petek

16

december 2016

0

koment.

POROKA BO: Najlepše in najzanimivejše poročne destinacije v Sloveniji (Koroška)

Avtor , Objavljeno v Poroka BO!

V rubriki POROKA BO smo bili že skoraj po celi Sloveniji. Po Primorski, Notranjski, Dolenjski, Štajerski in Gorenjski, je zdaj čas za Koroško. Tu bi rekla, da je malo manj poročnih lokacij, ampak so pa vseeno zelo lepe in zanimive.

  • dvorec Bukovje

dvorec_bukovje_poroka_5

Baročni dvorec Bukovje sije v vsej svoji »mogočni« podobi. Notranjost krasi lepa, prestižna poročna dvorana s slonom, ki je več kot primeren za razne protokolarne dogodke. Prava atrakcija za bodoče poročne pare, pa je Evropski park Bukovje, ki je prav gotovo najbolj romantičen okoliš za vaš edinstven dan v življenju ter kapljica v mozaiku podrobnosti, ki zagotavljajo, da bo vaš poročni obred popoln. Za civilno poroko je na voljo več različnih protokolov, od 250 evrov dalje.

  • Koroška hiša pri Lipi

sv_janez_krstnik

V srednjeveškem gaju Koroške hiše pri Lipi je možna poroka na prostem, kjer vam poroko v celoti organizirajo in vodijo. V ponudbo je vključen sprejem mladoporočencev in svatov v Srednjeveškem gaju, dobrodošlica s penino in suhimi slivami s slanino na pogači, slavnostni napev ter nagovor gostiteljice., poročni špalir, potresanje cvetja in predaja šopka.
 Najstarejši cervev na Slovenskem, rotunda sv. Janeza Krstnika je za cerkveni obred oddaljena zgolj 30 metrov. Poročno slavje pa lahko doživite v galeriji Koroške hiše, ki sprejme do 150 svatov v enem prostoru. Poročno dogajanje je ločeno od ostalih gostov Gostilne pri lipi. Najem prostora ni plačljiv.

  • graščina/dvorec Rotenturn

dvorec-rotenturen-1

Na robu starega mestnega jedra Slovenj Gradca. Slikovit dvorec z arkadnimi hodniki in lepim baročnim portalom se je z vrsto prezidav v stoletjih razrasel iz prvotnega obrambnega stolpa, prvič omenjenega v 15. stoletju, in iz dela mestnega obzidja. Zgledna prenova v zadnjih letih mu je dala pečat topline in pridih domačnosti, ne da bi mu odvzela kaj tiste lepote, ki so mu jo vtisnili predvsem ob zadnjih velikih prezidavah v 18. stoletju. Rotenturn je še vedno tesno vpet v mestno življenje. Danes so tu sedež uprave Mestne občine Slovenj Gradec in županstvo. Atrij dvorca je v zadnjih letih postal osrednji slovenjgraški prireditveni prostor.

Graščina Rotenturn stoji na robu starega mestnega jedra Slovenj Gradca. Slikovit dvorec z arkadnimi hodniki in lepim baročnim portalom se je z vrsto prezidav v stoletjih razrasel iz prvotnega obrambnega stolpa, prvič omenjenega v 15. stoletju, in iz dela mestnega obzidja. Zgledna prenova v zadnjih letih mu je dala pečat topline in pridih domačnosti, ne da bi mu odvzela kaj tiste lepote, ki so mu jo vtisnili predvsem ob zadnjih velikih prezidavah v 18. stoletju. Rotenturn je še vedno tesno vpet v mestno življenje. Danes so tu sedež uprave Mestne občine Slovenj Gradec in županstvo. Atrij dvorca je v zadnjih letih postal osrednji slovenjgraški prireditveni prostor.