torek

8

november 2016

0

koment.

NOVICE: Podeljene nagrade Elle – oblikovalka leta je Tanja Zorn Grželj

Avtor , Objavljeno v Novice

Čeprav sva se že včeraj redno javljali na instagramu in poročali, kako se imamo, pa je vseeno prav, da narediva še en zapis na blogu, ki pa seveda en bo edini, saj bova v nedeljo objavili en MPU – Modni preiskovalni urad, v katerem bomo opravljali najboljše in najslabše obleke.

Revija Elle, ki jo izhaja v kar 46 tiskanih izdajah po svetu, je četrtič zapored podelila nagrade Elle Style Awards. Ob odlični večerji, kratkem programu, ki so ga zaznamovali čarovnik in skupina Manouche, so podelili nagrade v sedmih kategorijah.

Kdo je slavil in kratka predstavitev vseh nagrajencev, ki jo je pripravila revija Elle, v nadaljevanju:

elle_1

Kategorija Nagrada leta 2016: Društvo SOTO za projekt Made in Slovenija – projekt, ki je s svojim delovanjem in zasnovo pomagal širiti slovensko modo tudi izven naših meja. Društvo za sodobno oblikovanje tekstilij in oblačil (SOTO) črpa navdihe iz skrinje slovenske tekstilne tradicije in v svojih projektih uspešno prepleta sodelovanja z lokalnimi obrtniki, umetniki in manjšimi proizvajalci. V projektu Made in Slovenija, potujoči prodajni razstavi slovenskega tekstilnega in modnega oblikovanja, so snovalci pozornost usmerili na zamenjavo v označevanju izdelkov, ki na prvo mesto postavlja lokacijo proizvodnje, in ne imena oblikovalca.

elle_6

Kategorija Modni oblikovalec: Tanja Zorn Grželj – modna oblikovalka, ki s svojo nadarjenostjo od leta 1995 gradi edinstveno modno zgodbo in ustvarja prepoznavne trende. Njena znamka Tanja Zorn nosi izrazit oblikovalski DNA, v katerem posebno pozornost posveča tako materialom kot krojem, detajli pa so tisti, ki zaokrožujejo njen ustvarjalni proces.

Nominiranci v kategoriji: Alenka Globočnik Fabjan (Akultura), Nina Šušnjara (Susnyara) in Tanja Zorn Grželj (Tanja Zorn).

elle_4

Kategorija Elle ženska: Lorella Flego – voditeljica in modna novinarka, ženska, ki v vsakem trenutku naredi močan vtis in pusti pečat. S svojim delovanjem in močno osebnostjo prepričljivo osvaja domače in tuje občinstvo, s katerim je do danes stkala pristen in zaupanja vreden odnos. Lorella je velika modna poznavalka, ki je nenehno na preži za novimi izzivi ter s svojim odnosom, zakladnico znanja in izkušenj bogati širši modni prostor.

Nominiranci v kategoriji: Lorella Flego, Samira Kentrić in Alma Kochavy.

elle_5

Kategorija Elle moški: Alen Kobilica športnik, podjetnik in maneken. Zaradi bolezni, ki mu je leta 2009 vzela vid, svoje življenje dojema kot izziv in ga živi še intenzivneje. Alen je moški, ki s svojim pogledom na svet, ki ga obdaja, z močno osebnostjo in voljo, s katero gradi številne uspešne zgodbe, predstavlja sodobnega moškega, ki prepričljivo osvaja in navdihuje široko občinstvo.

Nominiranci v kategoriji: Alen Kobilica, Peter Poles in Lukas Zuschlag.

elle_4

Kategorija Medijski obraz: Inja Zalta model, igralka in medijska osebnost, ki nas osvaja z izrazito in mladostno prezenco, neizčrpno energijo in velikim ustvarjalnim potencialom. S prepričljivo igralsko nadarjenostjo in širino, suverenim nastopom pred fotografskim objektivom in kamero, je Inja v izredno kratkem času postala eden od najbolj prepoznavnih obrazov.

Nominiranci v kategoriji: Ula Furlan, Senidah in Inja Zalta.

elle_3

Kategorija Moška kolekcija: Sara Valenci modna oblikovalka. Moške kolekcije se v Sloveniji uvrščajo v enega od najhitreje razvijajočih se segmentov modnega ustvarjanja. Sara oblikuje za moške, vendar lahko njene kreacije nosijo tudi ženske, saj jih ne namenja spolu, temveč posameznikovemu značaju in njegovemu odnosu do življenja. Mlada oblikovalka uspešno kroji slovenski modni prostor ter ga bogati z unikatnim in drznim ‘critical designom’, ki na humoren način opozarja na težave v svetu.

Nominiranci v kategoriji: Sara Valenci, Sens – Zlata Zavašnik in Petja Zorec.

elle_2

Kategorija Mladi talent: Matic Veler mladi oblikovalec, ki se s svojim prodornim in opaznim delovanjem prebija v ospredje med najbolj perspektivne slovenske kreatorje. Njegov zaščitni znak so laserski rezi, v svojem oblikovalskem pristopu pa Matic drzno prepleta tradicijo s sodobno tehnologijo in pod njegovimi rokami nastajajo močno ekspresivne kreacije, ki pripovedujejo nadvse čustvene zgodbe.

Nominiranci v kategoriji: Maja Leskovšek, Matic Veler in Janja Videc.