petek

29

september 2017

0

koment.

NOVICE: Volneno je IN

Avtor , Objavljeno v Novice

Ena najstarejših in še obstoječih slovenskih modnih znamk Rašica je včeraj praznovala 70 let.

Ob tej okrogli obletnici je bila organizirana modna revija, na kateri je znamka Rašica predstavila modne trende za jesen-zimo 2017/2018. Oblačila so predstavile znane slovenske manekenke Iryna Osypenko, Sabina Remar, Jana Koteska in Nataša Pinoza, pridružil pa se jim je tudi plesalec Miha Perat.

Kolekcija_01

V petih izhodih so bili predstavljeni bolj divji živalski vzorci, ki so letos preplavili jesensko modo, živahni rdeči in rumeni toni ter seveda večna črnina. Goste je najbolj navdušil zadnji izhod, v katerem sta bili dve obleki, najbolj je izstopala asimetrična volnena, ki jo je nosila Iryna Osypenko. Zanimivost kolekcije je tudi ta, da je plašček, ki ga je nosila Nataša Pinoza, iz istega materiala, kot je bila večna kolekcija legendarnega Zorana Garevskega. Kolekcija ima tudi pester nabor sivih tonov, ki se jih v letošnjem letu najbolje kombinira z barvnimi detajli. V zimski kolekciji pa sta tudi smučarski ženski in moški pulover, ki sta »must have« vsakega smučarskega izleta in božiča.

Direktorica podjetja Brigita Vivod se je v kratkem nagovoru zahvalila gostom za prihod in se na hitro prehodila skozi retrospektivo Rašice: »Veseli nas, da nadaljujemo tradicijo uspešne znamke in s kreativnim pristopom plujemo po težkih razmerah slovenske mode. V preteklosti smo postavljali modne trende, sodelovali z zvenečimi imeni od Nine Gazibare do Severine, ustvarili kolekciji z legendarnim oblikovalcem Zoranom Garevskim in mlado perspektivno oblikovalko Anđelo Lukanović, ki je ustvarila kolekcijo Metagrafit. Verjamemo, da bomo s tem uspešnim tempom nadaljevali.«

 

2_rašica1_rašica 3_rašica