petek

2

december 2016

0

koment.

POROKA BO: 10 stvari, ki jih mora vedeti vsaka nevesta

Avtor , Objavljeno v Poroka BO!

Edini trend, ki bo večno trajal v poročnem ličenju, trend “bodite najboljša različica sebe”. Kot, da bi za seboj imelnajmanj deset ur spanca. Delovati morate naravno, urejeno, vendar ne pretirano. V ospredju naj bo še vedno vaša poročna obleka. Poudarite svoje najboljše poteze obraza, izpostavite kar vam je na lastnem telesu všeč, izgledati morate tako kot vas vidijo svojci in prijatelji vsak dan – najboljša različica sebe. 

t-k-49

1. Nanos podlage s čim manj olji

V večini se poroke dogajajo v toplejših mesecih, zato neveste izogibajte se nanašanju podlag in pudrov, ki vsebujejo olja. Ob morebitnem potenju tvegate, da se bodo ličila na vašem obrazu razmazala in vaš videz popolne neveste je lahko uničen. (na primer: Bell Hypoallergenic tekoči puder z mat učinkom št.02)

2. Uporabite primer 

Svoj obraz temeljito očistite in poskrbite za primerno vlažnost kože preden začnete nanašati make up. Ob nanosu primerja boste enostavneje nanašale ličila, ki bodo tudi dalj časa ostala na svojem mestu. (na primer: BELL Hypoallergenic BAZA za ličenje MAT&GLADILNI učinek)

3. Obvezna uporaba gobice 

Tekočo podlago za enakomeren in naraven videz obvezno »vtapkajte« na obraz z gobico za nanašanje make upa. Tekočih podlag nikoli ne nanašajte s prsti, saj tako ne morete zagotoviti enakomernega nanosa in na obrazu lahko ostane kakšen prstni odtis. Tega pa nočemo, kaj ne? (na primer: Bell Hypoallergenic gobica za nanos pudra)

4. Senčenje in osvetljevanje 

Ne pozabite, da za fotoaparat morate svoje oblike obraza bolj poudariti. Nekateri deli na obrazu so primerni za senčenje nekateri za osvetljevanje. Po navadi zasenčite dele ki jih ne želite izpostavljati, torej temnejši bronzer nanesete na spodnji del brade, pod lično kost in na vrh čela (tik pod lasišče). Z osvetljevalcem osvetlite dele, ki jih želite izpostaviti- lična kost, sredina nosne kosti, srčika nad ustnicami. (na primer: Bell Hypoallergenic porjavitveni puder št.01Bell Hypoallergenic osvetlitveni puder za OBRAZ&TELO)

t-k-46

5. Poudarite obrvi 

Trend pri letošnjih nevestah so lepo oblikovane in poudarjene obrvi. Za začetek s svinčnikom za oblikovanje obrvi narišete pravo obliko, nato s krtačko obarvano z odtenkom vaših dlačic, obrvi počešemo. (na primer: Bell Hypoallergenic vosek v stiku za OBLIKOVANJE OBRVI št.01)

6. Zadimljene oči 

Rob veke poudarite s črnim črtalo. Najtemnejši odtenek senčke nanesite na zunanji rob oči in se notranjemu približujte z vedno svetlejšimi odtenki. S tem načinom vaše oči izgledajo bolj odprte in večje. (na primer: Bell Hypoallergenic senčilo za veke TRIPLE št.10)

t-k-293

7. Privihajte in močno poudarite trepalnice 

Kodralnik trepalnic segrejte in trepalnice močno privihajte. Na lepo ukrivljene trepalnice nato dodate še tri nanose vodoodporne črne maskare. Waw učinek bo dosežen. (na primer: Bell Hypoallergenic vodoodporna maskara)

8. Poljubljanje

Vsaka nevesta se na svoji poroki nenehno poljublja, zato njene ustnice potrebujejo posebno nego. Na ustnice nanesite balzam, da jih zmehčate in navlažite. Nato jih obrobite s črtalom, odtenek naj bo malenkost temnejši, kot bo vaše rdečilo ali gloss. Črtalo podaljša obstojnost celotnega izgleda ustnic. (na primer: Bell Hypoallergenic črtalo za ustnice št.01Bell Hypoallergenic rdečilo za ustnice št.01)

t-k-294

9. Utrjevanje 

Poroka traja cel dan, veliko je objemanja, poljubljanja in mešanica najrazličnejših čustev. To je za make up zahtevna naloga ;). Da bodo ličila obstala na svojem mestu čim dalj časa jih prekrijte s prosojnim mat fiksirnim pudrom. Zmanjšal bo vidnost rahlih gubic in nepravilnosti. (na primer: Bell Hypoallergenic matirajoči fiksirni puder)

10. Ne pozabite na nujne pripomočke za korekturo 

Za hitre popravke morate ob sebi nujno imeti robčke za vpijanje potu, rdečilo in fiksirni puder.

Foto: Matjaž Očko