ponedeljek

29

julij 2019

0

koment.

STIL TEDNA: Izbor mojih top kopalk letošnjega poletja

Avtor , Objavljeno v Stil dneva, Stil tedna

sončna očala LAYONERS (klik tukaj)

slamnik ZARA (klik tukaj)

kopalke H&M (črn model tukaj)

Poletje je že v polnem zamahu, zato bi lahko rekli, da je ta moja objava malce (pre)pozna, a vseeno vam predstavljam moj izbor TOP kopalk za letošnje poletje. Kroji, barve, vzorci in moji razlogi za izbor, ki ga lahko še vedno poiščete med razprodajnimi kosi.

Tako kot že lani, se moj izbor osredotoča predvsem na enodelne kopalke. Razlogov je več, morda enodelne kopalke pridejo skupaj s statusom ‘mama’, ker preprosto vse malce bolj notri in skupaj potegnejo, hehe, morda razlog tiči tudi v tem, da so v zadnjih letih iz ‘mamastih’ modelov postali trendovski, šik in zelo nosljivi kosi tudi v kombinaciji s plisiranimi krili, krili iz denima in kratkimi hlačami. Enodelne kopale so skoraj vsestranske, ki dobro izgledajo na kaftane, bele oversized srajce, in rute, ki si jih ovijamo okrog svojih teles.

Moje prve letošnje so bile oranžne. Ta barva še vedno vibrira prave note mojemu letošnjemu okusu. Pri enodelnih kopalkah imam zaradi dolgega torza težave s samo dolžino, zato izbiram večinoma takšne z nastavljivimi naramnicami.

Tem pravim bolj ‘kopalke za poziranje’ zaradi globokega dekolteja, ki pa mislim, da manjšim prsim naredi večjo uslugo kot večjim. Hitro rado pogleda kaj ven, zato jih nimam za igranje s puncama ob vodi, ampak bolj zaradi prej navedenega razloga 🙂

kopalke H&M (klik tukaj)

Letos sem nehote vse svoje nove kopalne kose našla pri H&M. Kroji, ki so v trendu, ki laskajo različnim postavam, ti so me kot kupca prepričali. Kakovost je prav tako po mojem mnenju v sorazmerju s ceno zadovoljiva.

Včasih sem bila nora na barve, divje vzorce, letos sem ostala v mirnih in bolj elegantih vodah. Razen oranžno/rumenih, so me prepričale bela, kožna in povezava črno-bež.

Bel model je podoben oranžnemu in si ga verjetno ne bi kupila, ampak je bil ravno na razprodaji. Pri postavah z majhnimi prsmi, iščemo malce podpore in tudi te kopalke imajo blazinice, ki poskrbijo za nekaj oblike. So kompaktnega materiala, kar je pri beli barvi zelo pomembno.

sončna očala LAYONERS (klik tukaj)

kopalke LOVE STORIES x H&M (klik tukaj)

sarong LOVE STORIES x H&M (klik tukaj)

torba MAJA ŠTAMOL  in natikači MAJA ŠTAMOL x KOPITARNA (klik tukaj)

Črno-bela oziroma črno-bež kombinacija je že od nekdaj zelo elegantna in tako je tudi sodelovanje LOVE STORIES in H&M zelo elegantno, šik in hkrati trendovsko.

Tudi pri tem modelu gre za poglobljen dekolte, ampak vse stoji in ostane na svojem mestu. Vzorec, edini med letošnjimi, ki je še vedno zelo eleganten in pas, ki je trenutno zelo v trendu.

Zelo mi je všeč vrnitev saronga, ki je uporaben kos za na plažo. Velika torba Maje Štamol pa je v resnici vse, kar sem potrebovala letošnje poletje. Povsod jo nosim s seboj, vse dam vanjo in je vsestranska, saj se iz torbe za na plažo hitro prelevi v šik kos za k poletni obleki.

kopalke H&M (klik tukaj)

Letos zelo popularne so tudi kopalke z zanimivim in presenetljivo elegantnim zaključkom, ki me je navdušil. To in kožna barva je duet, ki me je prepričal in gre za verjetno ene najbolj damskih kopalk, ki jih imam.

Všeč mi je kožna barva in kroj, ki s šivi deluje skoraj kot kos za oblikovanje postave.

Rada jih oblečem tudi kot top v povezavi z eleganimi kratkimi hlačami ali krilom.

sončna očala LAYONERS

kopalke H&M (klik tukaj)

Moj zadnji poletni izbor je model, edini dvodelni, ki me je prepričal. Barva je bila pred mojo polomijo pranja rumena, zdaj je neka gorčična, ampak me ne moti. Všeč so mi detajli zavezovanja na spodnjem delu, ki omogočajo svobodno zategovanje in odtegovanje in to, da je modrček na nek čudežen način poudaril moj dekolte.

V kopalkah se moramo počutiti dobro, svobodno in samozavestno, zato ne sme biti prisilnega zategovanja in tiščanja. Moj recept ali nasvet je, da številke niso pomembne. Da se s konfekcijo ne obremenjujemo in jo imamo bolj kot usmeritev.

Pa veselo čofotanje ali poziranje ti želim! 😉

 

Foto: Marja Bizjak Ažman

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.