nedelja

18

september 2016

0

koment.

(PO)POTOVANJE: Big Berry – Tam, kjer boste slišali svoje misli

Avtor , Objavljeno v (po)POTOVANJE

Zgornji tok reke Kolpe poznam do obisti, saj tam domuje moja babica, zato je vasica Bosljiva Loka moj drugi dom. Mislila sem, da če poznaš zgornji del, da je takšen tudi spodnji tok reke Kolpe in mislila sem, da je v spodnjem delu Kolpe veliko kampov in malo miru.

Motila sem se.

fullsizerender-7

Ob sončnem zahodu s Kolpe

Če v zgornjem toku slišimo žuborenje reke, ki se s hitrostjo sooča z brzicami, je v spodnjem toku reka bolj lena in si ob počasnem premikanju prepeva Marsovo pesem Lazy Song. Prav zaradi njenega počasnega toka tudi njeno igrivo žuborenje poneha, zato je možno slišati svoje misli.

Štirinajst dni nazaj sem se odpravila v resort Big Berry, da spočijem svoj možgan. V resortu zase pravijo, da niso glamping, saj ne bivaš v luksuznih šotorih, zato so našli vmesno varianto in se poimenovali kot landscape luxury resort. Na 600 metrih kolpske obale se razprostira le sedem hiši, ki nudijo mir, zasebnost in užitek.

img_3918

600 metrov obale ponuja veliko zasebnosti

Enodnevno bivanje je bilo pravo veselje, saj so v kampu, čeprav uradno sploh še niso odprti in bodo svoja vrata za goste odprli s prvim aprilom 2017, mislili na vse. V Big Berryju ni nedokončanih površin in ni odgovora, joj, tega pa še nimamo. Njihova letošnja generalka je prava in vse so razmislili do podtankosti.

img_3903

Pozdrav z domačimi dobrotami

Ob prihodu te na verandi čaka košara domačih dobrot – domača pogača, naravni eko jabolčni sok, konopljin liker … Vse dobrote so plod okoliških pridelovalcev, s katerimi so se v Big Berryju pametno povezali, da širijo glas o lokalnih pridelovalcih. Pod črno prevleko že brbotajo mehurčki iz masažnega bazena in Ana, ki predstavi hiško, pove, da se voda že ogreva. Pogled z verande proti reki pa je naravnost veličasten. Nekaj metrov lepo pokošene trave, nikjer nikogar in le vstop v reko. Jutranji pogled, ko se nad Kolpo še vije meglica in s trave se počasi pobira jutranja rosa, pa je enostavno dih jemajoč in pomirjajoč.

fullsizerender-6

čin, čin

Kaj pa hrana?

Ker so mobilne hišice zasnovane kot apartmaji, v Berryju nimajo hrane, a so se povezali z lokalnimi gostilnami, kamor se lahko odpraviš na kosilo. Midva sva se odločila in se odpeljala do Črnomlja, kjer sva si v gostilni Müller privoščila pozno popoldansko kosilo – na mojem krožniku se je znašel puran, dragi pa se je odločil za postrv. Če se vam ne ljubi odpeljati iz resorta, kar je popolnoma razumljivo, si lahko naročite hrano do hiške, ja, tudi na to so pomislili.

Zajtrk pa je zopet svojevrstno doživetje, saj ti ga oskrbniki kot zobna miška na skrivaj pustijo na verandi. V košari se skriva kup domačih dobrot.

img_4394

Zajtrk

Raje, kot poslušanje misli, utrujate svoje mišice?

Obkolpski kraji so odlična izbira za aktiven dopust. Lahko se odločite za rafting po Kolpi, ki je v poletnih mesecih manj adrenalinski, verjetno pa bolj naporen, saj je večkrat potrebno namočiti veslo v vodo, saj je tok res počasen. Če niste za adrenalinske avanture in bi se le malo zapeljali po vodi, si kanu lahko izposodite v Berryju ter se odpeljete do manjšega slapu ob nekdanji žagi. Možno je igranje odbojke na mivki, tek po neokrnjeni naravi in seveda najin najljubši – kolesarjenje. Kot vedno, sva imela kolesi s seboj, a se na oddih lahko odpravite tudi brez, saj si jih v Berryju lahko izposodite.

img_4237

Ko obkljukaš vse dejavnosti …

… potem je na vrsti sprostitev. Na to so v Berryju, ko so ga snovali, pogosto mislili, saj imate več možnosti za počitek. Lahko se udobno namestite v počivalnike in zrete v tok Kolpe ali pa se odpravite do konca resorta, kjer so na vrsti počivalne hišice z udobnimi blazinami. Hišice so zasnovane tudi kot prenočišče pod zvezdnatim nebom, saj lahko toplo poletno romantično noč preživite tudi tam. Vsaka hišica pa ima tudi lastni masažni bazen, kjer sva si privoščila nočno namakanje s kozarcem penine.

fullsizerender-8

Hišice se kopajo v sončnem zahodu

img_4173

Ključ do mirnega konca tedna

img_4487

Hišica ima ogromno okno in s tem veliko svetlobe v dnevnem prostoru

img_4398

Postrvi domačega kuharja

img_4225

Big Berry s Kolpe

img_3930

Piknik prostor – ognjišče je zasnovano kot velik rdeč “berry”

img_4119

Počivalniki, ki so primerni tudi za spanje

img_3913

Hišica za štiri osebe