni izdelek.

Ampak naj ne ostane le pri besedah. Tri bralke boste s komentarjem pod to objavo imele možnost preizkusiti tester Eucerin Hyaluron-Filler nočni piling in serum in na svoji koži občutiti rezultate, ki jih ponuja že po eni uporabi. Žreb bo v petek, 1. marca. Potem pa si izmenjamo mnenja 😉 Srečno!

Foto: Marja Bizjak Ažman

13 komentarjev

  1. Mojca Kotnik
  2. Andreja Klobasa
  3. Andreja K
  4. Tanja Šučurović
  5. Nina Zupanc
  6. Nika Korošec
  7. Masa Omahen
  8. Tina Papež

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.