sobota

10

september 2016

0

koment.

MOŠKA VOTLINA: Lep, urejen, negovan

Avtor , Objavljeno v Moška votlina

S temi besedami moj mož vedno zaključi urejanje svoje brade, ki ne samo da je predmet občudovanja, ampak je tudi trn v peti mnogim ljudem, ki včasih nimajo meje pri izražanju svojega mnenja, pa čeprav jih po njem ni prav niihče vprašal. 

Brada je trenutno velik trend, še večji lepotni trend pa urejena in negovana brada. Raznorazi barber shopi tudi v Sloveniji rastejo kot gobe po dežju, nima jih samo Ljubljana (Ljubljanski brivec je eden izmed najbolj zvenečih), ampak si lahko brado zelo lepo in strokovno uredite v Škofji Loki (Frizerski salon in brivnica Lučka), minuli vikend pa se je odprl tudi v Celju (KSFH Barber shop). Verjetno je takšnih salonov še kar nekaj, tako kot verjetno tudi lepotnih proizvodov za nego brade in brkov.

men-beard1-skupna

linija MEN BEARD, Kozmetika Afrodita

Klemen ima takšnih proizvodov malo morje, prisežem, da ima skoraj več stekleničk olja, balzamov in voskov za brado kot jaz krem, serumčkov in mask za obraz. Med drugih je imel to čast in privilegij, da stestira novo linijo Kozmetike Afrodita, ko je bila ta še v razvoju. In ker podpirava slovensko, sem se odločila, da o liniji MEN BEARD, ki je Klemna zelo prepričala, napišem nekaj več.

screen-shot-2016-09-08-at-08-33-04

Linija zajema tri izdelke, ki so za nego bradatih moških nepogrešljivi. Olje, vosek in balzam so ultra efektivni izdelki za hitro in enostavno oblikovanje najzahtevnejše brade in brkov. Odlično zaščitijo, navlažijo ter negujejo tudi kožo pod vso to dlako 😉 In kako poteka nega ‘pravih moških’?

screen-shot-2016-09-08-at-08-50-47

balzam za brado MEN BEARD, Kozmetika Afrodita, 3,10 eur

Brado je treba najprej dobro umiti, za to lahko uporabiš tudi blag šampon, ali pa šampon, ki je namenjen prav za brado. Nato sledi nanos balzama za brado, ki vsebuje dragocene negovalne sestavine olj zlate jojobe, kokosa in makadamije ter pantenol. Ti izdleki odlično opravijo svojo nalogo tudi na ostri in izsušeni bradi ter kožo pod brado dobro navlažijo in zmehčajo. Po umivanju boš z nežnim balzamom brado in brke veliko lažje razčesal, pa še za oblikovanje bodo bolj voljni. Lahko ga uporabiš tudi za lase.

screen-shot-2016-09-08-at-08-48-02

olje za nego brade in kože MEN BEARD, Kozmetika Afrodita, 9,40 eur

Za dodatno navlaženost brade in kože pod njo poskrbi olje, ki prav tako vsebuje edinstveni kompleks negovalnih olj organskega argana, zlate jojobe in makadamije ter odlično neguje vse vrste brade ter dolgoročno omogoči dober občutek na koži. Doziraj po kapljicah na dlani ter z njima oblikuj brado in brke. V primeru ekstremno suhe kože, ki se luska, ne varčuj z oljem in ga izdatno vmasiraj v kožo.

screen-shot-2016-09-08-at-08-48-04

vosek za nego brade MEN BEARD, Kozmetika Afrodita, 5,20 eur

Klemen voska ne uporablja prav pogosto, saj je le-ta namenjen za hitro, enostavno in dišeče stilsko oblikovanje brade in brkov najrazličnejših dolžin. Morda potreben bolj za brke kot za brado. Formula s čebeljim voskom,karitejevim maslom ter olji organskega argana in zlate jojobe učinkovito zmehča in ukroti še tako gosto brado in brke. Odlično zaščiti in neguje tudi kožo pod brado.

screen-shot-2016-09-08-at-08-33-21

Kakovosta linija, ki je pravi naslov za vse bradate moške in nego njihove t.i. prized possession. Fotografije za Afroditino linijo je posnela genijalna Mimi Antolovič, model zanjo pa je znan slovenski maneken Samuel Paljk.