petek

27

maj 2016

0

koment.

LEPOTA: Rimmel v Sloveniji

Avtor , Objavljeno v Lepota

Podjetje Orbico je postal uradni distributer za blagovno znamko Rimmel. Dekorativna blagovna znamka Rimmel vas bo od zdaj naprej razveseljevala v drogerijah in parfumerijah širom Slovenije. Trenutno je na voljo v izbranih poslovalnicah DM.

Znamka Rimmel, ki je bila ustvarjena v Londonu, je drzna, zabavna in predstavlja ulični stil. Trendom ne sledi, temveč jih postavlja. Gre za preizkušanje in samoizražanje; z eno besedo – gre za zabavo. Barvni, sodobni in visoko kakovostni izdelki Rimmel so ustvarjeni za prave ženske, saj jim omogočajo, da so lahko vse to.

0986N Rimmel DMOglas V02L-page-001

Začetki blagovne znamke segajo v leto 1834, ko je začel Eugene Rimmel pri svojih 14. letih delati kot vajenec v eni izmed parfumerij v Londonu. Ker je bil zelo talentiran, je že pri 24. odprl svojo parfumerijo in začel razvijati svoje izdelke. Po njegovi smrti (1887) sta posel prevzela njegova dva sinova, ki sta veliko pozornost posvetila razvoju izdelkov za oči, posebej maskaram. Beseda »Rimmel« ima v nekaj jezikih še danes pomen maskare. Po 2. svetovni vojni se je lastništvo znamke pogosto menjalo, vse do leta 1996, ko je blagovna znamka prišla pod okrilje ene izmed največjih kozmetičnih hiš po imenu Coty. Danes najdemo Rimmel v več kot 40 državah po vsem svetu, hkrati pa je najbolj prodajana dekorativna blagovna znamka v Veliki Britaniji.

Kaj je recept te uspešne blagovne znamke?

Vsekakor visoka kvaliteta izdelkov, zanimiva embalaža z londonskim stilom in pa cenovno dostopni izdelki, ki so prijetni in zabavni za uporabo. Blagovna znamka Rimmel izredno izstopa tudi po svojih ambasadorkah, ki so hkrati uspešni modeli, igralke in/ali pevke. Kate Moss, Georgia May Jagger in Rita Ora že nekaj let zastopajo omenjeno blagovno znamko, Rimmelovi družini ambasadork pa se je v aprilu 2016 pridružila tudi britanska igralka in modni model Cara Delevinge.