ponedeljek

30

julij 2018

0

koment.

NOVICE: Tudi priprava kave doma je lahko umetnost

Avtor , Objavljeno v Novice

Moj dan se redko začne brez kave, ki je postala že pravi jutranji ritual. Pitje kave sicer zame ni nuja, temveč predvsem užitek in čas, ki si ga privoščim samo zase. Zadnje čase se ta čas sicer razpotegne v nekaj vmesnih period, a tudi srkanje že hladne kave po obrokih, ki jo podredim zaradi vloge mamice, je poseben čar. Tudi zato je verjetno moj zvesti spremljevalec že leta in leta znamka Dolce Gusto, ki me nikoli ne razočara.

Ustvarjanje okusne kave je umetnost. NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapsule in aparati so ustvarjeni tako da zagotavljajo, da vsak požirek okusnih napitkov, ki ga naredimo, odseva kakovost in stil.

7FC8492A-0F8B-450A-90FF-C284BE8B02F3

Rada se pocrkljam s skodelico kave, prav tako z njo rada pocrkljam tudi svoje goste, družino in prijatelje, ki so nad kapsulami prav tako navdušeni.

Le najboljša zrna lahko namreč postanejo del NESCAFÉ® Dolce Gusto® mojstrovine. Preden se približajo skodelici se skrbno pridelujejo, posušijo na soncu, fermentirajo in lupijo, da bi lahko ustvarili to kavno mojstrovino. Prav med praženjem se ustvarjata odlična aroma in okus kave. Zrna se pražijo pri temperaturah, ki ustrezajo prav tisti vrsti kave, ki se praži. Posebno pozornost pri znamki namenjajo tudi mletju izbranih kavnih zrn. Od močnih espressov do blagih vročih čokolad in penečih macchiatov, ta kava bo presenetila vaše okušalne brbončice in vas popeljala iz udobja vaše dnevne sobe v najljubšo kavarno.

2B7BDFFD-95A2-4393-8B77-182FBCF73E4E

To je sodobna umetnost kave.

Pred kratkim je NESCAFÉ® Dolce Gusto® predstavil nove okuse, ki vsebujejo 100% Arabica kavo, ki raste več kot 1500 metrov nad morjem, saj so tam temperature za uspevanje kave ugodnejše in konstantnejše. Zaradi tega plodovi zorijo počasneje in razvijejo več okusa.

DEBC6E3A-6128-4B16-88D9-075983F328C9

Novi so tri okusi, poimenovani po področjih iz katerih prihajajo – Kolumbia, Honduras in Peru. Gre za dva espresso napitka in en lungo. Slednjega rada pijem popoldan, včasih s pljunkom hladnega mleka, espresso Peru pa je moj jutranji prijatelj, saj gre za izjemno intenziven in močan okus.

Intenzivne kavne kapsule Dolce Gusto Peru iz 100% organske kave, gojene v osvežujočem vetru perujskega visokogorja, se ponašajo z značilnimi aromatičnimi toni lesa, sladkega trsa, popra in popkov črnega ribeza.

Kapsule Dolce Gusto Honduras gojene v provinci Corquin v Hondurasu, se ponašajo z nežnimi aromatičnimi notami medu, temne čokolade in sladu.

Intenzivne kavne kapsule Dolce Gusto Colombia iz 100% organske kave, gojene na strmih pobočjih Sierra Nevade, se ponašajo s skritimi toni praženih mandeljnev, muškatnega oreščka in ječmena.

Nekaj je zagotovo – ali imate radi kavo z mlekom, ali je vaš okus espresso, morda latte macchiato, pitje kave je pravi socialni obred, ki ga lahko polepšate s kakovostno kavo, ki se morda bohoti celo z lastnostjo ‘s poreklom’  in bo navdušila vse.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.