torek

22

oktober 2019

0

koment.

LEPOTA: Vse o barvnih maskah Moroccanoil (obstojnost, nanos, odtenki)

Avtor , Objavljeno v Lepota

Ko sem pred parimi tedni na svojem Instagram profilu objavila novo barvo, ki jo je ustvarila moja čudovita frizerka Sanja Karasman iz Subrine, Hair Spaja, s pomočjo barvne maske Moroccanoil, je moj predal za zasebna sporočila skoraj pregorel. Sprememba vam je bila všeč, veliko pa vas je tudi zanimalo, kako obstojne so, kje se jih kupi in podobno. Takrat so rose gold barvno masko premierno preizkusili na meni, od prejšnjega tedna pa so na voljo tudi v Ilirija Drogeriji na Tržaški v Ljubljani in od tega tedna naprej v izbranih frizerskih salonih in v spletni prodajalni click2chic. Jaz pa sem v tem času preizkusila 3 različne barve, od tega sem dve nanesla sama doma, zato je zdaj čas za njihovo oceno.
Moroccanoil Color Deposting Mask je maska z dvojnim učinkom, ki združuje nego in barvanje. Kolekcija mask v sedmih skrbno izbranih odtenkih (Champagne, Platinum, Hibiscus, Aquamarine, Rose Gold, Boreaux in Cocoa) z globinskim negovalnim učinkom je zasnovana, da začasno ustvari živahnejšo barvo las, osveži obstoječ ton ali omogoča poigravanje z modnimi odtenki.

Nega in odštekana barva, ki ne uničuje moj las, je zame pravi recept in nad kolekcijo sem bila takoj navdušena. Po uporabi so namreč lasje bolj zdravi, negovani in so tako tudi videti. Maske resnično ustvarijo najmehkejše lase.

S Sanjo sva najprej preizkusili Rose Gold odtenek, ki je na mojih beljenih in zelo svetlo blond laseh razvil tak odtenek.


Zaradi neon luči za fotografiranje barva morda izgleda malce temnejša kot pa je v resnici bila. Po 1. pranju Rose Gold odtenek izgleda takole:

Zelo mehka in malce hladna mešanica roza in ponekod barve sivke.

Barvna maska se mi je v celotni izprala po 4 pranjih.

Potem sem si masko Rose Gold nanesla še sama. Ker je v sami tubi že vse zmešano in pripravljeno na uporabo, je cel postopek sila enostaven. V resnici jo nanesemo kot bi nanesli navadno masko za lase – obilno količino nanesemo na čiste lase, osušene z brisačo. Lase sem razdelila na sekcije in poizkušala izdelek enakomerno porazdeliti s širokim glavnikom. Odvisno od želene intenzivnosti pustimo delovati 5–7 minut, nato pa temeljito izperemo. Zelo enostavno!

Nato pa sem se malce prenaglila in že po 3 pranjih želela preizkusiti spet nov odtenek, Platinum, ki naj bi šlo za lep svetel odtenek sivo-srebrne barve. Ker sem imela še nekaj bolj roza obarvanih predelov, je maska razvila sivo-sivka barvo, ki mi je bila tudi zelo všeč in na dnevni svetlobi izgleda takole:

Platinum barvna maska ima veliko potenciala in jo zagotovo še preizkusim, da v celoti razvije to lepo sivo-srebrno nianso.
Moj občutek je, da so lasje po maski resnično bolj svileni, mehkejši in pa zelo se svetijo.

Zadnja maska, ki sem jo v teh dobrih dveh tednih preizkusila, je bila mešanica Aquamarine in Platinum. Za Frizerski festival mi jo je nanesla Sanja in kljub temu, da sem bila za modro barvo kar malce nervozna, jo bom najverjetneje ponovila še doma. Če želite, da so barvne maske manj intenzivne, se lahko mešajo z navadno masko in tako odtenki postanejo bolj pastelni.

Las si od nanosa še nisem oprala, pa si jih tudi nočem, ker mi je čisto nora ta barva! 💙

 

Ta linija mi je všeč tudi zato, ker je mišljena kot osvežite vaše barve, ki je po morju zaradi vode, soli in vetra morda malce obšlesana. V zgornjih vrsticah sem omenila, da prihaja v 7 odtenkih, tukaj pa bom napisala, za kakšen tip oziroma barve las so pozamezne maskice primerne:

Za svetle do srednje svetle lase:
o Champagne: topla, zlata blond
o Platinum: hladna, ledena blond
o Hibiscus: žareči, rožnati cvetlični toni
o Aquamarine: hladni, modri toni
o Rose Gold: mehki rožnati in zlati toni
Za svetlo do temno rjave lase:
o Bordeaux: globoka škrlatno rjava
o Cocoa: bogata srednje rjava

Kot piše na tablici, sem svojo barvno masko, oziroma barvne maske že izbrala, kaj pa ti? Katero imaš ugledano? Naj samo še dopišem, da so maske pakirane v 200-ml tubah, pri katerih bo embalaža vsebovala 50 % že uporabljene reciklirane plastike, in v 30-ml vrečicah, kar je super količina, da se masko za začetek le malo preizkusi, če se ne znamo odločiti le za en odtenek 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.