sreda

24

januar 2018

10

koment.

LEPOTA: Zgodba o vseh mojih osemnajstih

Avtor , Objavljeno v Lepota

Skoraj vsak teden dobim eno vprašanje glede mojih tatujih, če si omislim kakšnega novega, pa itak ponorite 😉 Ampak to mi je všeč, lepo je videti, da so vam moji tatuji všeč, pravite tudi, da so vam služili kot navdih, zato mi nikoli ni bilo težko pofotografirati cel tatu in ga nekomu poslati kot inspiracijo. Ne moti me, da vas je veliko, ki imate ‘zapestnico’ na kateri so izpisane besede, to si štejem kot poklon. Pred tednom dni sem odšla po svoj 18. tatu. Ne želim reči, da je ta najbolj poseben in mi največ pomeni, čeprav verjetno je eden izmed mojih najljubših in mi pomeni ogromno, ampak vsi moji tatuji so po svoje posebni in vsakega imam rada.

Dokler se nisem lotila pisanja te objave, sem pozabila, koliko tatujev sploh imam. Včeraj sva jih z možem štela 🙂 in ker je številka 18 soda, naj pa bi imel liho številov tatujev, bi rekla, da zadnji ne bo zadnji 🙂

PRVI TRIJE

Pred šestimi leti si nisem predstavljala, da bom imela kakšen tatu. Ne da mi niso bili všeč, ali da bi bila proti tatujem, samo nisem vedela, kaj bi si jaz dala kot tatu. A verjetno sem potrebovala samo pravo misel, pravi razlog, pa je že padel prvi.

Zgodba o mojem prvem tatuju, oziroma mojih prvih treh se začne spomladi leta 2012, ko smo se s prijateljicama kot prave najstnice (pa takrat že nekaj časa nismo bile več) po treh martinijih odločile, da se gremo čez en teden tetovirati. Ideje pomavadi dobivam zelo hitro, ko sem mi utrne, jo zadržim in je ne izpustim. In tako sem želela, da je tatu tudi moj modni dodatek, porodila se je zamisel o zapestnici, kjer bi bile izpisane in povezane besede, ki mi veliko pomenijo – LOVE, TRUST, RESPECT in HOPE. Želela sem minimalistični videz, da lahko zapestnico ‘nosim’ zraven ure, ostalih, pravih zapestnic, ali pa jo z nakitom skrijem. A je seveda skriti nisem nikoli želela.

Hkrati sem si dala delati kar tri tatuje. Zakaj? Ker so vse lepe stvari tri in ker eden ni nobede, hehe. Ne, dejansko ne vem, kako so iz enega tatuja nastali trije, ampak moj prvi prvi je zvezdica, ki mi govori, da moraš biti zvezda svojega življenja.

IMG_3704

čisto preprosta, spomnim se, da me je bilo strah bolečine in me je tetovator Dalano najprej malce ‘na suho’ potetoviral, brez črnila, da vidim, ali bi bila bolečina slučajno nevzdržna

IMG_3696

naslednja je bila na vrsti zapestnica

IMG_3695

vsa srečna in mlečna s še svežima tatujema

IMG_3694

in kot tretji je prišel na vrsto srček. Tukaj je bila ideja, da nekoč zraven pride še en srček (moj mož, partner) in kasneje otrok, a nato sem idejo opustila

ŠTEVILKA ŠTIRI

Spat je mašinca pela pri Dalanu, tokrat je bil znak infinity ali neskončnost, ki meni govori o neskončni moči, energiji, če mi je včasih primanjkuje, potrpljenju in tako dalje. Enostaven znak, ki pa ima zame globlji pomen.

IMG_3701

spomnim se, da me je ta tatu kar bolel, oziroma je bila pozicija super zoprna

IMG_3709

SREČNA PETICA

Se je zgodila ‘mimogrede’, ko sem šla s katjopo njen tatu. Tam mi je Red Cat naredil napis na prstu ‘strength’ ali moč.

IMG_3703

ful boleče mesto za tatu, jajks!

IZLETI V MARIBOR

Na instagramu sem zasledila Tetovarno – žensko tetovatorko, ki me je navduševala s svojimi elegantnimi, minimalističnimi napisi in kmalu je bil čas za šestega. Napis ‘Never stop dreaming’ na rebrih. Kljub temu, da sem na trdnih tleh stoječ kozorog, rada sanjam in sanjarim in verjamem, da se sanje uresničujejo. Zato opomnik, naj ne neham sanjati, ker sanje se res uresničujejo!

Prav tako rahlo neprijetno mesto, ampak čudoviti spomini na izlete v Maribor, kamor sem ponavadi vzela Katjo Koselj, potem pa sva šli še v šoping – TOP!

IMG_3706

IMG_3707

NEKJE VMES MED ŠESTICO IN DESETICO

Nekje vmes – sploh se ne spomnim kdaj – so nastali štirje tatuji.

IMG_3708

napis ‘no regrets’ simbolizira to, da seveda v življenju delamo napake, ampak jaz niti ene svoje odločitve ne obžalujem, niti ne gledam nazaj v preteklost in se sprašujem ‘kaj če bi …’

IMG_3710

krona na ušesom je spomnin in poklon na lepotno tekmovanje miss Universe Slovenije, na katerem sem leta 2007 zmagala. Je moja preteklost, na katero sem ponosna

IMG_3711

pozicija zvezd na nebu v mojem znamenju – po horoskopu sem kozorog in na to sem zelo ponosna

IMG_3713

‘evil eye‘ oko je za zaščito, žal je to moj edini tatu, ki danes ni popoln, saj tinta na nekaterih mestih ni prijela. Ampak nič hudega, je takšen kot je 😉

VELIKA ENAJSTKA

Na prvem potovanju po Tajski sem bila obsedena s tem, da si kar tam naredim en tatu. Tatu saloni so na pet korakov in iz vseh kotov brnijo mašince. Priznam, rajcalo me je. Ko sva šla na posvet v en salon za Klemnov tatu sem videla enega najbolj popularnih tajskih tatujev, imenovan Hah Taew ali 5 svetih linij. Seveda se noben izmed naju ni tetoviral na Tajskem, Klemen je iskal inspiracijo, jaz pa sem jo našla. Tamkajšnjega tatu artista sem vprašala, če bi si lahko ta tatu, ki je sestavljen iz petih linij naredila po hrbtenici, tako da bi bile linije ena pod drugo. Rekel je, da ni problema, da se ‘moč’ tatuja tako ne bo izničila. In spet je bil čas za obisk Maribora 😉

IMG_3715

linije pomagajo sprejemati uspeh v vseh vidikih življenja, čar, ljubezni, prijaznosti, sreče in so za zaščito pred zlimi duhovi

IMG_3720

SPET NEKJE VMES

Moj dvanajsti in trinajsti tatu sta bila zopet v neki vmesni fazi, dvanajsti je bil napis ‘muse’, ker sem bila takrat malce obsedena z blogerko Chiaro Ferragni (jebiga, tudi jaz sem kopirala;) in ona je bila takrat zame prava zakladnica idej za tatuje. Še posebno mi je bil všeč napis ‘muse’.

IMG_3718

Rožica pod ključno kostjo je bila – priznam – malce na silo, ker sem vedela, kateri tatu ji bo sledil in ker nisem želela, da je oročni prstan številka trinajst, je bila rožica. Prav tako sem imela takrat že pomerjanja poročne obleke, ki je bila čipkasta z vzorci rožic in tako se mi zdi, da vsak dan nosim delček poročne obleke.

IMG_3719

VELIKA ŠTIRINAJSTICA

Je bil poročni prstan. Moj zaročni prstan je meni tako lep in nekaj posebnega, da zraven ne paše prav noben prstan, poleg tega pa je Klemen rekel, da prstana ne bo nosil, zato sva se odločila, da si prstana dava tetovirati.

IMG_3721

jaz sem se odločila za srčka, Klemen pa za čisto linijo malce debelejše črte

TATU PRIJATELJSTVA

Že, že, da so diamanti dekletovi najboljši prijatelji, ampak prava prijateljstva so dragocena kot diamanti. Zato sem si petnajstico naredila skupaj s prijateljico Katjo, da nekako potrdiva svoje prijateljstvo.

IMG_3722

ŠESTNAJSTKA ZA TRIDESETKO

Moj prvi in edini barvi tatu je bil priljubljen ‘water color tatu’ in za njega sem iz Maribora migrirala na Gorenjsko. V Tavči tattoo, kjer mi je Simona Borštnar naredila prečudoviti tato le dan pred mojim rojstnim dnem, ko sem dopolnila veliko tridesetico.

IMG_3723

tatu je bil eno izmed daril mojega moža

PRVO LETO POROKE – 17.

Za obeležitev prvega leta poroke, sva s Klemnom izkoristila poročno darilo TK SWAT Katje in spet obiskala Maribor, kjer sva si za varen pristan dala vtetovirati vsak svoje sidro.

IMG_3726

moj je bil eleganten, romantičen, Kleme pa ima svojega, bolj ‘moškega’ na vratu

OSEMNAJSTICA ZA MOJI PUNCI

Zadnji in res tatu z zelo posebnim pomenom je star teden dni in je za moji žabi babi. Veliko sem premišljevala o tatuju za punci, gledala za tatuji za dvojčke, pa da bi si dala njuni imeni, prvo bitje srčkov … A nekako nisem čutila niti enega … Potem pa sem se spomnila, da so sestre na njuna inkubatorja poleg imen nalepile slikici Mini Miške. Vsak otrok dobi eno slikico in punčki sta bili Mini Miški. In tako sem inspiracijo iskala tam in naletela na dva balončka s pentljama kot jo ima miška Mini. Zame POPOLNO!

IMG_3693

tatu je naredi Kuzo tattoo

Tako, to so moje zgodbe, vsaka je posebna, vsaka je moja moja. Kateri tatu je pa tebi najlepši? 😉

10 komentarjev

  1. Nadja Jančič
  2. Alenka Arya
  3. Ana
  4. Inchi Kraus
  5. Sara Seferovic
  6. Marjeta