petek

8

julij 2016

0

koment.

TEK Z ADIDASOM: Soča Outdoor Festival, Adidas Trail Run (15 km)

Avtor , Objavljeno v Tek z Adidasom

Še kar ne morem verjeti, da je za mano! Moja prva 15ka. Tako kot je sobota hitro prišla, je tudi hitro minila. Še danes sem polna zelo pozitivnih, toplih vtisov, vtisov osebnega uspeha. Sobota se je začela zelo zgodaj. Ker je bil štart teka že ob 9. uri, na prizorišču smo bile zmenjene ob 8. uri, pred mano pa je bila še ura in pol vožnje, sem imela bujenje ob 5.30. Tako sem imela eno uro časa, da se pripravim, pozajtrkujem, popijem jutranjo kavico in v miru počakam, da prideta mami in oči. Klemen je štartal kasneje, ker je bil z motorjem hitrejši od vožnje z avtom. Vse tri sem povabila s seboj v Tolmin, oziroma se je mami povabila kar sama, ampak sem bila zelo vesela, da so vse tri meni najpomembnejše osebe v življenju z menoj. Pot nam je ob jutranjem čveku hitro minila in že smo prispeli na festivalno prizorišče na sotočju v Tolminu, kjer je bil start in cilj teka.

Adidas Soča-18

Adidas Soča-19

Adidas Soča-20

Tam nas je že čakal naš trener Blaž Strožer, s katerim smo pred tekom naredili ogrevanje. V tem trenutku bi se mu rada zahvalila z vsem srcem za vse nasvete in vzpodbudo, kar pogrešala bom naše tekaške treninge in druženja.

Adidas Soča-16

Adidas Soča-5

Urica je hitro minila in že je bil čas za štart. Ker sem navajena teči z glasbo, sem tudi tokrat prižgala mojo najljubšo playlisto in tekaška preizkušnja se je lahko začela. Adidas me je za to priložnost opremil z outdoor tekaškimi copati Adidas Response tr boost, ki so se odlični obnesli in mi kljub temu, da sem jih imela prvič na nogah, niso povzročali nobenih težav.

Adidas Soča-15

Adidas Soča-23

Adidas Trail Run se je začel na glavnem prizorišču festivala in nadaljeval po mini stezah proti Kampu Gabrje, kjer pot strmo zavije proti Tolminskemu gradu, na katerega se je bilo treba povzpeti. In smo se. Vzpon, ki te ubije na 4. kilometru. Trase nisem poznala, a sem si mislila, da bo zahtevna. Prvi vzpon je bil najhujši in je trajal precej dolgo časa, tudi zato, ker sem ves čas čakala na zadnji ovinek pred vrhom. V klanec sem hodila, saj mi je tek še vedno prezahteven. Ne bom lagala, bilo je precej naporno. Spusti so bili veliko prijetnejši in takrat smo kot gazelce šibali navzdol. Veliko, oziroma dovolj je bilo postojank z vodo in izotonično pijačo, ki je prišla zelo prav, kajti dan je bil zelo vroč.

Unknown

Z vrha gradu pot vodi do vasi Zatolmin in nadaljuje do Tolminskih korit. Tam se spusti do sotočja rek Tolminke in Zadlaščice ter se nato vzpne do vasi Žabče. Od tam nas je pot vodila do podhoda pod glavno cesto Tolmin – Most na Soči (pri peskokopu Zuza), le še nekaj sto metrov stran od cilja teka, ki je bil pri sotočju rek Tolminke in Soče. Zadnja naloga/prepreka teka je bilo prečkanje mrzle reke Tolminke tik pred ciljem.

IMG_4296

IMG_4303

Ponavadi bi v tako hladno reko hodila pol ure, a takrat sem z veseljem zabredla vanjo, nekateri so šli skoraj na glavo. Na bregu sem že videla moje navijače, Klemen je bil čisto pri vodi in me je čakal, da me potegne ven 😉

Adidas Soča-68

IMG_4304

Bil je še bolj ponosen name kot sem bila sama, saj sem pričakovala, da bom porabila manj časa za preizkušnjo, ampak ker sem v klanec hodila, sem tam nabrala veliko minut, on pa je kar sijal od ponosa in prav lepo ga je bilo gledati.

Adidas Soča-70

Adidas Soča-72

Po teku nisem bila posebno utrujena, hitro sem se preoblekla iz mokrih oblačil in splila veliko tekočine, potem pa smo se počasi odpravili domov. Preostanek sobote sem bolj lenarila, popoldan pa postala zaspana, tudi zaradi tega, ker sem zgodaj vstala. Musklfibr je trajal kar tri cele dneve, počutje pa še nikoli boljše, zato sem 4. dan spet odtekla nekaj kilometrov. Sklenila sem, da nadaljujem, saj se po teku zelo dobro počutim, to je rekreacija, ki mojemu telesu zelo dobro dene. Za menoj je zagotovo eden izmed boljših in vznemirljivejših projektov, spoznala sem veliko prijetnih punc in izvedela veliko novega na splošno o športu in o teku, ki mi je zlezel pod kožo.