torek

13

december 2016

2

koment.

SPODBUJANJE H GIBANJU

Avtor , Objavljeno v Otroški peskovnik

…pred televizijo.

Priznam, da sem glede gledanja televizije zelo sitna. Težko prenašam, da je televizija sploh prižgana in še težje prenašam, da je prižgana pred večerom. Otroka sta se tega navadila. Uvedli smo ponedeljek brez televizije in ga na njuno željo razširili na ponedeljek brez ekranov. »No, boš vidla mami, kako je bit brez telefona!« Navadila sta se tudi na to, da televizijo ugasneta pred mojim prihodom domov. Čeprav je še topla trdita, da je nista gledala. Včasih, ko ju presenetim in je televizija še prižgana, imata dober izgovor, da sta tako utrujena od šole, da res ni bilo energije za kaj drugega. No, naj bo. Občasno.

Za preganjanje dolgčasa spodbujam branje, ob gledanju televizije pa gibanje. Tako kot jaz ob gledanju televizije lahko likam, lahko otroka telovadita. Pred leti smo odkrili Juvija in aerobiko za otroke.

Animirana serija aerobike za otroke od dveh do šestih let starosti na zabaven način spodbuja h gibanju. Ko zlobni čarovnik Zorkus ukrade igrače, otrokom priskoči na pomoč čarobni Juvi. S pogumom in spretnostjo jih navduši in spodbudi, da se mu pridružijo na potovanju v začarano Zorkusovo deželo. Od tam bo otrokom uspelo rešiti igrače le, če bodo dosledno ponavljali, kar bo počel Juvi. Pri tem bodo telovadili, ne da bi se tega zavedali, obenem pa neizmerno uživali. Juvi otroke s pomočjo aerobike spodbuja, da krepijo svoje motorične sposobnosti. Serija desetih pustolovščin pa ob tem poskrbi še za domišljijo in otroško ustvarjalnost.

Na voljo so DVD v slovenščini, spletni dostop in aplikacija v App Storu v angleščini, pobarvanke in vaje za vsak dan v tednu. Kaj še čakate? Gremo, akcija.

2 komentarja

  1. Mojca Gradisnik