sobota

1

februar 2014

2

koment.

Modna mrha vs. Anja Baš

Avtor , Objavljeno v Mnenja

Nekaj dni nazaj sem zasledila, da se je pretirano veliko začelo govoriti o tem, da je Manja Plešnar oziroma  Modna mrha zapisala nekaj (krepkih) o stajlingu pevke Anje Baš na predstavitvi svojega novega albuma. Z Manjo se v celoti strinjam, da je bil stajling resnično slab, razumem tudi njen hudomušno humorni vložek in prepričana sem, da ni želela biti žaljiva.

Spoznala sem že kar nekaj slovenskih estradnikov, pri katerih je pogosto tako, da o njihovih slabih dnevih ne smeš poročati. Lahko pišete dobro, lahko jih reklamirate, le ne kritizirajte jih. To jih prizadene. Oni so tam, da so lepi, mi smo tu, da jih hvalimo. A dragi zvezdniki, znati morate prenesti pohvalo in kritiko. Drži pa, da je nihče od nas ne sliši rad (vključno z mano), a vsi kdaj grešimo ali zgrešimo.

Pogosto je tako, da slovenski glasbeniki premalo časa namenijo zunanjemu videzu in se potem sklicujejo, da so pač pevci in ne modni poznavalci. To so prazni argumenti. V tujini gresta moda in glasba z roko v roki. Razumemo vas, da na prireditev ne boste prišli z 20 milijonov vrednim nakitom kot Beyonce, tega ne obsojamo, a vseeno pričakujemo malce urejenosti … pa saj s tem pokažete spoštovanje do svojega izdelka, svojega občinstva.

Razumem, da je Anjo prizadelo, ker so imele hlače emocionalen pomen, a takšen odziv je nepotreben. Zakaj ni v miru prebrala komentarja, ga vzela na znanje in poskrbela, da bo prihodnjič nastopila kot iz škatlice. Zakaj zdaj vsi predstavljajo Anjo kot žrtev in se nihče ne spotakne ob to, da je Manjo nesramno poslala k psihiatru?!

Pred časom sem pisala modne bloge za Siol.net in kar malce vesela sem bila, ko se je na moj post odzvala poslanka. Tako pomembno se ji je zdelo, kaj sem napisala o njeni torbici in čevljih, da se je odzvala. Juhu. Sumim, da je bil tudi moj post delno kriv, da se je Eva Irgl odločila podariti ene od (neprimernih za parlament) čevljev. Na Tjašo je svoj gnev zlil Vasilij Žbogar, ki je prišel na podelitev nagrad za športnika leta v kavbojkah. Ste kdaj videli Davida Beckhama, da je prišel na podelitev nagrad v kavbojkah? Če se nekdo odzove, to samo pomeni, da je bila kritika na mestu.

In zakaj sem to napisala? Ker se mi ne zdi prav, da se dela halo okoli tega, ker je Manja le opravila svoje delo. Zdaj so se vsi spravili nanjo, nihče pa ne reče bobu bob in ji stopi v bran, da je Anja res slabo izbrala. Njen stajling pač ni bil posrečen in pika.

Tu smo zato, da malce opravljamo oblačila (in ne mislimo, da smo sami vedno popolni), da malce zabavamo svoje bralce in morda podamo estradnikom pametno sproočilo, da bodo drugič bolje izbrali.

Včasih moramo stopiti skupaj! Bravo, Manja!

2 komentarja

  1. Kat