ponedeljek

9

september 2019

0

koment.

POROKA BO: Jesenski pikniki in poroke vse bolj odvisni od vremenske loterije

Avtor , Objavljeno v Novice, Poroka BO!

šotor TENTART

Pomladni in jesenski dnevi, ko je ravnoprav toplo in še ne ali ne več tako vroče, so popolni za poroke. Maj in mesec september sta tako ena izmed najbolj priljubljenih v letu. V rubriki Poroka bo sem z vami delila že vrsto različnih člankov, zbrala sem tudi seznam najlepših in najbolj zanimivih poročnih destinacij v Sloveniji in jih razdelila po pokrajinah. Meni oziroma nama je bilo pri sami lokaciji pomembno tudi to, da imamo pripravljen načrt B, v primeru slabega vremena.

Vreme je vedno bolj nestanovitno, vsaj tako se zdi in skoraj ne mine vikend brez krajevnih neviht. Lahko imaš torej najbolj popolno lokacijo, a pripravljenost na slabo vremensko prognozo ni odveč.

Lokacijo za poroko ponavadi rezerviramo tudi leto dni poprej, tudi če bi jo mesec prej, ne moremo zagotovo vedeti, kakšno vreme nas bo pričakalo na ta dan.

Kot sem že prej omenila, se mi pri najini poroki s tem na srečo ni bilo treba ukvarjati, vreme je bilo krasno, sončno in vroče, pa tudi plan B smo imeli, sem se pa z vremenom precej ukvarjala za 2. rojstni dan najinih dvojčic.

Ker je naša družina kar številčna, je praznovanje na odprtem najbolj optimalna opcija, kjer pa smo na našem vikendu pretežno odvisni od lepega vremena.

Moje odločitve so se tako postavile, da sem sklenila, da bomo praznovanje nepreklicno opravili zadnji avgustovski vikend in to kar v dveh dneh, saj sem v vikendu želela združiti tako družinsko praznovanje kot tudi praznovanje s prijatelji.

Vremenska napoved je bila klasično pozno poletna – možnost popoldanskih neviht in ker nisem želela ničesar prepustiti naključju, sem takoj začela razmišljati o pomožnem načrtu in sicer najemu večjega šotora, pod katerega bomo spravili mize, prav tako pa bo omogočal, da se bodo otroci pod njim med morebitno nevihto zamotili.

Tako sem prišla do podjetja Tenart, ki proizvajajo, izposojajo, prodajajo in montirajo čudovite premium prireditvene in poročne šotore različnih velikosti (od 27m2 do 900m2), ki lahko stojijo samostojno, se med seboj sestavljajo ali montirajo kot podaljšek stavbe oz. kot tende. Vsak šotor je univerzalen in ga lahko oblikujejo in montirajo v neskončno število oblik. Prepričali so me s posebnim izgledom šotora, ki se je lepo spojil tudi z dinamiko naše parcele in ustrezal njenim merilom.

Tisti vikend nas je sicer pričakalo izjemno lepo in sončno vreme, a kljub temu je bila izbira tega šotora pravilna, saj je bilo tako večja površina zaščitena pred soncem, šotor pa je zelo zračen, tako da je bila pod njim zelo prijetna klima.

V galeriji Tentart si lahko pogledate njihove čudovite postavitve in okrasitve šotorov z lučkami, naš je bil bolj prilagojen otroški zabavi kot šik poročnemu slavju. Lahko se jih uporablja na katerikoli ravni in neravni podlagi, kar je bilo za našo parcelo nujno potrebno, saj je že na nekaj kvadratnih metrih razgibana, postavit jih pride profesionalna in zelo prijazna ekipa, cena pa je ob vsem tem konkurenčna.

Nekaj je na šotorih, da me – morda hecna izbira besede – tako privlačijo oziroma prepričajo. Že za najino poroko naju je med drugim prepričal čudovit bel šotor, postavljen na parceli posestva Repanšek (klik na fotografijo), pod katerim sva se poročila. Menim, da pravilno izbrani in pozicionirani delujejo nekoliko pravljično, vsekakor pa zelo šik.

Če torej na vajini sanjski lokaciji ni pokritega dela, ki bi vas ustrezno zaščitil pred nepričakovanim (ali pričakovanim), je morda čas, da razmislita o rezervnem načrtu. Sicer pa Tentart šotori niso namenjeni le porokam, temveč tudi kakšnim bolj posebnim praznovanjem rojstnih dnevov, obletnic, primerni so za raznorazne prireditve ter takšne in drugačne zabave.

Sladki kotiček by Ulline dobrote

Naša mi bo vsekakor še dolgo časa ostala v spominu :)***

 

_____

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Tentart.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.