četrtek

22

januar 2015

0

koment.

Pričarajte si zimski luksuz, kot ga imajo filmske zvezde

Avtor , Objavljeno v D.O.M.

Včasih sanjarimo, da bi se po rdeči hollywoodski preprogi sprehodili kot filmska zvezda in pogosto sanjarimo, da bi živeli v njihovih dvorcih. Danes bom sanjarila prav o tem in prišla do zaključka, da je sanje možno uresničiti v bližnji trgovini s pohištvom.

Sem ljubiteljica smučanja in po napornem smučarskem dnevu mi najbolj paše savna ali bližina toplega kamina, kjer si v debelih volnenih nogavicah grejem noge in zraven srkam topel metin čaj z medom. Pred nekaj dnevi sem brskala po spletu in v francoskih Alpah našla čudovito alpsko kočo, če takšnemu razkošju sploh lahko še rečemo koča.

Kočo Eidelweiss lahko najamete za slabih 100.000 evrov na teden, a ker je to za marsikatero denarnico preglobok znesek, sem pobrskala po pohištvenih katalogih in si sestavila toplino dnevne sobe kot v koči belega cveta.

mozaik_landscape_napisi_new

Na sliki najhitreje v oči pade bela usnjena sedežna in dva samostojna počivalnika. Namenoma nisem izbrala istega dizajna, ampak sem se pozabavala z dvema serijama znamke Natuzzi Edition. Enosed sem izbrala bolj moden in je tudi najbolj moden kos dnevne sobe. Masivno leseno pohištvo sem poiskala pri znamki Landscape. Gre za Lesninino linijo masivnega lesenega pohištva. Ker sem ljubiteljica novega, sem tudi tu izbrala modernejšo linijo, a imajo na izbiro tudi pohištvo, ki ima močan pridih starodavnosti. To je pač odvisno od okusa. Ne pozabite na masivne zavese in privoščite si več samostoječih svetilk.

Nekega dne, ko si bom opremljala svojo zimsko rezidenco, bom inspiracijo zagotovo iskala v toploti masivnega lesa, saj le to pričara pravo zimsko idilo.