petek

11

maj 2018

2

koment.

OTROŠKI PESKOVNIK: Ideje, kako mu povedati veselo novico ( + moja zgodba)

Avtor , Objavljeno v Otroški peskovnik

Nekateri boste skupaj s partnerjem čakali na to, ali se na testni paličici pokaže plusek, jaz pa sem to storila sama. Zakaj in kako sem sporočila možu veselo novico ter nekaj luštnih idej pa v nadaljevanju.

Ta trenutek sem si vizualizirala že nekaj časa. Ko zagledaš plus na palčki in si seveda presrečen od veselja, vznemirjenja in radosti. A nobena vizualizacija se niti primerjati ne more z dejanskim trenutkom, ko se to zgodi. Jaz sem se odločila, da naredim test sama.

Potem, ko je bilo za nama nekaj testnih paličic z minusom, sem bila že malce neučakana, obupana, začneš se spraševati, ali se bo to zate sploh kdaj zgodilo. Je morda kaj narobe z mano, z nama? Kup vprašanj ti roji po glavi in kljub temu, da sva si oba želela otroka, jaz po nekaj neuspelih poizkusih nisem bila tako mirna kot moj mož. In vsi ti takrat govorijo ‘samo sprosti se, pa se bo zgodilo’. Seveda, nič lažjega, ampak moja glava je delala sto na uro in tega ni bilo kar tako preprosto odmisliti.

Ker nisem želela, da greva skupaj še čez en minus, sem se torej tistega pomladnega dne odločila, da kupim test sama in ga sama tudi naredim. Dopoldan sem delala, nato pa na poti domov zavila v drogerijo. Zdaj, ko pogledam za nazaj, sem bila kar prepričana, da se je pa tokrat za naju zgodilo, takrat pa verjetno nisem bila tako suverena v svojih razmišljanjih. Komaj sem čakala, da pridem domov in v miru naredim test. Spomnim se, da sem bila super živčna, na palčko nisem želela pogledovati, a hkrati nisem mogla odlepiti oči od nje. In potem se je kmalu pokazal tisti tako želeni plus, ki me je spravil v delirij. Smeh, jok, tresla sem se kot šiba na vodi, mislim celo, da sem se šla zahvaljevati nekomu tam zgoraj. To je bil trenutek, ki sem ga morala predihati sama, se zjokati, nasmejati od sreče, mislim, da se je iz mojih ramen skotalila vsa teža pričakovanja, upanja, želenja …

Ko sem se pomirila, sem seveda začela razmišljati, kako mu bom povedala. Povedati sem mu želela zdaj. Takoj. A vseeno sem želela, da bi bil trenutek nekaj posebnega, ker obožujem presenečenja in kljub temu, da sva delala na otročku, sva bila ravno v takšnem obdobju, ko sva si rekla, da si vzameva malce pavze in preprosto uživava ter se sprostiva. Zato bi rekla, da ni pričakoval.

27067142_1657947517581530_7736374925877931273_n

Moj popoln scenarij bi bil, da bi prej kupila krožnik ali skodelico Ustvarjalnice Rebeke Perko. Super ideja za naznanitev čudovite novice, ko mu na krožniku postrežeš kos torte in ko jo poje, se razkrije napis ‘Postal boš očka’. Krasna ideja je tudi, da mu postrežeš jutranjo kavo v novi skodelici 😉

26841141_1653023401407275_1525561742877314740_o

To je bil prvoten načrt nekaj mesecev nazaj, a skodelice ali krožnička nisem želela kupiti vnaprej, ker bi me spravljala v slabo voljo, prav tako pa nisem želela čakati nekaj dni na moje naročilo.

Zato sem uporabila moj zvesti lightbox, ki ga uporabljam za raznorazne napise, fotkanja za Instagram in podobno. Vanj sem postavila črke ‘HELLO BABY’ in ga postavila na sredino jedilne mize. Takrat še nisva vedela, da bova dobila kar dva dojenčka, a ko sem zdaj izbrskala fotografije, sem pod napis dala dva srčka. Brez posebnega razloga, verjetno zato, ker sta v kompletu in ker imam dejansko rada dvojino oziroma soda števila 😉 IMG_9153

Naredila sem kosilo (ne spomnim se, kaj sva jedla) in ga poklicala, naj pride gor. Ta trenutek želim ohraniti čisto za naju, samo to vam povem, da je presenečenje uspelo, ker je navajen na moj lightbox, da vedno izpisuje neke dogodke, ali pozdravlja pomlad, ali pa kaj drugega, najprej ni niti dobro dojel, kaj je na njem izpisano. Potem pa je pogledal še enkrat, takrat pa sem ob njem že bila jaz s testirno palčko za hrbtom 😉

Še nekaj idej, ki se mi zdijo super luštne:

1. Kupi mu darilo

Če je tvoj partner strastni navijač kakšnega portnega moštva, kupi dres v mini verziji in mu na tak ljubek način sporoči veselo novico.

2. Flaška parti

Če te prosi za kozarec vode ali soka, mu postrezi v flaški 😉 nadaljevanje prepuščam tvojemu trenutnemu navdihu.

3. Kupi sebi darilo

Naj bo to majčka, ki izpisuje besedo nosečka v slovenščini ali angleščini, pa da vidimo, koliko časa bo potrebnega, da jo opazi 😉

4. Sladko presenečenje

Kateokoli slaščico lahko okrasiš z napisom ‘baby’, naj bo to muffin, ali pa morda celo personalizirana bonboniera ali čokolada.

5. Sestavljanka

Tudi eden od kjut načinov, kako mu sporočiš veselo novico, da skupaj sestavita puzzle, kjer se izpiše vesela novica.

6. Naloga za hišnega ljubljenčka

Če imata doma mucka ali psa, ga lahko okrasiš z metuljčkom, na katerem se izpisuje vesela novica, ali pa daš kužko mini čeveljčke, da jih malce vlači po ustih – tu je treba biti hiter, da jih ne raztrga predno tvoj partner opazi.

7. Naj mu sporoči vajin prvorojenec

Če že imata otroka, je lahko to naloga za bodočega velikega brata ali sestrico. Vesela novica se lahko izpiše tudi na njegovi/njeni majici.

To je nekaj idej, ki so se mi zdele super luštne. Imaš tudi ti kakšno tako zgodbo zame? 😉

 

2 komentarja

  1. Daša Nikolič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.