nedelja

9

avgust 2015

1

koment.

Opremite stanovanje s pomočjo astrološkega znamenja

Avtor , Objavljeno v D.O.M., Horoskop

OVEN – Pomembna je funkcionalnost

Soba: Spalnica

Barva: Rdeča in bordo odtenki

1_Strelec

Ovnu je pomembno, da je oprema v prvi vrsti funkcionalna. Pogosto se odločijo za omare brez vrat, saj je tako boljši pretok energije, ki mu tako veliko pomeni. Radi imajo pohištvo, ki ima močan osebni pečat, zato ni čudno, da je v njihovih stanovanjih veliko kipov, ti pa pogosto predstavljajo glave ali živali. Ovnova skrita želja je, da bi imel športno dvorano ali svoj fitnes, da ostane v dobri formi. Bolj romantični strelci pa sanjarijo o čudovitem kaminu, saj je tudi ogenj pomemben del njihove osebnosti.

BIK – Udobnost je vodilo

Soba: Dnevna soba in spalnica

Barva: Neutralni toni in navtično modra

2_Bik

Sedežna garnitura in postelja sta najbolj pomembna pohištvena kosa za bika, za katerega so pripravljeni varčevati in tudi prav je tako, saj jim bo vedno znova zaigralo srce, ko se bodo usedli v svoj klasični kos. Ja, klasika je bikovo vodilo, saj želijo, da je kos večen. Pri barvah niso tako zbirčni, njihovo vodilo so neutralni ali zemeljski toni, veliko pa jim pomeni material, tako da usnja ne bo nikoli manjkalo ali ostalih naravnih materialov, kot je volna. Pri biku boste našli veliko sveč, ki v njegovo osebnost vnašajo mir. Biku pa ni pomembna samo notranja oprema. Najbolje bi se znašli, če bi živeli v koči, tako da jim mesto včasih predstavlja utesnjenost. Prava bikova izbira je zato bližina gozdu, športnih objektov in veliko zelenih površin.

DVOJČKA – pomembna je komunikacija

Soba: Dnevna soba

Barva: Oranžna in rumena

3_dvojček

Dvojčki so intelektualci in zgovorni, tako da je njihovo domovanje v urbani okolici, da imajo vse pri roki. Najboljša televizija, zasloni na dotik, računalniki in vse ostale elektronske igrače ter seveda visokohitrostni wi-fi, to šteje v stanovanju dvojčka. Vse ostalo je drugotnega pomena. Dvojčku je pri pohištvu pomembno, da je fleksibilno, saj zabave, ko dnevno sobo spremeni v plesišče, niso redkost. Dekoracije v stanovanju skoraj ni, saj denar raje porabijo za tehnološke igračke, si pa pogosto privoščijo table, na katere si zapisujejo različna sporočila. Dvojčkom je blizu pop izgled in močni vzorci.

RAK – pomembna je družinska idila

Soba: Dnevna soba

Barva: Modra

4_rak

Raku dom pomeni vse, saj je o njegovo zatočišče pred svetom, kjer rad gosti svoje prijatelje in uživa v družbi družine. Njegova glavna dekoracija so fotografije, na katerih so po navadi družinski člani in imajo zanj zelo globok pomen. Stanovanje je prilagojeno varnosti in miru, prav zaradi tega prevladujejo mehke in svetle barve – modra, bela, rožnata. Rak se rad zateka h knjigam, zato v stanovanju ne sme manjkati knjižna polica, ki ima v neposredni bližini mehak naslanjač. Veliko jim pomeni rustikalno pohištvo in vintage pridih, zato je njihova dekoracija pogosto izplen z bolšjega trga.

LEV – radi imajo luksuz

Soba: Omara in kotiček za televizijo

Barva: Zlata

5_lev

Lev je kralj živali, zato ni čudno, da se tako obnašajo tudi ljudje, ki so rojeni v znamenju leva. Radi se šopirijo in denar ni omejitev, ko je potrebno kupiti nov luksuzni kos, ki ga bodo vsi občudovali. Že vstop v njihovo bivališče mora nakazovati razkošje. Levi občudujejo velike arhitekte in umetnike, ki jim radi sledijo, tako da se orientirajo po njihovih mogočnih stvaritvah in jih kopirajo z žlahtnimi materiali. Radi imajo tople barve in velik kamin. Poleg razkošja pa jim je pomemben tudi red, zato veliko časa namenijo urejanju omare, v kateri velja vojaški red.

DEVICA – pomemben je red

Soba: Vrt

Barva: Bež, naravni toni

6_devica

Device so organizirane in praktične, tako da je že njihovo bivališče v bližini za njih pomembnih točk – muzeji, knjižnica in nakupovalni center. Stanovanje device je čisto in brez nepotrebne navlake. Veliko jim pomeni narava in ekološka osveščenost, zato rade posežejo po različnih eko virih in obožujejo urejen vrt z naravnim vrtnim pohištvom. Rade imajo majhno in skromno pohištvo, tako da majhna pisalna miza ne bo manjkala v njihovi bližini. Device rade skuhajo za svoje prijatelje, tako da veliko pozornosti posvetijo opremljanju kuhinje, kjer pa velja pravilo funkcionalnosti.

TEHTNICA – dekoracija ji pomeni vse

Soba: Dnevna soba

Barva: Pastelne barve

7_tehtnica

Harmonija je vodilo tehtnic. V svojem domu se rade počutijo kot v galeriji, a njihova dela ne smejo biti iz druge roke, saj se najbolje počutijo, če same odkrijejo unikat. Središče bivanja je dnevna soba, ki mora impresionirati goste, a tudi na udobje ni pozabljeno. Velika sedežna garnitura v večnih barvah, kot je bež. Pri tehtnici je velika verjetnost, da bo v stanovanju tudi kos, ki ga ne potrebujejo ali ne znajo uporabljati – recimo klavir. Veliko pozornosti namenijo svetlobi in njihove luči so zelo sofisticirane. Če imajo tehtnice v stanovanju dovolj prostora, potem pride na plan njihova narcisoidnost in si privoščijo veliko garderobno omaro za oblačila in čevlje – to pa je njihov osebni umetniški prostor.

ŠKORPIJON – vse za zasebnost

Soba: Spalnica

Barva: Močne barve in vse belo

8_škorpijon

V škorpijonovo stanovanje ne bo vstopil vsak, saj močno stražijo svojo zasebnost. Za svoje bivanje radi izberejo nenavadne kraje, a saj tudi škorpijona v naravi ne boste srečali na vsakem koraku. Stanovanje škorpijona je pogosto zaznamovano z njegovimi življenjskimi obdobji ali predmeti, ki jih je nakupil na svojih potovanjih. Rad ima živalske vzorce, tako ga kakšnemu leopardjemu printu ne uide. Radi mešajo tudi materiale od nežne sedežne garniture do ostalih kosov pohištva v kovinskem materialu.

 STRELEC – veliko mu pomenijo spomini

Soba: Dnevna soba

Barva: Barva sivke in pavje modra

9_strelec

Za voljo nomadske nrave strelci pogosto živijo v stanovanjih v najvišjih nadstropjih, da imajo lahko vse pod kontrolo. Soba z razgledom to je vse, kar potrebujejo. Radi imajo goste, a vedno pazijo, da se ne počutijo ujete, zato je njihova dnevna soba prostorna in kuhinja velika. Radi imajo tople tone ali viojlično. Verjetno bodo stoli, na katerih bodo preživeli veliko časa v usnju, saj so na trenutke malce snobi. Tudi za kakšen kos pohištva bodo odšteli veliko denarja, saj jim veliko pomeni podpis oblikovalca. Stene bodo najverjetneje okrašene z različnimi maskami, ki so umetniško delo in prav radi vam bodo povedali njeno zgodovinsko ozadje.

KOZOROG – Veliko mu pomeni tradicija

Soba: Vinska soba

Barva: siva in bež

10_kozorog

Kozorogi s ene želijo šopiriti s svojim domovanjem. Pri barvah najraje posegajo po bež in sivi, nakteri pa se zatečejo k črno-belim odtenkom. Pogosto bo v njihovih stanovanjih veliko nasprotij – modern stil se bo mešal s klasičnim. Odsotnost barv nadomestijo s svetlobo, s katero se radi poigravajo. Geometrične linije so dobro premišljene. Občudujejo kamen kot material, zato potihem sanjajo, da bi živeli nekje v gorah. In kaj je njihova razvada, za katero so pripravljeni odšteti več denarja? Vino in vinska soba, tu pa ni omejitev.

VODNAR – najbolj moden

Soba: Dnevna soba

Barva: Bela in metalik

11_vodnar

Vodnarji dajo opremljanju velik pomen in so verjetno tudi najbolj modni. Svoj smisel za humor pogosto izražajo pri dekoraciji. Radi imajo svetle tone, ki jih dopolnijo s kovinskimi materiali. Vodnarji poskrbijo tudi za svojo mirno sobico, kjer je veliko sveč, velika sedežna garnitura in dober hi-fi sistem.

RIBI – z eno besedo: preprosto

Soba: Kopalnica

Barva: Vsi odtenki modre

12_ribi

Ribe imajo rade prisotnost ljudi, zato bodo svoj dom iskale v okolici ljudi. Stanovanje bo odražalo njihovo osebnost, manjkalo pa ne bo modrih odtenkov. Za opremljanje bodo največ časa in denarja namenile kopalnici, ki bo videti še najbolj luksuzna. Kad bo najverjetneje proizvajala mehurčke in bo imela masažne šobe. V stanovanju ne bo manjkal akvarij, ki bo imel posebno in dobro vidno mesto.

1 komentar