petek

16

december 2016

0

koment.

OTROŠKI PESKOVNIK: Kreativna mamica v lovu za kakovostnimi otroškimi modnimi kosi

Avtor , Objavljeno v Otroški peskovnik

Bojana Ksela Rose je znano televizijsko ime, nekdanja novinarka, ki je iz strasti do mode in vsega lepega našla novo karierno pot. Kreativna duša in mamica enoletnega Dana se je zaradi osiromašene ponudbe na slovenskem trgu, podala v iskanje za trendovskimi, kakovostnimi in predvsem drugačnimi kosi otroških oblačil in dodatkov. Na svojem Instagramu s svojimi delilci deli modne najdbe, za katere pravi, da morajo biti kakovostne in uporabne, hkrati pa seveda lepe in modne.

fullsizerender fullsizerender_5

Ko si postala mamica, si verjetno našla še eno strast, to je moda za otroke. Kaj ti je pomembno pri oblačilih, ki jih nosi Dan?

V prvi vrsti mi je pomembno, da je oblačilo kakovostno in uporabno, hkrati pa seveda, da je lepo in modno. Moda me je zanimala od nekdaj, to je moja strast, za to živim. Spomnim se, kako mi je mama, kot majhni deklici šivala obleke in majhne kopije za moje punčke (smeh). Od nekdaj sem za prijateljice prvi naslov, kje kaj kupit in ne more biti drugače, da je ‘kul’ oblečen tudi Dan. Če sta ‘kul’ mami in oči, mora biti ‘kul’ tudi otrok. 

fullsizerender_8 fullsizerender_7

Otroci so naše kopije. Tako kot se od malega učijo govora, hoje, spoznavajo svet, pridobivajo, ali ne, tudi občutek za estetiko. Če staršem ni mar kaj oblečejo, se bodo kasneje tako oblačili tudi otroci. Če jim ni mar, kakšni stoli stojijo v jedilnici, bo najverjetneje, s toliko zanimanja, stanovanje opremljal tudi otrok.

Kako pa gledaš na ponudbo v Sloveniji? So mamice moderne, ali glede bolj modne ponudbe v Sloveniji niso tako zahtevne?

Dejstvo je, da je v primerjavi z Evropo, s svetom, ponudba v Sloveniji slaba. Mamice imajo na voljo 10 znamk in tu se zgodba konča, hkrati pa opažam, da še nismo izstopili iz okvirjev, ko je bila roza barva rezervirana za deklice in modra za dečke.

Ko se sprehajam po Ljubljani redko opazim, da je nekdo oblečen tako, da bi najraje stekla za njim in ga vprašala kje je to kupil. Če pa ga že pocukam za rokav, pa največkrat naletim na: Excuse me … Pri nas ni modne kulture, in posledično ne okusa, ni zanimanja za modo in je prepričanje, da je predrago. In prav zato obstajamo ambasadorji, ki želimo te smernice v našem prostoru spremeniti. O tem, kako naj bo otrok oblečen, do tega, kako naj ima opremljeno sobico. Na mojem instagram profilu se v nekaj minutah najdejo ne samo uporabne, modne, pač pa tudi cenovno povsem dostopne stvari.

fullsizerender_2 fullsizerender_1

Kje misliš, da se zatakne? Ni ponudbe, ali ni pravega povpraševanja, kar je verjetno podobno vprašanje, kaj je bila prej – kura ali jajce? 😉

Zagotovo je ponudba pogojena s povpraševanjem. Če bi bila kupna moč v Sloveniji večja, bi v Ljubljani svoj prostor nedvomno našla še kakšna cool trgovina z otroškimi oblačili, vendar to ni primarna težava. Opažam, da so slovenske mamice zadovoljne s ponujenim v trgovskih centrih in od tu naprej ne raziskujejo. Prehitro so zadovoljne s povprečjem in ne želijo izstopati. Obleči dojenčku črno bundo, se zdi še vedno neprimerno. Veliko bolj kot otroku obleči žabe z medvedki, majico z zajčki, hkrati pa mu obuti še copatke z avtomobilčki.
Nad kakšno modo se navdušuješ? Izbiraš pa tudi kakovostne materiale, tako pri oblačih kot tudi čeveljčkih, copatkih … kaj je tvoje merilo za dobro oblačilo?

Prvo merilo zame je kakovost, Skandinavci pa so k temu zapakirli še dizajn in me popolnoma kupili. To so oblačila, ki dobesedno počakajo drugega otroka. Ne glede na to kolikokrat jih opereš, še vedno izgledajo kot nova. Mini Rodini, Elafela, Kids we love, Huxbaby (sicer Avstralska) Tiny Cottons, Cribstar, Orgnic zoo, je samo nekaj iz najinega seznama najljubših. Navdušujejo me njihovi igrivi potiski, vzorci, kolekcije pa so vselej tematske.

Tinny Cottons je na primer to jesen več kot navdušil z motivom happy face in modni blogerji nestrpno pričakujemo, s čim bodo presenetili spomladi. Všeč mi je, da je otrok oblečen kot pomanjšan odrasli s pridihom igrivosti. Je pa, če se vrnem na zajčke, medvedke in avtomobilčke, tudi pri igrivosti pravilo, manj je več. Smeh.

Zelo rada tudi brskaš po spletu in iščeš za zanimivimi kosi, odkrila pa si tudi nekaj zanimivih sodelovanj po Sloveniji. Nam poveš kaj več o tem?

fullsizerender_6

Če odmislim slabo ponudbo otroških oblačil na slovenskem tržišču, sem nad dodatki, igračami, posteljnino in ostalim dekorjem več kot navdušena! V Sloveniji imajo sedež podjetja, ki sem jim v prepričanju, da so iz Skandinavije, pisala maile v angleškem jeziku. Smeh.

Eno takih podjetij je Little Lambo, ki izdeluje otroške usnjene mokasine. Ne samo dizajnersko najbolj izpiljene čeveljčke, pač pa izdelane iz najkvalitetnejšega usnja, ki so zelo koristni za razvoj otroškega stopala, saj so mehki in posnemajo boso nogo. Izdeluje jih 22-letna Alja Žabčič, ki se je, namesto da pri 18-ih odšla na morje z vrstniki, zaprla v delavnico svojih staršev in 6 mesecev razvijala mokasin, dokler ga ni izpopolnila do zadnjega detajla. In rezultat? Izdelek je opazil in objavil celo angleški Vogue!

Potem je tu podjetje Ooh Noo iz Trzina. Oblikovalka Nina Mihovec, me je s svojo zgodbo navdušila že na prvem sestanku. Njihove izdelke promovirajo vsi svetovno znani baby blogerji. Imajo 50 tisoč sledilcev in so v blogerskem žargonu med top 10 proizvajalci igrač in posteljnine na svetu.

Seveda ne smem pozabiti na Owliebowlie, podjetje ki izdeluje prisrčne pentljice za lase in metuljčke za fantke. Odlična ideja za božično ali novoletno darilo.

Skratka res sem ponosna, da so vsi našteti pod mojim okriljem in da sem lahko njihov ambasador.

Bo poleg instagram profila, kmalu mogoče brati tudi Mrs. B. Rose blog? 😉

Razmišljam o tem, vendar imam trenutno preveč dela z urejanjem treh profilov na socialnih omrežjih, s poslovnimi sestanki, kreiranjem, fotografiranjem, prenavljanjem Danove sobe, ob tem da sem še žena, mama, ki pospravlja, nabavlja, skrbi za otroka, se z njim igra in kuha polnjene paprike (smeh)

Kako se sicer Dan počuti na fotografiranjih? Ga motiviraš skozi igro?

Seveda poskrbim, da je zanj vse del igre. Ko ga oblečem in pripravim imam natanko tri minute časa, oziroma v njegovem jeziku, dokler ne poje 5 smokijev. Ko zmanjka smokijev, zmanjka pozornost in smo za tisti dan zaključili. Smeh.