ponedeljek

23

oktober 2017

0

koment.

ŠOPING VODIČ: TOP5 turških znamk, ki so me navdušile

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke, Novice, Stil tedna, Trend tedna

No, pa sem le zbrala čas in dala na kup znamke, ki so me poleti, ko sem imela šoping vikend v Istanbulu, navdušile. To je mojih pet najljubših trgovin.

adL – Znamka je bila ustanovljena leta 1992 in se opisuje kot znamka inovativnih in elegantnih žensk. V 23 državah po svetu imajo prek 300 trgovin. Kolekcije so razdeljene v tri glavne smeri CHIC, ki je primerna za samozavestno žensko v vsakem trenutku njenega dne, NIGHT ZOOM, ki poudarja eleganco in je primerna tudi za večerne izhode, ter JEANS, ki že sama pove, da gre bolj za prosti čas. Trgovine adL so me res navdušile, saj so oblačila ravno prav drugačna, da so v Sloveniji unikatna, a hkrati vseeno zelo kakovostna, nosljiva in po dostopnih cenah.

adl3 adl4

MUDO – Znamka Mudo je med vsem naštetimi najcenejša in je nekakšen turški H&M. Mudo me je navdušil predvsem zaradi prodajnega koncepta, saj so imele vse trgovine tudi oddelek za notranje oblikovanje, a veste tiste male meumnosti, ki jih kupiš, da se na njih nabira prah. So pa lepe in nujno smo jih rabile, a ne? V Mudu sem kupila par poletnih kosov, najbolj kulske so bile t-shirti. To je res trgovina z ulično modo.

mudo

Twist – Twist je znamka, ki je nastala leta 1997. Gre za drzno modo, za ženke, ki si upajo biti sodobne, mladostne, a hkrati udobne. Zase pravijo, da simbolizirajo svobodo modeliranja, ki jo lahko uporabljate kjerkoli in kadarkoli. Vsekakor je Twist veliko bolj drzen od prvo omenjenega adL.

twist

Grizia – Da smo v Grizio zavili, nas je prepričala njena čudovita izložba, po kateri so plavale umetniško narejene meduze. Res čudovit koncept trgovine in takoj ti je jasno, da v njej bivajo prav posebne znamke. V Griziji so domovali predvsem turški oblikovalci. Gotovo je Grizia trgovina, v katero zavijejo ljubitelji unikatnih kosov, pa tudi denarnica mora biti malce globja, vseeno se najdejo tudi kosi po zmernih cenah. No, vsekakor priporočam, da v trgovino zavijete tudi po navdih, saj je res ču-do-vi-ta.

grizia grizia_2

Vakko – Vakko ni znamka, ampak veleblagovnica, v katero se zaljubiš na prvi pogled. Gre za trgovino višjega cenovnega razreda in temu primerna je tudi opremljenost, ki te pusti odprtih ust. Sama sem si največ časa vzela v najnovejši in največji poslovalnici v trgovskem kompleksu Zorlu. Poleg oblek v trgovini najdete tudi kotiček za notranje oblikovanje in oh, in neverjeten poročni center, v katerem ti postrežejo tudi penino. Vakko je zagotovo trgovina, kjer se nakupuje v velikim N.

Vas mika šoping v ISTANBULU? Klik na LINK, saj so letalske karte trenutno noro poceni. Priporočam jesenski šoping izlet.

vakko vakko_2