četrtek

22

april 2021

0

koment.

LEPOTA: Zakaj sem se odločila za postopek mikropigmentacije

Avtor , Objavljeno v Lepota

Permanentno ličenje ali mikropigmentacijo sem raziskovala kar nekaj let in se tudi toliko časa poigravala z mislijo, da se sama odločim za postopek mikropigmentacije obrvi, oči (eyeliner) in ustnic. S pravilno izbrano mojstrico se namreč lahko ustvari neprecenljive in dih jemajoče rezultate. Deluje naravno, nežno in diskretno. Danes ti predstavim mojstrico za mojim videzom, Majo Šušnjara, razloge, zakaj sem se odločila, kaj sploh mikropigmentacija je in ti zaupam svojo izkušnjo, od tega, koliko je bolelo, do samega procesa celjenja. In da tole kar na začetku napišem ter razjasnim, za vse, ki jim je mar, oziroma jim je to pomembno pri moji kredibilnosti, k Maji sem prišla kot stranka in za njene storitve plačala. Ne gre za sponzorirano objavo.

Kaj je mikropigmentacija?

Mikropigmentacija je sodoben postopek t.i. kozmetičnega tetoviranja, kjer se s posebnimi sterilnimi pripomočki molekule pigmentov vnašajo pod povrhnjico kože, kjer, odvisno od tipa kože in mnogih drugih dejavnikov, počasi bledijo. Na grobo opisano je to tatu na obrazu, s tem da pozabi na podobe boksarja Mikea Tysona in njegove umetnije na obrazu, gre za zelo – ob pravilnem svetovanju in izvedbi – subtilen, semi-permanentni mejkap.

S postopki mikropigmentacije se lahko v veliki meri nadomesti klasično ličenje, saj nam omogoča korekcije majhnih nepravilnosti in poudarjanje ustnic, oči in obrvi, ki so še vedno videti naravno, a bolj mladostno in sveže.

Od ličil imam samo maskaro, korektor na predelu podočnjakov, rdečilo za lička ter balzam za ustnice, vse ostalo je

MIKROPIGMENTACIJA

In to je bilo tudi tisto, kar sem si sama želela. Še vedno naraven, a urejen izgled, malce boljša definicija linij, ki skozi leta bledijo, še posebno to recimo velja za ustnice. Barva ustnic začenja bledeti, ustnice niso več tako polne, definirane in zato sem se tudi odločila, da jih želim malce poudariti. Raznih polnil se sama precej bojim, oziroma menim, da izgledajo zelo nenaravno in ostanejo na mestih, kjer je bil vbod še lep čas ter se še razlezejo, kar izgleda še bolj izumetničeno. Moj glavni cilj je torej bil subtilen mejkap, ki je permanenten, s katerim sem že zbudim urejeno, brez težav pa ga seveda lahko tudi oplemenitim z ličili. To pomeni, da mi ne nagaja pri bolj močnih mejkapih, da lahko še vedno eksperimentiram z različnimi barvami šmink in podobno.

Ali je postopek mikropigmentacije varen?
Ker gre pri tovrstnih postopkih za invazivno storitev vnašanja pigmentov pod kožo, obstajajo tudi določena minimalna tveganja, ki pa se jim z visokimi kriteriji kakovosti lahko v veliki meri izognemo. V rokah profesionalnega in izkušenega osebja, s sterilno opremo in pravilno oskrbo po opravljeni storitvi je možnost infekcij, alergijskih reakcij, nastanek brazgotin, neželen končni videz ipd. pravzaprav minimalna. Pri mikropigmentaciji je potrebno dosledno upoštevati pravila higiene, sterilnosti inštrumentov, s katerimi se tovrstne storitve opravljajo, kot tudi vsa navodila zdravstvene inšpekcije in zagotoviti ustrezne delovne pogoje.
Opravite domačo nalogo in temeljito raziščite ponudbo, preden izberete specialista mikropigmentacije. Četudi imate na voljo omejena finančna sredstva, naj to ne bo edini kriterij vaše odločitve.
Izbor pravega specialista mikropigmentacije je kritičnega pomena. Pri tem se vse začne in konča. Zato sem tudi izbrala Majo Šušnjara iz Dermagrahics, ki ima dolga leta izkušenj, dobro jo že poznam kot umetnico ličenja in – kar je tudi zelo pomembno – menim, da imava enako ali podobno predstavo, kaj je okusno in kaj ne. Z Majo sva imeli najprej konzultacijski sestanek, na katerem sem ji povedala svoje želje in razloge za mikropigmentacijo, ona pa meni predstavila možnosti, ki jih lahko uporabiva, da jih doseževa. Svetovanje je vaša priložnost, da razjasnite vse dvome in se pogovorite o storitvi, ki vas zanima.
prvi obisk – eyeliner in korekcija obrvi takoj po postopku
Pomembno je, da za specialista niste le številka in da se vam popolnoma posveti, da skupaj predebatirata ter ovržeta vse dvome.
Sama sem bila pred postopkom – še posebno oči in ustnice – precej nervozna, še posebno kar se tiče bolečine, ampak me je Maja tako prijetno vodila skozi vse to, da mi je bilo takoj lažje.
Kaj se dogaja med samo konzultacijo?
Gre za – po mojem mnenju – zelo pomembno točko pri mikropigmentaciji, saj je takrat stranka in strokovnjak bolje spoznata. Pri nama z Majo ‘spoznavni moment’ ni bil potreben, saj se poznava že več kot 10 let, je pa bila priložnost, da Maja spozna moje želje, jaz pa njen način dela in njene neprecenljive nasvete. Maja natančno preuči vaš obraz in vam razloži celoten postopek, pripravo pred in nego po opravljeni storitvi.
V mojem primeru sva se največ pogovarjali o eyelinerju, saj sem bila še precej zmedena ali neprepričana. Maja preuči oko, kje se nekako začenja nabirati odvečna koža, oceni, ali se bo veka začela povešati in vse to vzame v zakup pri končni odločitvi glede stila eyelinerja, ki pa je še vedno skupna.
Prav tako sva skupaj izbrali barvo za ustnice (ker eyeliner je bil črn, tu ni bilo debate, obrvi pa sva imeli zgolj korekcijo in sem Maji zaupala izbiro prave nianse). Sama sem prinesla par barvic za ustnice, ki na mojih ustnicah ustvarijo tak videz kot bi ga želela ustvariti z mikropigmentacijo, Maja pa s klasičnim črtalom zariše novo linijo obrvi, ustnic ali oči. Tako si lažje predstavljamo, kako bo videti končni rezultat.
naslednji dan po postopku eyeliner in korekcija obrvi malce zatečenosti na vekah in mini podplutba
Ker storitev načeloma sestoji iz dveh posegov, prvega in potem postopka korekcije, si ob prvem obisku Maja vedno pusti prostor za morebitne popravke, dopolnitve ali poudarke. Tako ni večjih presenečenj, prehitrih preskokov ali neželeni rezultatov.
Opravi tudi test pigmenta na kožo, da ne bi presenetile morebitne alergije na kakšno od sestavin, kar je sicer precej redko ali skoraj nikoli.
O različnih stilih OBRVI in razlogih, zakaj se odločiti za mikropigmentacijo obrvi, si lahko prebereš TUKAJ.
O različnih stilih poudarjenih OČI in razlogih, zakaj se odločiti za mikropigmentacijo oči – eyeliner, si lahko prebereš TUKAJ.
O različnih stilih mikropigmentacije USTNIC in razlogih, zakaj se odločiti za mikropigmentacijo ustnic, si lahko prebereš TUKAJ.
Kakšna je obstojnost?
Na obstojnost pri mikropigmentaciji vplivajo številni dejavniki kot je izbira barve, tip kože, način življenja, okolje itd. Na splošno pa svetlejši pigmenti bledijo hitreje kot temnejši, ki so bolj odporni na UV žarke, klorirano vodo ipd. Poleg tega pa izginjanje barve pospešujejo še kajenje, določena zdravila, metabolizem itd. V vsakem primeru pa je potrebno za brezhiben videz tovrstne postopke po določenem času (odvisno od zgoraj naštetih dejavnikov) obnoviti/osvežiti.
pred mikropigmentacijo ustnic – Maja si obriše linijo ustnic, ki sva jo tudi skupaj predebatirali
Ali boli?
Ko sem svojo izkušnjo delila na svojem Instagram proflu, je bilo najbolj pogosto vprašanje ‘ali boli?’ oziroma ‘koliko boli?’. Menim, da na to vprašanje ni nobenega zagotovljenega odgovora, kajti vsak ima različen prag bolečine, tudi pri navadnih tatujih jih vsak čuti drugače.
pigment je na ustnicah – ko se te celijo – veliko bolj intenziven kot pa potem, ko se barva olušči in so zaceljene
zaceljene ustnice po 1. obisku
Ampak, če že moram nekaj odgovoriti, opišem sledeče
OBRVI – ker sem šla le na korekcijo obrvi, ki vseeno ni tako intenzivna kot če bi začela iz nule, bolečine ni bilo prisotne. Niti najmanjše.
OČI – oči so neprijetne, ker imaš najprej prisoten strah, da te igle ne bi zbodle v oko, kar se seveda ne more zgoditi, ker ti Maja veko drži na poseben način, ampak že samo ta občutek je malce neprijeten. Bolj kot bolečino, sem čutila neprijetno ‘žgečkanje’ po veki. To je bilo na najinem 1. postopku, pri korekciji pa ne vem, kaj se je zgodilo, ampak je bilo veliko bolj neprijetno kot prvič. Oko mi je zoprno trzalo, nisem se mogla umiriti, ampak vseeno – je bilo za zdržati
po 2. postopku mikropigmentacije ustnic
izbrali sva temnejši odtenek, ki takoj po postopku izgleda precej temneje kot izgleda, ko se ustnice zacelijo
nekaj dni (3) so bile malce bolj občutljive in malce otekle
USTNICE – tukaj sem se res najbolj bala bolečine, saj gre za zelo prekrvavljeno področje, ampak razen tega, da si na trenutke že misliš ali pa upaš, da si konec, pa nisi, ni bilo tako hudo.
Prvi obisk je bil – kar se bolečine tiče – veliko lažji, mislim, da zato, ker sem se nekako pripravila na hudo bolečino, pa je sploh ni bilo. Na korekcijo pa sem prišla zelo spoščena, morda celo preveč, da sem občutila nekoliko več nelagodja kot pri 1.
zaceljena
A v vsakem primeru mi ni bilo niti za trenutek žal, da sem šla, še posebno danes, ko se je vse že lepo zacelilo in vse izgleda zelo lepo, če pustimo skromnost ob strani. Zelo sem vesela, da sem šla, pridobila nekoliko več samozavesti in Maja mi je vzela skrb urejenosti, še posebno ob hektičnih jutrih.
Kaj pa cena?
Majin novi cenik je ravno v pripravi, zato me je prijazno prosila, da jo kontaktiraj na info@dermagraphics.si ali  041 337 600 in ti bo odgovorila na vsa vprašanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.