torek

24

maj 2016

0

koment.

OTROŠKI PESKOVNIK: Otvoritev trgovine LEGO® Store

Avtor , Objavljeno v Otroški peskovnik

V soboto, 21. 5. 2016, so v ljubljanskem City parku odprli prvo trgovino LEGO® Store v Sloveniji. Mali in veliki ljubitelji kock LEGO, smo nestrpno pričakovali odprtje trgovine. Vanjo nas je pospremil vrhunski smučarski skakalec Robert Kranjec. Slovenskim kupcem so se tako odprla vrata v več kot 174 kvadratnih metrov velik LEGO-svet. Ponudba v trgovini obsega širok nabor izdelkov LEGO, od LEGO® Star Wars™ (legendarne Vojne zvezd Georgea Lucasa) do ekskluzivnih linij LEGO® Ideas in LEGO® Creator Expert. Zveste sestavljavce navdušuje novica, da imajo v njej tudi zid Pick-A-Brick LEGO, kjer je kocke mogoče kupiti na kilograme, in pult Build-A-Mini, ki ponuja na tisoče različnih kombinacij za ustvarjanje lastnih edinstvenih figuric LEGO.

Prenos s telefona_23-5-2016 2239 Prenos s telefona_23-5-2016 2236

Prvič smo LEGO® Store obiskali v Zagrebu. Tima smo peljali po »sedaj pa zares zadnji« komplet kock. V bistvu smo ga peljali po kocke na kilogram, vendar smo na koncu odšli s kompletom LEGO® Architecture. Ne bom govorila o tem, koliko časa smo bili v trgovini in izbirali, lahko samo povem, da smo bili že vsi razen njega zelo naveličani. »Hitro nekaj izberi in gremo!« On pa taktično: »A lahko tole?« »Karkoli, sam pejmo že.« Otroci imajo prefinjen okus, da znajo izbrati največjo in najdražjo stvar. Ampak, ko enkrat rečeš karkoli, ni več poti nazaj. Plačaš in se tolažiš, da se bo res dolgo igral in da se bodo čez desetletja s tem igrali tudi njegovi otroci. Poleg tega je bila to ZADNJA škatla…do naslednje.

Prenos s telefona_23-5-2016 2226Prenos s telefona_23-5-2016 2240

Kolekcija LEGO® Star Wars™ je tako kul, da se ji človek res ne more upreti. Človek in ne otrok pravim zato, ker sem na otvoritvi nove trgovine ob nakupu kompleta Ewok™ Village doživela več odraslega kot otroškega navdušenja. Tim se otvoritve ni mogel udeležiti, ker je imel športne obveznosti. S Tajo sva s pomočjo prijaznih, ustrežljivih in strokovnih prodajalcev našli pravi komplet.

Prenos s telefona_23-5-2016 2223Prenos s telefona_23-5-2016 2229

Sedaj, ko imamo tako hudo založeno trgovino na dosegu roke, težko rečem, da je bil zadnji. Se pa tolažim, da izdelki LEGO® sledijo otrokovemu razvoju od najzgodnejših let do mladostništva in da pravi ljubitelji igrače LEGO® obdržijo vse do konca življenja. Tematske igre ponujajo otrokom svobodno in ustvarjalno doživljanje znanega domišljijskega sveta in igranje različnih vlog. To je pomembno za razvoj otrokove osebnosti oziroma usvajanje osnov življenja v družbi in lepega vedenja. Pa da vidimo, če res.