petek

29

januar 2016

0

koment.

OTROŠKA PRAZNOVANJA

Avtor , Objavljeno v Otroški peskovnik

Oba otroka praznujeta na začetku leta in zato se pri nas takoj po novem letu začnejo aktivne priprave na rojstnodnevna praznovanja. Včasih sem intenzivno pregledovala ponudbo praznovanj na trgu in iskala najbolj ustrezno. Morala je biti dovolj blizu doma, cenovno ugodna, zanimiva in edinstvena. V nekem trenutku sem dobila občutek, da so vsa praznovanja ista, preveč instant. Pripelješ, plačaš in odpelješ. Želela sem biti del praznovanja in otroka sta želela praznovati doma.

Naše priprave začnemo tako, da skupaj izberemo temo praznovanja. Iskanje zaklada, sankanje, pohod v pravljično deželo, vesoljski kviz, karaoke in disko večer ali slaščičarski dvoboj… Oblikujemo tematska vabila, pripravimo rekvizite, obvezno spečemo  Nutellino torto, v pečico vržemo pohančke in pomfri. Občasno poskušam zamenjat torto ali jedilnik, a se otroci ne dajo. Preverjeno je preverjeno in nekajkrat na leto obvezno!

Foto

Ta mesec je Taja upihnila osem svečk. Že pol leta hodi po stanovanju s slušalkami in posluša glasbo. Izbira teme za praznovanje tako ni bila težka. Odločila se je za karaoke in disko večer. Vseeno je bilo tokratno praznovanje še bolj posebno. Obiskala nas je mlada pevka Ula Ložar, ki jo punce naravnost obožujejo. Odpela nam je nekaj čudovitih pesmi, razdelila avtograme, naredila obvezne selfije.

#Neprecenljivo!

»Mami, to je bilo najboljše praznovanje! Hvala.«

»Z veseljem. Najboljše do sedaj… do naslednjega.«

Kje in kako vaši otroci najrajši praznujejo svoj rojstni dan?