četrtek

22

maj 2014

0

koment.

Poročni šopek naj bo usklajen z ostalo dekoracijo

Avtor , Objavljeno v Poroka BO!

Srečko Blas, ki se ga mnogi spomnimo iz glasbenega tria Sestre, se že leta ukvarja z rožami. S svojo strastjo, ljubeznijo in estetiko do rož ustvarja prave cvetlične kreacije, zato ni čudno, da sem se odločila, da prav njega povprašam, kakšni so letošnji poročni trendi.

Ne pozabite intervjuja prebrati do konca, saj vas prav na koncu čaka presenečenje v obliki darila.

Kakšni so letošnji trendi za poročni šopek?

Letošnji trendi so, da v šopkih uporabimo cvetje in materiale, ki nam dajejo občutek pozitivne energije, romantike, nas popeljejo v naravo in dajejo občutek svobode. Letošnjih modnih barvnih kombinacij je več. Te so indigo modra, pastelni odtenki rožnate, siva obarvana z mint zeleno, rjavo, modro in še nekaj drugih. Mnogi se odločijo tudi za priljubljene naravne zemeljske barve in aqua modro.

Na kaj mora nevesta paziti pri izbiri in potem negi poročnega šopka?

Eno so trendi, ki napovedujejo smernice, a v realnosti je potrebno upoštevati celotno podobo, barvno skladnost in poročno zgodbo. Pomembna je oblika šopka, ki mora dopolniti silhueto obleke oziroma postave. Mora biti trpežen in oblike, s katero nevesta ne bo cel čas obremenjena in zaradi tega morala biti preveč pazljiva. Nevesta mora uživati, saj je to njen eden najpomembnejših dni v življenju in šopek ji ne sme biti v breme. Glede nege tudi naj ne bi bilo posebnosti, saj se danes dobijo osnove, ki imajo v sebi gobo z zalogo vode. Če pa je povezan šopek, se pa uporabi trpežno cvetje, ali pa se ga le občasno da v vazo z vodo, da ostane čim dlje svež. To velja predvsem v obdobju z visokimi temperaturami.

dafnis_1

Srečko, vedno med cvetlicami

Kaj pove izbira cveta in barve,  je v njih veliko simbolike, je potrebno
biti pazljiv?

Danes imajo vse barve in vrste cvetja pozitiven pomen. Vsaka nevesta oziroma par, imajo svojo barvo in cvetje, ki ji v življenju nekaj pomeni in če se le da, cvetličarji to upoštevamo pri šopku in dekoraciji. S tem je dodana posebna osebna nota poroke in zadovoljstvo poročnega para in svatov je s tem le še večje. Predvsem pa nekaj posebnega samo za njih.
Pazljiv je potrebno biti le, da se čim bolj podrobno vse dogovorimo in predhodno razložimo vse detajle, da potem na sami poroki ni nevšečnosti in razočaranja.

Ali je še v navadi, da imajo svati na obleki pripet cvet? Kakšni so tu
trendi?

Seveda je lepo, da ima vsak svat na poroki pripet aranžiran cvet ali naprsni šopek. Kot vse cvetje je tudi tu pomembno, da je v barvni skladnosti in vrsti cvetja, ki zaznamuje celo poroko. Po navadi je to kako drobno trpežno cvetje z malo zelenja ali okrasnim trakom. Pomembno je, da ima ženin najlepši in največji naprsni šopek, malo manjše imajo priče ter starši ženina in neveste. Svati imajo pa po navadi vsi enake. Včasih se lahko uporabi dve varianti naprsnih šopkov, ene za svate po nevesti in druge za svate po ženinu.

šopek

Vsaka nevesta ima svoje želje in zahteve

Kakšni pa so trendi ostale poročne okrasitve od avta do poročne dvorane?

Želeno je, da se okrasi avtomobila ženina in neveste bolj bogato od svatov pa le z kakimi pentljami. Če je tudi poroka v cerkvi, je lepo, če se tudi tu okrasi z cvetjem oziroma aranžmaji cele poročne zgodbe. Ravno tako tudi prizorišče civilne poroke. Najbolj pomembna dekoracija, poleg šopka, je dekoracija prostora, kjer je poročno slavje. Tu je potrebno čim bolj izkoristiti vse prostorske danosti in včasih je treba iz surovega prostora s cvetjem in dodatki ustvariti romantično in slavnostno vzdušje. Seveda je pa pri vsem skupaj glavni in odločilni faktor cena. Trendi so pa kot pri poročnem šopku. Vse naj bi bilo barvno in strukturno skladno. Tu se poleg cvetja mnogokrat uporabijo še drugi materiali, kot so razno blago, tančiče, trakovi, sveče, svečniki, vaze, kristali. Odvisno od poročne zgodbe.

Kakšnih strank imate več – takšne, ki pridejo s posebnimi zahtevami ali
takšne, ki se prepustijo vašemu občutku?

Največ je takšnih strank, ki imajo določene želje, a se prepustijo mojemu občutku in ustvarjalnosti, da to čim lepše ustvarim.

Je pred vami poroka? Če se do 31. maja odločite in naročite šopek ali poročno dekoracijo pri Srečku v studiu za zeleni ambient Dafnis, vam bo z natisnjenim kuponom priznal 10 odstotni popust.

šopek_popust

Natisnite si kupon za 10 odstotni popust