sobota

29

februar 2020

0

koment.

NOVICE: Tradicija, prepletena z mladostnim utripom Dunaja

Avtor , Objavljeno v Novice

Plesi so v Avstrija prava tradicija, na sezono se jih zvrsti več kot 450, za katere je vsakič zelo visoko zanimanje in s tem tudi posebne priprave. Ker imam kodekse oblačenja za odmevne prireditve zelo rada, sem se tudi sama podala na resne priprave na najslajši ples v mestu, BonbonBall, ki se je odvijal v dunajski koncertni hiši in na katerem ima najvidnejšo vlogo najbolj znani avstrijski slaščičar, podjetje Manner, ki je eden največjih pokroviteljev sladkega plesa ter izbora Miss Bonbon, ki se po tradiciji odvija ob polnoči.

Popolna kombinacija tradicije in moderne zabave – Bonbon ples vsekakor slovi po najbolj razigranem in neformalnem vzdušju, kjer goste kar potegne v vrtinec zabave – nas je pod okriljem Mannerja pripeljala v to čarobno mesto, ki vedno znova očara. Tudi tokrat so me Dunajčani in vsi ostali povabljenci Bonbon plesa izredno navdušili, predvsem mladi, ki so se zelo lepo uredili, za svoj glamurozen videz vložili veliko časa in verjetno tudi denarja, spoštovali kodeks ter samo tradicijo.

Priprave so velik del najslajšega plesa na Dunaju

Za dogodek BonbonBall je namreč predpisana večerna toaleta, za ženske dolga večerna obleka, za moške frak, smoking ali črna obleka. Na dogodku je prav tako zahtevana urejenost, večerni makeup, frizura, urejeni nohti, primerna obutev (čevlji s peto, zloščeni moški čevlji) in kljub temu, da imamo ljudje različne okuse, sem z veseljem pogledovala po gospeh in dekletih z umetelno spetimi pričeskami in popolnim večernim mejkapom, za katerega skrbijo celo na samem Bonbon plesu, saj imajo poseben kotiček, kjer damam lahko popravijo pričesko ali nanesejo svež nanos ličil.

Širok nabor večernih toalet

Na plesu je bilo moč videti veliko različnih stilov večernih toalet, od bolj klasičnih, ki so primerne tudi za na rdečo preprogo, oprijetnih seksi z bleščicami in do trendovskih modnih večernih oblek. Prevladovali so pudrasti odtenki v stilu sladkih slaščic ter večni črna in rdeča, nekaj modelov oblek se je celo podvojilo, kar nam pove to, da si veliko žensk kupuje ali izposoja obleke v poročnih salonih, ki držijo tudi večerne obleke, ali pa butikih, namenjeni večernim toaletam ali toaletam za posebne priložnosti, ki so po Dunaju zelo popularni. Slovenija pa je bila močno zastopana s slovensko oblikovalko Majo Štamol Droljc in njenimi prelepimi večernimi kreacijami.

S Katjo nosiva večerni toaleti oblikovalke Maje Štamol Droljc, nakit KK Jewellery

Najslajši spomini z najslajšega plesa

Ples slaščičarske industrije je vsekakor vreden svojega sladkega imena, saj je bilo na samem dogodku podeljenih in pojedenih kar 3 tone slaščic. Kako zelo je najslajši ples priljubljen, pa ne priča le častitljiva letnica (letos je Bonbon ples praznoval 71. letnico), temveč tudi gneča več kot 4000 obiskovalcev, saj so bile vse dvorane in vsi kotički sladkega plesa nabito polne. Podjetje Manner resnično s svojimi kreacijami in prisostvovanjem na Bonbon plesu ustvarja najslajše spomine in povezuje sladkosnede in sladkosnedke vseh generacij.

Frizura je delo Tine Hudobivnik iz Subrina Professional z izdelki Moroccanoil

Foto: Bernhard Noll / Manner

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.