torek

15

oktober 2013

0

koment.

Oda ljubljanskemu Fashion Weeku, zaušnica nergačem

Avtor , Objavljeno v #fwlj, Novice

Nisem izgubila svoje ostrine, ampak to pišem zato, da bi pohvalila ljubljanski Fashion Week.

Letos sem imela priložnost, da sem obiskala milanski teden mode in si ogledala kreacije velikega Cavallija. Morda se sliši čudno, a ko smo mu novinarji zastavljali vprašanja in smo stali le meter stran od porjavelega, nabotoksiranega in starega gospoda, sem imela kurjo polt. Cavalli je velik, kreacije so bile veličastne, a tudi naš Fashion Week je čisto OK.

Vedno je veliko negodovanja, kaj vse so organizatorji zafrknili. Prva vrsta je samo ena, a če imaš rad modo in si prišel pogledat, kaj so pripravili oblikovalci, so dobra tudi stojišča. Jaz sem na Cavalliju stala, ni mi bilo težko, celo uživala sem, saj sem bila med izbranci, ki so dobili tako zaželeno srebrno vabilo. Ne rečem, da med včerajšnjimi gosti ni bilo človeka, ki je po krivici stal, a tako pač je. Postavitev je bila odlična, fotografi so imeli kar dve pisti, da je vsak dobil svojo fotografijo.

Fotografije so se danes razširile po spletu in na svoj račun so prišli tudi tisti, ki niso bili v dvorani. Lahko so si ogledali kreacije za pomlad-poletje 2014. Priznam, tudi meni niso bile vse kreacije všeč, a bi so bili kosi, ki bi jih imela v omari. Nobena kolekcija ne more biti popolna, tudi Cavallijeva ni, a če pogledamo z distance in se opomnimo, da smo v Sloveniji, kjer je modni trg majhen, so se oblikovalci maksimalno potrudili. Zato pozabimo na čevlje sredi piste in se osredotočimo na pozitivne kose kolekcij. Poglejmo si Ivanove igre z barvami, Majine nove torbice, Faganelov ujemajoče pare … še bi lahko naštevala.

Na sedežih so nas čakala tudi prikupna darila, verjetno niče ne pričakuje, da bo z goodybagom spremenil svoj življenjski slog.  So lepa pozornost sponzorjev, tako da se mi zdijo tviti s strani sodelavcev revije Elle, da so vrečke dobre vsaj zato, da jo daš taksistu, žaljive do sponzorjev.

In ne mislite, da jaz s prijateljicami nisem kritizirala. Sem, a tokrat sem se potrudila, da širim pozitiven glas o našem Fashion Weeku. Da ga spodbujam, da mu aplavdiram in da mu povem, da se že veselim spomladi. Vem, da je to velik zalogaj za majhno Slovenijo, a če je dovolj volje na vseh straneh, potem bo FW-ju uspelo.