petek

6

april 2018

2

koment.

OTROŠKI PESKOVNIK: Zarečenega kruha se največ pojé

Avtor , Objavljeno v Otroški peskovnik

Še kot sveža mamica, sem ugotovila, da sem že pojedla rezino ali dve zarečenega kruha. Morda sem si celo privoščila celo štruco kruha. Vsak si po svoje predstavlja materinstvo in niti slučajno si nisem predstavljala, da bom najbolj skulirana mama na svetu, sploh ne, ampak vseeno so me nekatere točke presenetile. Točke, za katere sem včasih menila ‘Oh, jaz pa tega ne bom niti slučajno tako počela!’. Te zanima, katere so se v dobrih 7 mesecih uvrstile na moj seznam ‘Zarečenega kruha se največ pojé’?

1. Preveč igrač

Ko sem pred časom videla otroka v sobi, prepolni igrač, njemu je bilo pa dolgčas, sem si zabičala, da pri nakupovanju igrač ne bom pretiravala. Kljub temu, da sta punčki še majhni in v resnici ni ogromno igrač, ki bi bile trenutno za njiju primerne, smo jih zbrali že za en koš.

Popravek, jih je zbrala mama 🙂

Na začetku sem bila glede tega precej skulirana, imeli sta vsaka svojo ninico (in še deset drugih, mimogrede, ampak samo 6 od tega sem jih kupila jaz, ostalo so bila darila;), potem pa se je pri nekje 2. mesecu korigirane starosti začelo besno iskanje za igračkami. Najprej sem ‘porabila’ tiste, ki sta ju dobili in ko sem nekako videla, da jih radi spremljata, se potem tudi večkrat z njimi zaigrata, se mi je rahlo snelo.

Ne zato, ker morata imeti vse igrače, ampak ker seveda ogledalce morata imeti. Vsaka svoje, se razume. Žogico, ki jo super enostavno držita, tudi. Kaj pa še ene 5 dodatnih ropotuljic? Nujno! Z veseljem ju gledam, kako se že zaigrata, ali bolje zamotita s temi igračkami, zato glede te točke nimam tako velikih težav. Vsaka igračka ju vzpodbuja in njune čute na različne načine in tega mi ne sme biti žal, ali nerodno. To, da že zdaj gledam hiške za punčke, pa kuhinjce, to bi me pa moralo skrbeti 🙂 ampak če bosta meni podobni, potem se bosta s temi igračami dejansko igrali in ne le zdolgočaseno gledali po sobi. Bomo videli 🙂

2. Preveč spakiram

Okej, ampak katera ‘nova’ mamica pa ne? 🙂 Pa še dve imam, hehehe, tako da mi je pol odpuščenega. Roko na srce, smo šele minuli teden doživeli svoj prvi pravi izlet in seveda sem spakirala ogromno ‘kaj pa če-jev’ in ‘za vsak slučajev’, kar se je na koncu izkazalo za kar pametno potezo.

Nekako sem si to v teoriji predstavljala drugače, praksa pa zahteva, da si pripravljen tudi za vesoljni potop, še posebno zdaj, na začetku. In res si ne bi rada kdaj očitala, da sem punci nahladila, ker nisem imela rezervnega bodija in podobno, ampak še enkrat, predstavljala sem si vse to malce drugače, ne pa da bom kot mula opremljena šla na nekajurni izlet. Kaj bo šele, ko se bomo odpravili na počitnice???

3. Kompliciranje

Še ena točka, ki pač dokazuje, da nisem ‘kul’ mama. Vse preveč je vprašanj, a ju zebe, a jima je vroče, a je to ok, a je tisto ok in vse, kar ‘ne maram’ pri svoji mami (pa jo obožujem!), to, da preveč komplicira, da je paničar, postajam pač jaz. Tukaj ne najdem nobenega pravega opravičila, samo – jebi ga!

 

Želela sem najti še kakšno točko, pa se zdaj nobene ne spomnim. Morda mi lahko ti še kakšen svoj košček zarečenega zaupaš? 😉

2 komentarja

  1. Nina Bevc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.