četrtek

29

december 2016

0

koment.

NOVICE: Zlata iRobot roomba kot novoletno darilo

Avtor , Objavljeno v Novice

Malce bolj prestižno novoletno darilo, ampak takšno, ki bo zagotovo sprejeto z velikim navdušenjem 😉

iRobot predstavlja Roombo serije 900, ki se lahko pohvali s številnimi novimi lastnostmi. Nova navigacija iAdapt omogoča vidno določitev prostorov, nova 2.130 mAh litij-ionska baterija pa omogoča napravi, da se zna sama napolniti v primeru čiščenja večjih površin. Ta se nato vrne in nadaljuje v tistih prostorih, ki še niso bili počiščeni, saj ima vgrajeno tehnologijo vSlam® z vizualno lokalizacijo. Zahvaljujoč tej funkciji, lahko robotski sesalnik očisti površino do 185 m2. 

Pohvali se lahko tudi z navideznim zidom Wirtual Wall® z dvojnim delovanjem. Ta združuje dve funkciji, ki ju lahko poljubno nastavite. Razlika je tudi v gibanju, saj se za razliko od predhodnih serij, ki so čistile po diagonalnih in spiralnih vzorcih, iRobot 966 giblje kvadrat za kvadratom v ravni črti. Upravljate jo preko mobilne aplikacije, za njeno delovanje pa je potrebno brezžično medmrežje. Aplikacija omogoča seznanitev s potrebami Roombe 966, saj boste z lahkoto sledili kdaj je treba izprazniti košek ali zamenjati filter, koliko ur je delovala in podobno. Pohvali pa se lahko tudi z vgrajenim 3-stopenjskim sistemom čiščenja AeroForce.

Roombo 966 upravljate kar preko aplikacije za pametni telefon ali tablice. Ta vam omogoča, da spremljate površine čiščenja, delovanje samega robota, stanje baterije in podobno, hkrati pa lahko urejate urnike in načrtujete čiščenje.

Roomba 966 odlične premaguje pragove do višine 2 cm. Sposobna je tudi sama diagnosticirati težave in to z zvočnim signalom tudi sporočiti.