ponedeljek

16

maj 2016

0

koment.

MPU: Fantastičnih pet, ki so zaznamovale teden

Avtor , Objavljeno v MPU - Modni Preiskovalni Urad

Če nisi tam, te v filmskem svetu ni, bi lahko rekli za Canneski festival.Verjetno je to eden najzabavnejših filmskih festivalov, ki poskrbi, da se nam zvezdnice pokažejo v dnevnih oblačilih in s tem napovedo trende poslovne mode, hkrati pa zvečer paradirajo po rdeči preprogi, kjer vidimo še večerne toalete. In kdo je ta teden navdušil?

blake_2
Noseča Blake Lively nas je ponesla v otroštvo, v sanje o bajeslovnih bitjih in za trenutek se nam je zazdelo, da se po rdeči preprogi sprehaja Pepelka, ki išče svoj stekleni čeveljček. Bela obleka s kančkom modrine je delo oblikovalke Vivienne Westwood in v vetrovnem Cannesu je obleka čudovito plapolala. Zgornji del obleke je bil pošit z rožami, prav takšno rožo pa je imela tudi v laseh.

blake_vse
Njeni ostali stajlingi – modra in zlata obleka znamke Atelier Versace, kratka oblekica, ki jo nosila na novinarski konferenci, znamke Giambattista Valli z mornarskimi čevlji Christian Louboutin, in mornarska obleka s čudovitim rdečim plaščem s 3D rožicami ter črni “kopalni plašč” obogaten s perjem znamke Salvatore Ferragamo, so Blake že okronali za modno kraljico Cannesa.

kendall

Ko smo ravno pri “kopalnih plaščih”, pa se preselimo še k eni dolgonogi zvezdnici, ki je pokazala, kako se to dela. Kendall Jenner je navdušila v obleki, ki se je prelivala iz temno modre v črno in razkrivala globok dekolte. Obleka je znamke Mathieu Mirano. Resice še zdaleč niso pozabljene.

nicole

Morda to ni najboljši stajling Nicole Warne, ki jo mnogi poznamo kot avstralsko blogerko, a sem želela izpostaviti dva trenda – kazanje ramen in drapiranje. Obleka je v celoti drobno drapirana in Nicole je ponosno razkazala delo avstralske oblikovalke Dion Lee. Ker je v Cannesu kot Chopardova gostja, so njeni zeleni diamanti omenjene znamke.

amal
Amal Clooney nas je navdušila v elegantni rumeni Atelier Versace obleki, ki me je spominjala tudi na Tjašino viktorsko obleko. Amal je malo ponavljala :). No, obleka je lepa, na rdečo preprogo je prinesla eleganco, a žal Amal v njej ni bila prav nič elegantna, saj se je na rdeči preprogi ves čas borila z njo. Čeprav je zmagala, saj do padca ni prišlo, je prav mučno gledati vse te fotografije boja z obleko. No, zagotovo je to lekcija za njeno stilistko, da je včasih potrebno pomisliti tudi na udobje.

aiswaraja
Če smo do zdaj le hvalili, pa na koncu ena kritika. Igralka Aishwarya Rai je že prvi dan prišla z modrim mejkapom, ki na očeh niti ni bil tako moteč. A naslednji dan se je odločila, da bo eksperiment okrepila in si z modro namazala ustnice. Morda bo vpeljala nov trend, a mene žal ni prepričala.