petek

8

junij 2018

0

koment.

POROKA BO: Trendi poročnega cvetja

Avtor , Objavljeno v Poroka BO!

Sezona porok je v polnem razcvetu. In poleg nevestine obleke v njenih rokah kot prvi poročni detajl opazimo tudi poročni šopek, zato sem sem pogovarjala s cvetličarji iz Cvetličarne Gardenia o trenutnih trendih pri poročnem cvetju, kraljevi poroki, priljubljenih cvetličnih ‘stenah’ in izbiri slovenske neveste. Si upa biti drugačna?

  • Kakšni so trenutno trendi pri poročnih šopkih? Je kakšno cvetje, ki je se posebno v trendu?

Pri poročnih šopkih se cvetje spreminja predvsem glede na trende in sezono. Tako kot lansko leto, so tudi letos v trendu šopki v katere so vključene potonike, evkaliptus in različne travniške oblike cvetja, med katere štejemo Delphinium, Lizianthus botanic, Scabioso in predvsem veliko različnih oblik evkaliptusa, ki šopkom doda polnost ter rahlo, bolj prosto obliko. Cvetje, ki je letošnjo poletno sezono v trendu poročnim šopkom in dekoracijam daje polnost, bujnost in naravni izgled.

porocni-sopek_10

  • Kaj pa poročna okrasitev? Tujina je zelo močna v tem, kako je s slovensko nevesto in ženinom?

Poročna okrasitev v Sloveniji vsekakor sledi tujini ter svetovnim in evropskim trendom, smernicam. Vse pogostejše so tudi želje po velikih bogatih poročnih okrasitvah. Nevesta je v slovenskih porokah v središču pozornosti, na kar nakazuje bujnost njenega poročnega šopka. Tako kot v tujini se tudi v Sloveniji vse pogosteje pojavljajo družice, katerih zapestja krasijo zapestnice iz cvetja ali mali šopki, ki se z izborom in barvami cvetja ujemajo s poročnim šopkom neveste. S tem posledično, a vseeno počasi, iz mode odhajajo naprsni šopki prič in svatov.

porocni sopek gardenia sejem supernova3

  • Je res, da se ponavadi naredita 2 šopka – en za metanje in drug, ki ‘ostane’ nevesti, ali gre to le za posebne želje?

Pri izdelavi dveh nevestinih šopkov gre predvsem za posebne želje. Odvisno je od tega, ali nevesta želi šopek obdržati tudi po poročnem dnevu, za kakšne navade, običaje se ženin in nevesta odločita. Vsekakor je izdelava dveh poročnih šopkov manj pogosta, saj to predstavlja tudi dodaten strošek.

  • Bi rekli, da smo Slovenci glede izbore cvetje, se posebno pri porokah se vedno klasični, ali se tudi upamo biti drugačni?

Slovenci smo evropski narod in sledimo evropskim in svetovnim trendom. Vse pogosteje si upamo biti drugačni, izbirati drugačne kombinacije, oblike in poročno dekoracijo. To cvetličarji Gardenie vsekakor pozdravljamo in nam je v veselje. Velik vpliv na poročne šopke in dekoracijo imajo svetovni in evropski trendi ter današnji »influencerji«, ki mladim na drugačen način približajo nove trende.

porocni-sopek_19

  • Nedavna kraljeva poroka je sicer bila v znamenju ‘poljskega’ ali bolj enostavnega cvetja – gredo tudi te smernice? In kdo jih sploh narekuje?Nedavna kraljeva poroka je vsekakor vplivala na eksplozijo trenda »poljskega« cvetja. Povečalo se je tudi število želja po podobnem izboru cvetja za poročne šopke, kot je krasilo poročni šopek Meghan Markle. Poročne trende in trende izbora poročnega cvetja vsekakor narekujejo znane osebnosti iz sveta mode, glasbe, posamezniki kraljevih družin, vse pogosteje pa tudi uspešnejši ali bolj prepoznavni »influencerji« s socialnih omrežij.
  • Moderne so tudi t.i. stene cvetja – ste jih v Sloveniji že imeti možnost ustvariti?V zadnjih nekaj letih se na socialnih omrežjih in različnih modnih dogodkih vse pogosteje pojavljajo cvetoče stene oziroma stene cvetja. Tudi pri nas smo že dobili povpraševanj po izdelavi takšne sveže cvetoče stene in jih tudi izdelali. Ena izmed njih, ki je požela veliko pohval in zanimanja je bila oblikovana za tobačno znamko Glamour in  je vsebovala vrtnice, ki so steni dodale bogat in eleganten izgled. Stene cvetja so v zadnjem letu vse bolj moderne, prav tako pa tudi v cvetje odete gugalnice in drugi poročni detajli. V lanskem letu smo bili del posebnega projekta, poroke na Dunaju, kjer smo v cvetje bogato odeli dvojni poročni obok v obliki odprte kocke. Na takšne in podobne projekte kot so Managerski koncert, MBFW Ljubljana, Elle Style Awards smo v podjetju Gardenia ponosni, saj vedno znova potrjujemo, da smo Slovenci postali veliko bolj drzni pri kombiniranju cvetja.

_DSC0703

  • Kolikšen je povprečen strošek za cvetje na poroki?

Povprečni strošek za poroke je res težko opredeliti, saj je vse odvisno od izbora cvetja in želja glede poročnih aranžmajev in poročne okrasitve. V cvetličarnah Gardenia se vsakemu paru individualno posvetimo, poslušamo njihove želje in skupaj najdemo za njih najprimernejšo rešitev glede na želje in njihova pričakovanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.