nedelja

29

november 2015

0

koment.

LEPOTNA OCENA: Remington Reveal ščetka za globinsko čiščenje obraza

Avtor , Objavljeno v Lepota

Zadnjič smo po kosilu doma (doma doma) v kuhinji ostale le še ženske. Klasika 🙂 Klemen je zaspal v moji stari sobi, oči pa je šel gledat smučarske skoke. Ko smo tako sedele za jedilno mizo tri generacije – babi, mami in jaz, ju opazujem in gledam v svojo prihodnost. St(ar)anja kože, da ne bo pomote. Mami ima že od nekdaj najbolj mehko kožo, kar sem jo kadarkoli potipala, a jo tudi veliko neguje. Tega žal nisem ‘podedovala’ po njej, saj sem včasih prava nemarnica, kar se tiče nege in čiščenja kože. Že, da jo očistim vsak večer, ampak moja nočna mora so kreme. Težko, da mi katera res ustreza in potem sem se nekaj časa sploh nehala mazati s kremo po obrazu, nato pa še opustila tekoči puder, tako da sem v zadnjem času uporabljala le puder v prahu, ki lahko še dodatno izsuši kožo in pa korektor. A ker bom naslednje leto stara 30 let, sem začela svoji koži vseeno namenjati nekaj več pozornosti, ker bolje preventiva kot pa kurativa, je tako?

No, in ko takole gledam svojo 96-letno babico, ugotavljam, da zelo dobro izgleda. Že res, da je njena koža malce povešena, to tudi zato, ker je sama tako suha, ampak gub nima. Moja babi sicer ni ena izmed tistih modernih babic, ampak je vseeno carica. Še vedno se rada lepo obleče, ko gre ven, za najino poroko je imela celo dramo okoli stajlinga in nič čudnega, da ji oči pravi, da je nečimrnica. Seveda jo pohvalim, da skoraj ni nič zgubana, kar se ji fajn zdi, to vidim in potem mi pove, da ima vsako jutro in vsak večer lepotni ritual, ko z rokama zateguje obraz nazaj, proti ušesoma. Seveda mi postopek večkrat pokaže. Ko pokomentiram to, da je njeno čelo popolnoma brez gub, me njen odgovor nasmeji: “Ja, zakaj bi se pa človek gubal in mrščil? To je grdo!” Carica, vam rečem!

FullSizeRender

Remington FC1000 Reveal ščetka za globinsko čiščenje obraza, 79,99 eur

LASTNOSTI:

  • 3 glave: ščetka za normalno kožo, ščetka za občutljivo kožo, masažni nastavek
  • Odstrani nečistoče, ujete v koži, katere lahko preprečijo izdelkom za nego kože pravilno absorbcijo in delovanje
  • Napredno čiščenje za odkritje naravno lepe kože
  • Vrtljiva in vibracijska glava z dvojnim delovanjem
  • Minutni merlinik časa z nežnim utripom vsakih 20 sekund za temeljito čiščenje
  • 3 čistilne hitrosti
  • LED indikatorji okoli ščetkine glave dajejo koži rahel sijaj med čiščenjem
  • Do 30 uporab z enim polnjenjem
  • Vodoodporno in pralno

No, in tudi zato sem si pred kratkim kupila ščetko za čiščenje obraza Remington Reveal. Ščetke za obraz vsekakor niso novost na lepotnem trgu, že neaj časa gledam razne ocene in objave, nato pa me je prepričala Nika Veger, lepotna strokovnjakinja, ki pravi, da svoje ne zamenja. Jaz sem si kupila malce cenejšo različico, s katero pa sem zelo zadovoljna. Ne samo, da je moja koža mehkejša kot kdajkoli, je tudi bolj čista, voljna in ima lepši sijaj.

IMG_0220 IMG_0226

Postopek je sila enostaven, ščetko malce navlažim in ji kapnem nekaj sredstva za čiščenje obraza, malce navlažim kožo in nato ščetkam. Vedno izberem najvišjo hitrost (izbiram lahko med tremi) in minutka mine vedno prehitro, zato ponavadi postopek ponovim dvakrat. Ne zato, ker koža ne bi bila očiščena, ampak zato, ker mi paše, da mi obraz malce vibrira in da me masira. Sicer ima napravita v kompletu tudi masažni nastavek, ampak meni je ščetka za normalno kožo že popolnoma dovolj.

Postopek ponovim zjutraj in zvečer in po njemu je moja koža še bolj pripravljena, da sprejme dobre sestavine v kremi za obraz. Ja, sedaj tudi to uporabljam, zelo sem zadovoljna z linijo Pearl Prestige kozmetike Afrodita. Postopek, ki v celotni ni dolgotrajen, a za katerega se mi zdi, da naredi veliko za mojo kožo, ki je tudi bolj čista, če pa se pojavijo kakšno ogrci ali mozoljčki, pa gredo lažje ven in se koža hitreje zaceli. Sedaj jo uporabljam že dva tedna, razlike se vidijo predvsem v temu, da je koža bolj sijoča in voljna. Ker bolj sprejme tudi ličenje in lepotne izdelke, vse izgleda bolj fresh.

Nekateri lepotni strokovnjaki ščetkam za obraz niso najbolj naklonjeni, ker pravijo, da ni dobro, da se kožo razteguje, da tako popokajo kapilare in da se s tem lahko tudi začne prehitro staranje kože. Moje mnenje je, da v kolikor ne pretiravate n ne ščetkate premočno (kar vas aparat tudi opozori), si po čiščenju vedno radodarno namažete in nahranite kožo, ni bojazni. Mene je ščetka res navdušila, če je kakšen dan ne uporabljam, kar vidim in opazim, da začne koža malce siveti in ni več tako voljna in prožna. Seveda je v ponudbi več različnih znamk, od Philipsa, Brauna, do Clarisonica, jaz sem izbrala eno bolj cenejših, nad katero pa sem navdušena. Gremo ščetkat! 😉

Ocena: 5/5