sreda

29

marec 2017

0

koment.

LEPOTA: Za lepše in daljše lase

Avtor , Objavljeno v Lepota

Vse si želimo še tistih par centimetrov več. Dolžine las, namreč! Vedno zmanjka kakšen centrimetrček ali dva, zato ti danes zaupam nekaj nasvetov, kako bodo tvoji lasje daljši, lepši in bolj zdravi, tudi če jih boš vsake toliko termično obdelala, na primer zravnala.

Lasje ti namreč lahko hitreje rastejo zaradi zdravega lasišča, kako dolge boš imela pa je odvisno od zdravja tvojih konic. Če jih boš preveč pogosto strigla, bodo tvoji lasje vedno krajši, zato raje poskrbi, da bodo konice ostale zdrave. S tem bodo tudi lasje daljši in lepši na pogled.

Kaj lahko narediš za zdrave konice in hitrejšo rast las?

Ko bo čas za striženje, stori to, ko luna raste. V obdobju od prvega krajca do polne lune si je namreč priporočljivo urediti pričesko. Če boste lase strigli ob tej lunini meni, bodo krepki in gosti. Paziti pa je treba tudi na to, da je luna v določenem znamenju – lev, strelec, škorpijon.

Screen Shot 2017-03-28 at 14.22.24

Za zdrave konice pa je zelo priporočljiva nega z arganovim oljem, saj je arganovo olje pravi lepotni čudež, ki pomlajuje kožo in zdravi razne kožne bolezni. Ker je zelo bogato z vitaminom E (ima ga dvakrat toliko kot olivno olje), je močan antioksidant, poleg tega pa se lepo vpija in na koži ne pušča mastnih sledi.

V kozmetičnih krogih je arganovo olje znano po tem, da obnavlja kožo in zavira staranje, idealno je za suho ali aknasto kožo ter tudi za nego obnohtne kožice in vlaženje las. Ker je bogato z maščobnimi kislinami omega-3 in omega-9, lahko prodre globoko v notranjost lasu in nahrani poškodovane lasne folikle. Tako lase obnavlja, preprečuje novo cepljenje lasnih konic in pretirano izpadanje.

Kako do zdravega lasišča?

To, kako vzdržujemo zdravje lasišča je relativno enostavno – poleg tega, da izbiramo takšne izdelke, ki na laseh in lasišču pri umivanju ne delajo sloja, kar lahko privede do zamašenih lasnih mešičkov, ampak lase dejansko umijejo in očistijo umazanije, lahko veliko naredimo tudi z masažo lasišča. Pametno je tudi uporabljati UV izdelke za zaščito lasišča pred sončnimi opeklinami, biti dovolj hidrirani in jesti zdravo ter uravnoteženo prehrano, ki vključuje živila z vitaminom A, E, nenasičene maščobne kisline, antioksidante, omega 3 in 6 maščobne kisline.

Poglej si VIDEO: